5 αφεψήματα από βότανα που είναι τα πιο υγιεινά

By | April 22, 2023

Αυτά τα 5 αφεψήματα από βότανα είναι πραγματικές συμβουλές

Το κλασικό ανάμεσα στα αφεψήματα από βότανα εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος βοηθός όταν πλησιάζει ή έχει ήδη χτυπήσει ένα κρύο. χαμομήλι έχει ηρεμιστικό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα. τα κίτρινα άνθη έχουν προληπτικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να αποτρέψουν μολύνσεις.

Είναι έντονα κόκκινα και υπέροχα αρωματικά: τριανταφυλλιές είναι πραγματικά φρούτα δύναμης και, εκτός από βιταμίνες (ιδιαίτερα βιταμίνη C) και μέταλλα, περιέχουν και δευτερογενείς φυτικές ουσίες όπως το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο. Τα αντιοξειδωτικά προσφέρουν προστασία από τις λεγόμενες «ελεύθερες ρίζες», οι οποίες θεωρούνται υπεύθυνες για την ανάπτυξη ασθενειών και προκαλούνται από εξωτερικές επιδράσεις όπως η υπεριώδης ακτινοβολία και η νικοτίνη.

Το απόλυτο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ιπποφαές. Τα λαμπερά πορτοκαλί μούρα περιέχουν σχεδόν εννέα φορές περισσότερη βιταμίνη από ένα λεμόνι. Τα τοπικά μούρα με την ξινή γεύση ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να ενισχύσουν την καύση λίπους. Προσοχή όμως με τη δοσολογία: το τσάι με ιπποφαές μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φυσικό καθαρτικό.

Ένα άλλο φαρμακευτικό φυτό από την περιοχή είναι το μεγαλύτερος. Τα άνθη του λευκού σαμπούκου μπορούν – παρασκευασμένα ως τσάι – να έχουν αποχρεμπτική δράση, που προκαλεί τον ιδρώτα και μειώνει τον πυρετό. Τα ευαίσθητα λουλούδια λέγεται επίσης ότι βοηθούν στην κυστίτιδα και εξουδετερώνουν το στρες.

Αυτό το τσάι έχει καλή γεύση για μικρούς και μεγάλους, γιατί εντυπωσιάζει με το γλυκιά γεύση γλυκόριζας. γλυκάνισο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και χρησιμοποιείται για παθήσεις του αναπνευστικού καθώς και πεπτικά προβλήματα. Λόγω των αιθέριων ελαίων του, έχει αποχρεμπτική και αντισπασμωδική δράση.