6 αποτελεσματικές συμβουλές για να μείνετε κοιμισμένοι

By | May 5, 2023

Προβλήματα ύπνου: Μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια στη Γερμανία

Σύμφωνα με την έκθεση υγείας του DAK, το 80 τοις εκατό όλων των εργαζομένων στη Γερμανία κοιμούνται άσχημα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το να πέσουν και να κοιμηθούν. Το 10 τοις εκατό των εργαζομένων υποφέρουν ακόμη και από τη διαταραχή του ύπνου αυπνία – ανησυχητικό στατιστικό. Οι συνέπειες δεν είναι ασήμαντες: Η κούραση, η εξάντληση, η αναρρωτική άδεια και η λήψη υπνωτικών χαπιών δεν είναι πλέον ασυνήθιστα. Για να σας βοηθήσουμε να κοιμηθείτε και να κοιμηθείτε καλύτερα όλη τη νύχτα, έχουμε συγκεντρώσει τις παρακάτω συμβουλές για εσάς.

Υγεία: 6 συμβουλές και σπιτικές θεραπείες για ύπνο

1. Αναπτύξτε μια βραδινή ρουτίνα

Το σώμα μας λατρεύει τις ρουτίνες και τις συνήθειες επειδή η αυτοματοποιημένη συμπεριφορά δεν επιβαρύνει πολύ τον εγκέφαλό μας που διψάει για ενέργεια. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούμε ενέργεια και δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε ποια δράση είναι η επόμενη στην ατζέντα. Οι ρουτίνες ύπνου και αφύπνισης είναι εξίσου σημαντικές για τον βιορυθμό και την ποιότητα του ύπνου μας. Είναι καλύτερο να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα για να βάλετε το σώμα σας στο σωστό ρυθμό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με σταθερές συνήθειες που σας χαλαρώνουν και σας προετοιμάζουν για ύπνο. Αυτά περιλαμβάνουν περίπου Διαλογισμός, ημερολόγιο, διατάσεις, ανάγνωση βιβλίου, ακρόαση ηχητικών βιβλίων και το όλο θέμα με χαμηλό φως και χωρίς φωτεινή οθόνη smartphone ή τηλεόρασης.

Βοηθητικός: Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές για να αποκοιμηθείτε >>

2. Κάντε την κρεβατοκάμαρά σας ένα κρησφύγετο

Οι ερευνητές ύπνου τονίζουν σταθερά τη σημασία του να είναι η κρεβατοκάμαρά μας ένα δροσερό, σκοτεινό και αθόρυβο μέρος. Οπότε χαμηλώστε τη θέρμανση το βράδυ έτσι ώστε το Θερμοκρασία δωματίου από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου ανέρχεται σε. Αν κρυώνετε γρήγορα, μια χοντρή, ζεστή κουβέρτα μπορεί να σας βοηθήσει. Το ίδιο και η κρεβατοκάμαρά σας εντελώς σκοτεινιασμένος να – ακόμη και υποτιθέμενες μικρές πηγές φωτός όπως το φως του φεγγαριού ή τα διερχόμενα αυτοκίνητα μπορούν να μειώσουν την ποιότητα του ύπνου μας χωρίς να το καταλάβουμε. Επομένως, τα ρολά ή οι κουρτίνες σας θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόλυτο σκοτάδι. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό μπορεί Ήχοι, π.χ. από διερχόμενα αυτοκίνητα, σημαίνει ότι ξυπνάμε συχνά τη νύχτα – τη μέρα συνήθως δεν το θυμόμαστε σχεδόν καθόλου. Είναι καλύτερο να κοιμάστε με τα παράθυρα κλειστά και, εάν χρειάζεται, να χρησιμοποιείτε ωτοασπίδες για να κάνετε τον ύπνο σας όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο.

3. Χρησιμοποιήστε εργαλεία

Υπάρχουν πλέον πολυάριθμα πρακτικά βοηθήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε και να παραμείνετε κοιμισμένοι. Ανησυχείτε λοιπόν στη συνέχεια μάσκες ύπνου και Ωτοασπίδες περίπου βαρύ ζυγισμένες κουβέρτες για να μας κάνει να νιώθουμε αγκαλιά και ασφάλεια. Αυτό επίσης μας χαλαρώνει και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην αϋπνία. Ιδιαίτερα δημοφιλείς ζυγισμένες κουβέρτες είναι, για παράδειγμα, η Cura Pearl Classic από την Cura της Σουηδίας ή αυτή η ζυγισμένη κουβέρτα από το Gravity.

Υπόδειξη: Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό αγοράς για να μάθετε ποια ζυγισμένη κουβέρτα είναι κατάλληλη για εσάς.

Βίντεο: Κοιμηθείτε καλύτερα – αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι μύθοι για τον ύπνο