Capsule Wardrobe – αυτά τα βασικά ανήκουν στην ντουλάπα σας

By | May 5, 2023

Μια γεμάτη ντουλάπα και τίποτα να φορέσει; Αυτή η κατάσταση ανήκει τελικά στο παρελθόν. Η ιδέα Capsule Wardrobe σάς υποστηρίζει στο να σκεφτείτε τη βιωσιμότητα. Η τάση προέκυψε από το κίνημα του μινιμαλισμού, το οποίο έχει ήδη καθιερωθεί στο life style. Για να συνδυάσετε την προσωπική σας καψούρα γκαρνταρόμπα, βασιστείτε στη διαχρονική μόδα που χρησιμεύει ως βάση και σε πλήρη ρούχα.

Ο μαγικός αριθμός: γιατί το 37 είναι τόσο σημαντικό για την καψούρα γκαρνταρόμπα σας

Αν στέκεσαι μπροστά σε μια κενή και άδειη ντουλάπα, πρέπει να τη γεμίσεις. Τα πιο σημαντικά βασικά στοιχεία της μόδας δεν πρέπει να λείπουν. Η καψούρα τάση της γκαρνταρόμπας βασίζεται στον μαγικό αριθμό 37. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μάλλον κανείς δεν το ξέρει με σιγουριά. Μάλιστα, ο αριθμός στοχεύει να έχει το πολύ 37 διαφορετικά είδη ένδυσης για κάθε εποχή. Ο καθοριστικός παράγοντας εδώ είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας ντουλάπα κάψουλας – ο οδηγός βήμα προς βήμα

Μόνο με ωμή βία καταφέρνεις να κλείσεις καθόλου την γκαρνταρόμπα; Θα θέλατε να επιστρέψετε στα βασικά; Στη συνέχεια, οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν στην υλοποίηση.

Βήμα 1: Η μεγάλη απορρόφηση

Εύχεσαι επιτέλους να κοιμηθείς ξανά καλά; Τότε η τάξη στην κρεβατοκάμαρα είναι απαραίτητη. Αυτό ισχύει για το δωμάτιο, αλλά κυρίως για την γκαρνταρόμπα. Κάντε απολογισμό και καθαρίστε σχολαστικά! Για να είστε πραγματικά επιτυχημένοι, κάντε το ένα βήμα τη φορά. Απλώστε κάθε ρούχο στο πάτωμα και κοιτάξτε το. Οτιδήποτε δεν φορούσες την περασμένη σεζόν δεν θα χρειαστεί ούτε του χρόνου.

Συμβουλή: Τα ρούχα που δεν είναι πλέον απαραίτητα δεν πρέπει να πετιούνται, αλλά να τοποθετούνται σε διαδικτυακές πύλες ρούχων. Εδώ μπορείτε ακόμα να κερδίσετε μερικά ευρώ και να εφαρμόσετε την ολοένα αυξανόμενη ιδέα της βιωσιμότητας.

Βήμα 2: Ανακαλύψτε το στυλ της μόδας σας

Με τα απόλυτα αγαπημένα σας κομμάτια, μπορείτε να δείτε γρήγορα σε τι βασίζεται πραγματικά το στυλ σας. Το Capsule Wardrobe εστιάζει στην εύνοια πιο ουδέτερων και συνδυαστικών χρωμάτων. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα ρούχα από λιγότερα ρούχα. Κορυφαία χρώματα είναι γκρι, ανθρακί, μπεζ, καφέ, λευκό και μαύρο. Αν αγαπάτε τα έντονα χρώματα, χρησιμοποιήστε τα για αξεσουάρ. Μια έντονο κόκκινο τσάντα, για παράδειγμα, ταιριάζει τέλεια με ένα μαύρο ντύσιμο, αλλά και με μια διακριτική λευκή εμφάνιση.

Βήμα 3: Αγοράστε νέα μόδα υψηλής ποιότητας

Το Capsule Wardrobe βασίζεται επίσης στην ιδέα της βιωσιμότητας. Τα φθηνά ρούχα κατασκευάζονται κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Αν θέλετε να επενδύσετε σε μια μακροπρόθεσμη γκαρνταρόμπα, καλύτερα να ξοδέψετε μερικά ευρώ παραπάνω. Το βιολογικό βαμβάκι από βιώσιμη παραγωγή όχι μόνο διαρκεί περισσότερο, αλλά απλώς αισθάνεται καλύτερα συναισθηματικά.

Στην αρχή θα είναι λίγο πιο ακριβό στο καλάθι αγορών, δεν πρέπει να το αφήσετε να σας εκνευρίσει. Μόλις συναρμολογήσετε την γκαρνταρόμπα σας, όλα τα μικρά (και ακριβά) ψώνια ανήκουν στο παρελθόν γιατί πλέον έχετε περιοριστεί στα βασικά.

Βήμα 4: Φέρτε μια ανάσα φρέσκου αέρα μία φορά κάθε τρίμηνο

Τέσσερις εποχές, τέσσερις αλλαγές ρούχων! Μία φορά το τρίμηνο, η γκαρνταρόμπα της περασμένης σεζόν επιτρέπεται να εξαφανίζεται στην ντουλάπα. Υπάρχουν ρούχα για αλλαγή; Χρειάζεστε νέα κομμάτια; Χρησιμοποιήστε το χρόνο της ανταλλαγής για να αναλύσετε τα πάντα ξανά. Οι πραγματικοί λάτρεις του μινιμαλισμού περιορίζονται στην πραγματικότητα σε 37 ρούχα στην ντουλάπα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε και να ταξινομείτε εύκολα.

Βήμα 5: Αγοράστε βασικά ή προσθέστε τα στην επιλογή

Υπάρχουν can-haves και must have στην τάση της capsule γκαρνταρόμπας. Τα απόλυτα βασικά περιλαμβάνουν μπλε τζιν που ταιριάζει, μπλουζάκι σε απλά χρώματα, λευκό πουκάμισο/μπλούζα, ελαφριά αθλητικά παπούτσια, παλτό, ουδέτερη τσάντα και φυσικά πουλόβερ που μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς τρόπους. Εσείς αποφασίζετε με τι άλλο θα θέλατε να εξοπλίσετε τη βασική γκαρνταρόμπα σας με βάση τις προτιμήσεις σας.

Συμπέρασμα: Το Capsule Wardrobe είναι μινιμαλιστικό, αλλά όχι βαρετό

Το να έχεις λίγα δεν σημαίνει να φοράς την ίδια εμφάνιση κάθε μέρα. Η ιδέα της capsule γκαρνταρόμπας βασίζεται στο συνδυασμό μερικών ρούχων ξανά και ξανά. Αυτό είναι πραγματικά δυνατό αν όλα χτιστούν σε γερά θεμέλια. Δοκιμάστε το – πόσο καιρό μπορείτε να ζήσετε με 37 ρούχα;