Kinesio Tape: Οδηγίες για το taping

By | May 10, 2023

Τι είναι το taping;

Η ταινία Kinesio είναι ένας ελαστικός, πολύ συγκολλητικός σοβάς από ύφασμα, που χρησιμοποιείται για τραυματισμούς και φλεγμονές μύες, συνδέσμους ή αρθρώσεις χρησιμοποιείται, σταθεροποιεί και υποστηρίζει χωρίς να περιορίζει την κινητικότητα. Η ταινία Kinesio έχει σχεδιαστεί για να ενεργοποιεί και να υποστηρίζει τις δυνάμεις αυτοθεραπείας του σώματος.
Η ταινία έχει την προέλευσή της με τον Ιάπωνα χειροπράκτη Kenzo Kase, ο οποίος αντιμετώπισε τους πόνους των μυών και των αρθρώσεων με τεντωτούς επιδέσμους στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Επειδή η ταινία είναι στερεωμένη στο δέρμα, ο υποκείμενος ιστός μετατοπίζεται κατά την κίνηση, έτσι ώστε τα ερεθίσματα να ενεργοποιούν τη μυϊκή χαλάρωση και τη μείωση του πόνου.

Πρέπει να προετοιμάσω το δέρμα για την ταινία;

Μια ταινία μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο εάν έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα. Επομένως, ξυρίστε την τριχωτή περιοχή του δέρματος. Η περιοχή πρέπει επίσης να πλυθεί πρόσφατα, κατά προτίμηση με ένα φιλικό προς το δέρμα σαμπουάν. Μην εφαρμόζετε λοσιόν μετά, διαφορετικά η αυτοκόλλητη μεμβράνη δεν θα κολλήσει.

Πόσο φαρδιά και μακριά πρέπει να είναι μια ρίγα για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα;

Το συνηθισμένο πλάτος των λωρίδων είναι πέντε εκατοστά. Το μήκος εξαρτάται από τα παράπονα και τον εντοπισμό τους. εμπειρικός κανόνας: Το άκρο της λωρίδας βρίσκεται στο μέρος του μυός/άρθρωσης που κινείται και τραβάει την περιοχή της δυσφορίας. Η αρχή της ταινίας είναι κολλημένη στην αρχή του μυός/άρθρωσης που δεν κινεί την περιοχή του πόνου. Μετρήστε αυτό το μήκος με ακρίβεια πριν κόψετε τη λωρίδα. Για ταινίες που είναι κολλημένες με τάση, αφαιρέστε το ένα τέταρτο του μετρούμενου μήκους. Να κολλάτε πάντα μόνο μία ταινία σε κάθε περιοχή του δέρματος, καθώς η αντοχή σε εφελκυσμό μπορεί να είναι πολύ ισχυρή εάν τοποθετηθούν πολλές ταινίες η μία πάνω στην άλλη. Το γεγονός ότι οι ταινίες αλληλοκαλύπτονται σε ορισμένα σημεία είναι σκόπιμη και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα.

Έχει σημασία τι χρώμα ταινία θα χρησιμοποιήσω;

Το κύριο αποτέλεσμα μιας ταινίας δεν έχει καμία σχέση με το χρώμα της. Ωστόσο, πολλοί θεραπευτές του αποδίδουν ένα συστατικό θεραπείας. Σύμφωνα με τη χρωματοθεραπεία, θα πρέπει επίσης να έχουν διαφορετικά θεραπευτικά αποτελέσματα κατά την ταινία: το κόκκινο, για παράδειγμα, θερμαίνει και ενεργοποιεί, το μπλε ψύχει και ανακουφίζει από τον πόνο, το κίτρινο χαλαρώνει, το πράσινο αναγεννά. Απλώς αποφασίστε διαισθητικά για ένα χρώμα που σας αρέσει. Η επιλογή των χρωμάτων είναι τεράστια. Οι ταινίες Kinesio διατίθενται από διαφορετικούς κατασκευαστές σε διαφορετικά μήκη και πλάτη.

Τι πρέπει να προσέχω όταν βάζω μια ταινία στο δέρμα μου;

 1. Χαλαρώστε τις αρθρώσεις ή τις περιοχές των μυών που πονάνε όταν τις φοράτε.
 2. Τεντώστε απαλά σφιγμένους μύες ή ερεθισμένα νεύρα.
 3. Για μεγαλύτερο κράτημα, στρογγυλέψτε τις γωνίες της ταινίας με ψαλίδι.
 4. Για την εφαρμογή της ταινίας, σκίστε την προστατευτική μεμβράνη σταυρωτά στο τέλος της ταινίας και τραβήξτε την, προσέχοντας να μην αγγίξετε την αυτοκόλλητη επιφάνεια.
 5. Τα άκρα της ταινίας χωρίς τάση, κολλήστε στην υπόλοιπη ταινία με την καθορισμένη τάση, αφαιρώντας το υπόλοιπο προστατευτικό φιλμ.
 6. Λειάνετε αρκετές φορές με την παλάμη του χεριού σας.

Ταινία: χαλαρή ή σφιχτή εφαρμογή;

Σε περίπτωση διόγκωσης, κόλλα χωρίς τάση. Διαφορετικά, τεντώνετε πάντα την κινησιολογική ταινία εκ των προτέρων. Το πόσο σοβαρό εξαρτάται από το τι αντιμετωπίζεται, αλλά και από τη φύση του ιστού του δέρματος. Οι λεπτές, ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο ανέχονται μόνο λίγη πρόσφυση, οι δυνατές όπως οι μηροί περισσότερο.
Εάν η ταινία συσφίγγει το δέρμα ή ζαρώνει, δεν κάθεται καλά. Επίσης ένα κακό σημάδι: έχετε περισσότερο πόνο με ταινία παρά χωρίς. Και αυξάνονται μέρα με τη μέρα αντί να μειώνονται.

Πόσο καιρό πρέπει να φοράω ταινία για να φύγουν τα συμπτώματά μου;

Κατά κανόνα, η ταινία φοριέται μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος. Στην περίπτωση χρόνιων παραπόνων, ωστόσο, η ταινία μπορεί επίσης να παραμείνει στο δέρμα σε τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετές εβδομάδες. Ανάλογα με τη θέση και τη σοβαρότητα του πόνου, ο γιατρός αποφασίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει η θεραπεία.
Η ταινία αντικαθίσταται μετά από μια εβδομάδα γιατί φθείρεται, χάνει την αποτελεσματικότητά της και συχνά ξεκολλάει μόνη της. Εάν η ταινία δεν βοηθήσει μετά από δέκα έως δώδεκα ημέρες, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Κόλπα για την αφαίρεση της ταινίας

 • Αφαιρέστε την ταινία στο ντους ή στο μπάνιο με ζεστά μαλλιά προς την κατεύθυνση της τριχοφυΐας.
 • Το ελαιόλαδο ή το παιδικό λάδι θα χαλαρώσει την ακρυλική κόλλα.
 • Το sterillium (απολυμαντικό) χαλαρώνει επίσης την κόλλα και διευκολύνει το ξεφλούδισμα.

Μπορώ να κάνω ντους ή μπάνιο με την ταινία;

Το νερό ή ο αθλητισμός δεν μπορούν να βλάψουν μια καλά εφαρμοσμένη ταινία, ούτε καν το χλώριο ή το αλμυρό νερό. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να στεγνώνετε προσεκτικά και να στεγνώνετε την ταινία γιατί μια βρεγμένη ταινία χάνει την πρόσφυσή της. Οι ταινίες είναι διαπερατές από το νερό και τον αέρα, γι’ αυτό ο ιδρώτας δεν τις ενοχλεί.

Μπορεί το ευαίσθητο δέρμα μου να έχει αλλεργική αντίδραση;

Οι σύγχρονες ταινίες είναι καλά ανεκτές. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί άτομα με ευαίσθητο δέρμα να μην ανέχονται την πολυακρυλική κόλλα. Εάν το δέρμα αρχίσει να φαγούρα αμέσως μετά το κόλλημά του, βάλτε την ταινία κάτω! Τότε αξίζει να δοκιμάσετε μια δεύτερη φορά με ένα από άλλο κατασκευαστή.

Τότε δεν μου επιτρέπεται να μαγνητοφωνήσω:

Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να αποφύγετε να κολλήσετε ταινία. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • ανοιχτές πληγές
 • νευροδερματίτιδα
 • έκζεμα
 • ψωρίαση
 • Εκτεταμένο οίδημα σε συνδυασμό με καρδιακά προβλήματα, κιρσούς, θρόμβωση και πυρετώδεις λοιμώξεις

Ομοίως, μια ταινία z. Για παράδειγμα, σε περίπτωση σπασμένων οστών ή αλλεργιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο κατόπιν συνεννόησης με γιατρό.

Πόσο κοστίζουν οι κασέτες και πού μπορώ να τις αγοράσω;

Ένα κοινό ρολό ταινίας έχει μήκος πέντε μέτρα και κοστίζει από 7 έως 12 ευρώ. Διατίθενται σε ηλεκτρονικά καταστήματα, φαρμακεία, καταστήματα αθλητικών ειδών και από φυσιοθεραπευτές.

Παραδείγματα προτεινόμενων ταινιών:

Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε πολλά παραδείγματα εφαρμογών και οδηγίες για την ανακούφιση από τον πόνο και την ενόχληση μέσω του taping.

Οδηγίες ταινίας

Συγκεντρώσαμε 12 οδηγούς ταινίας για εσάς, μεταξύ των οποίων:

 • για αυτό που αστράγαλος να ενισχυθεί
 • ο λαιμός ανακουφίζω,
 • κατά βραχίονας ώμου-Κόποι,
 • περίπου πόνος περιόδου ανακουφιζω
 • ουλή προστατεύω,
 • στρες ανακουφιζω
 • Πονοκέφαλο να ξεφορτωθώ
 • ο γενετήσιος ορμή να τονώσει
 • μυϊκή ένταση να χαλαρώσει
 • για καλύτερα να ύπνος,
 • κατά ευερέθιστο στομάχι και
 • γι ‘αυτό ωμοπλάτη ανακουφίζω

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *