8 οφέλη της πρωινής άσκησης

By | May 9, 2023

Η πρωινή άσκηση μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά για τις πρωινές γκρίνιες. Ωστόσο, ειδικά το πρωί, η άσκηση έχει πολλά θετικά αποτελέσματα στο σώμα σας και μπορεί ακόμη και να σας προσφέρει περισσότερη ενέργεια από τον πρωινό σας καφέ. Έχουμε οκτώ καλούς λόγους για να ασκείστε το πρωί.

1. Ο αθλητισμός το πρωί διεγείρει τον μεταβολισμό

Όταν ασκείστε το πρωί, ο μεταβολισμός σας ξεκινά. Ακόμη και μετά την άσκηση, εργάζεται με πλήρη ταχύτητα, πράγμα που σημαίνει ότι οι θερμίδες καίγονται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Μπορεί επίσης να μειώσει την επιθυμία. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, η πρωινή άσκηση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος πιο γρήγορα.

2. Η πρωινή άσκηση προάγει τη συγκέντρωση

Χρειάζεσαι έναν καφέ το πρωί για να είσαι σε φόρμα; Η προπόνηση είναι ένας ακόμη καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσετε και να ξεκινήσετε την εργάσιμη ημέρα σας συγκεντρωμένοι. Ο αθλητισμός απελευθερώνει την ορμόνη αδρεναλίνη, μεταξύ άλλων, η οποία μπορεί φυσικά να αυξήσει τη συγκέντρωσή μας. Ειδικά το πρωί, η άσκηση μπορεί ακόμη και να σας προσφέρει περισσότερη ενέργεια από τον καφέ.

3. Αν ασκείστε το πρωί, έχετε το βράδυ ρεπό

Ποιος δεν το ξέρει: Επιστρέφετε από τη δουλειά το βράδυ και δεν μπορείτε πλέον να παρακινήσετε τον εαυτό σας να ασκηθεί μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας. Εάν μεταφέρετε την αθλητική σας μονάδα στις πρωινές ώρες, δεν έχετε πλέον αυτό το πρόβλημα. Μετά τη δουλειά είστε ελεύθεροι και μπορείτε να απολαύσετε το βράδυ σας.

4. Η πρωινή άσκηση υποστηρίζει την απώλεια βάρους

Ειδικά αν προπονείστε με άδειο στομάχι το πρωί, το σώμα πρέπει να επιστρέψει στα υπάρχοντα αποθέματα λίπους. Έτσι, εάν μετακινήσετε την προπόνησή σας στις πρωινές ώρες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Μετά την άσκηση, ένα υγιεινό και πλούσιο πρωινό είναι σημαντικό για την αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων.

Υπόδειξη: Εάν δεν έχετε τη δύναμη να ασκηθείτε με άδειο στομάχι, τότε αντί για ένα σωστό πρωινό, μπορείτε να φάτε μια μπανάνα.

5. Τα πρωινά είναι λιγότερο απασχολημένα στο γυμναστήριο και στο πάρκο

Είτε θέλετε να ασκηθείτε στο γυμναστήριο είτε να πάτε για τζόκινγκ, το πάρκο και το γυμναστήριο έχουν λιγότερο κόσμο τις πρώτες πρωινές ώρες από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το βράδυ. Έτσι μπορείτε να προπονείστε με ησυχία χωρίς να σας ενοχλούν οι άλλοι.

6. Η πρωινή άσκηση έχει θετική επίδραση στον ύπνο σας

Σύμφωνα με μελέτες, μπορείτε να αποκοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ, αν έχετε ασκηθεί το πρωί. Αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε την πρωινή άσκηση για να δείτε αν βοηθάει.

7. Η πρωινή άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Κατά την άσκηση, τα δυνητικά επιβλαβή κύτταρα είναι πιο πιθανό να εξαλειφθούν, οδηγώντας σε ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά έχουν λιγότερες πιθανότητες να κρυώσουν ή άλλη λοίμωξη. Ειδικά τους σκοτεινούς μήνες καλό είναι να μετακινείτε την αθλητική σας μονάδα μέσα στις πρωινές ώρες και έξω. Το ηλιακό φως επιτρέπει στο σώμα να παράγει βιταμίνη D, η οποία είναι σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Συχνά είναι δύσκολο για τους εργαζόμενους να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βιταμίνη D με φυσικό τρόπο το φθινόπωρο και το χειμώνα.

8. Η πρωινή άσκηση βοηθά κατά του στρες

Η άσκηση απελευθερώνει ορμόνες ευτυχίας που διεγείρουν τα νευρικά κύτταρα. Οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά αισθάνονται πιο χαρούμενοι και πιο ισορροπημένοι. Εάν κάνετε αθλήματα το πρωί πριν τη δουλειά, μπορείτε να ξεκινήσετε την εργάσιμη μέρα πιο θετικά. Όσο πιο ισορροπημένοι είστε, τόσο λιγότερο αγχωτικές καταστάσεις στην καθημερινή εργασία γίνονται αισθητές.

Συμβουλές για να κάνετε καλύτερη άσκηση το πρωί:

  • Η προετοιμασία είναι το παν: Ετοιμάστε την αθλητική σας τσάντα το προηγούμενο βράδυ και βγάλτε τα αθλητικά σας. Είναι καλύτερο να ετοιμάζετε το πρωινό αμέσως, ώστε να μπορείτε να φάτε αμέσως μετά την άσκηση.
  • Είναι πιο εύκολο με δύο άτομα: κλείστε ραντεβού για τζόκινγκ ή γυμναστήριο.
  • Πηγαίνετε για ύπνο νωρίς για να είστε σε φόρμα για το επόμενο πρωί.
  • Βάλτε λίγη μουσική για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με κίνητρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *