5 συμβουλές για την πρόληψη του βραχίονα του ποντικιού

By | May 1, 2023

Με αυτές τις 5 συμβουλές μπορείτε να αποτρέψετε το χέρι του ποντικιού

1. Ρυθμίστε έναν εργονομικό χώρο εργασίας

Ένας εργονομικός χώρος εργασίας είναι η προϋπόθεση για υγιή εργασία. Για παράδειγμα, εάν η καρέκλα γραφείου είναι πολύ ψηλά, θα σκύψετε τους ώμους σας. εάν είναι πολύ χαμηλά, η θέση του καθίσματος επίσης επιδεινώνεται. Για να αποφευχθεί ο βραχίονας του ποντικιού, το πληκτρολόγιο θα πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση της οθόνης και το ποντίκι ακριβώς δίπλα της. Οι πήχεις σας πρέπει να ακουμπούν χαλαρά και άνετα στο γραφείο. Συμβουλή: Εάν τα υποβραχιόνια της καρέκλας γραφείου βρίσκονται στο ίδιο ύψος με την επιφάνεια του γραφείου, η θέση καθίσματος είναι η βέλτιστη. Εάν οι βραχίονες σχηματίζουν μια περίπου ορθή γωνία με τους άνω βραχίονες, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν βέλτιστα.

Συμβουλή: Χρήση ένα εργονομικά σχεδιασμένο ποντίκι. Τα πληκτρολόγια διατίθενται και σε εργονομικές εκδόσεις.

2. Κάντε διαλείμματα και τεντώστε

Σέικ: Σηκωθείτε πολλές φορές την ώρα και κουνήστε χαλαρά τα χέρια και τα μπράτσα σας

Τέντωμα: Σφίξτε το χέρι σας σε γροθιά. Τοποθετήστε τον αντίχειρά σας στη γροθιά σας, κρατήστε τη γροθιά για λίγο και μετά ανοίξτε το χέρι σας και απλώστε τα δάχτυλά σας

κύκλους: Αφήστε τα χέρια σας να κάνουν κύκλους γύρω από τους καρπούς σας

Τύπος: Πιέστε τις παλάμες μαζί μπροστά από το στήθος με τεντωμένα δάχτυλα. Μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα, αυξήστε και απελευθερώστε την πίεση. Σημαντικό: Όρθια καθιστή θέση και χαλαροί ώμοι.

Εάν είναι δυνατόν: επαναλάβετε όλες τις ασκήσεις πέντε φορές.

Επίσης ενδιαφέρον: Προπονητικό πλάνο 2022: 3 ασκήσεις κάνουν αμέσως την πλάτη σας ίσια

3. Εναλλακτικά χέρια

Κατά κανόνα, δουλεύουμε πάντα με το ίδιο χέρι. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το άλλο χέρι για να ανακουφίσετε τον «εργαζόμενο βραχίονα». Βασικά, οποιαδήποτε ανακούφιση είναι καλή για τους τένοντες, τους μύες στην περιοχή του χεριού και των χεριών.

Συμβουλές: Χρησιμοποιείτε πάντα τις συντομεύσεις στο πληκτρολόγιό σας ή τα πλήκτρα βέλους αντί για τον τροχό του ποντικιού.

4. Αθλήματα

Φυσικά, το να βάζεις βάρος στον πάσχοντα βραχίονα δεν είναι καλή ιδέα, αλλά γενικά ο αθλητισμός που προπονεί το σώμα ολιστικά είναι το βέλτιστο. Εδώ, για παράδειγμα, προτείνονται αθλήματα όπως το κολύμπι, ο χορός και το τρέξιμο. Δεν είναι καλό: Μονόπλευρα φορτία, όπως αυτά που υπάρχουν στο τένις ή στο γκολφ.

5. Το κρύο βοηθάει

Σε περίπτωση πόνου, το κρύο μπορεί να εξουδετερώσει το σύνδρομο RSI. Συμβουλή: Ποτέ μην βάζετε μια κρύα κομπρέσα απευθείας στο δέρμα, αλλά τυλίξτε την με μια πετσέτα από πριν.

Επίσης ενδιαφέρον για εσάς στο βίντεο: Πώς να παραμείνετε υγιείς αν κάθεστε όλη μέρα στον υπολογιστή