60 δευτερόλεπτα άθλησης την ημέρα: Αυτό συμβαίνει στο σώμα

By | April 19, 2023

Αυτό φέρνει ένα λεπτό άσκησης την ημέρα

Προπονηθείτε σε σημείο να κάνετε εμετό κάθε μέρα; Δεν χρειάζεται να είναι. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις Ηνωμένες Πολιτείες δημοσίευσαν μια μελέτη το 2021 στο European Heart Journalεξετάζει πόση –ή μάλλον λίγη– σωματική δραστηριότητα την ημέρα είναι επαρκής για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης κάποιου.

Η μεγάλης κλίμακας μελέτη κίνησης με περίπου 2.000 συμμετέχοντες προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα: Ήδη 60 δευτερόλεπτα άσκησης ή σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας διασφαλίζουν ότι η καρδιά σας χτυπά πιο γρήγορα. Έτσι, κάθε δευτερόλεπτο που κινούμαστε καθημερινά έχει ήδη θετική επίδραση στη σωματική – αλλά και στην ψυχική – υγεία μας.

>> Οι καλύτερες συμβουλές γιόγκα για αρχάριους

Ο κανόνας των 60 δευτερολέπτων σας παρακινεί να ασκηθείτε περισσότερο στην καθημερινή ζωή

Εάν πιστεύετε τους ερευνητές από το εξωτερικό, μπορείτε μόνο 60 δευτερόλεπτα μέτριας δραστηριότητας είναι ήδη 14 λεπτά καθίσματος ισορροπία ξανά. Και η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς καθόμαστε πάρα πολύ στην καθημερινή ζωή – για παράδειγμα, αν έχετε δουλειά γραφείου, κάθεστε τουλάχιστον 7 έως 8 ώρες την ημέρα. Σε αυτό προστίθεται το να κάθεσαι στον καναπέ το μεσημεριανό γεύμα ή το βράδυ.

Η «καθιστή ασθένεια» των Γερμανών δεν μένει χωρίς συνέπειες: Πάνω από τους μισούς Γερμανούς πολίτες υποφέρουν από αυτήν πόνος στην πλάτη, ή ένταση, για παράδειγμα στο λαιμό. Κατακράτηση νερού στα πόδια μπορεί επίσης να συμβεί λόγω συνεχούς καθίσματος. Το υπερβολικό κάθισμα μπορεί επίσης να επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας, ο οποίος με τη σειρά του προάγει την παχυσαρκία ή αγγειακές παθήσεις όπως οι κιρσοί ή η φλεβική θρόμβωση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όποιος ακολουθεί τον «κανόνα των 60 δευτερολέπτων» μπορεί 35 λεπτά μέτριας άσκησης αναπλήρωση για τις 8 ώρες καθίσματος. Ακόμα και μια χαλαρή βόλτα στη γειτονιά ή μια μικρή βόλτα με το ποδήλατο είναι αρκετή.

>> Η καλύτερη άσκηση στον κόσμο για επίπεδη κοιλιά