4 φράσεις που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τοξικά θετικά άτομα

By | April 22, 2023

Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την υγιή αισιοδοξία. Αντίθετα: οι θετικές σκέψεις κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη – και μπορούν ακόμη και να την παρατείνουν. Η υπερβολική θετικότητα, ωστόσο, μπορεί γρήγορα να γίνει τοξική.

Τι είναι η τοξική θετικότητα;

Η τοξική θετικότητα περιγράφει ένα φαινόμενο της εποχής μας, το οποίο έχει αποκτήσει δυναμική ειδικά μέσω των social media. Το ανθυγιεινό άκρο κυριολεκτικά αναγκάζει τους ανθρώπους να βλέπουν τα πάντα στη ζωή τους θετικά. Έτσι μπορούν να έχουν αυτό το συναίσθημα για πάντα πρέπει να είναι ευτυχισμένος. Και όταν δεν είναι, είναι λόγω της «νοοτροπίας» τους. Δυστυχώς, η ζωή δεν είναι τόσο απλή.

Επίσης συναρπαστικό: Πώς να ξεπεράσετε την αμφιβολία για τον εαυτό σας >>

Γιατί είναι επικίνδυνη η τοξική θετικότητα;

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για αρνητικά συναισθήματα. Η συνεχής πίεση για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι καθαρό δηλητήριο για τον ψυχισμό μας – και μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους. Ή αποτρέψτε τους από το να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια εάν, για παράδειγμα, πάσχουν από κατάθλιψη.

Ψυχολογία: 4 φράσεις που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τοξικά θετικούς ανθρώπους

1. Μόνο καλές δονήσεις

Θα ξεκινήσουμε με μια κλασική ανθυγιεινή συμβουλή: Μόνο καλές δονήσεις, στα αγγλικά “Only good vibes allow”, γράφεται συχνά σε αφίσες, πουλόβερ ή κούπες καφέ. Αλλά το μάντρα στάζει τοξική θετικότητα. Ο κατηγορηματικός αποκλεισμός των δήθεν «κακών» συναισθημάτων μπορεί να έχει πολύ ανθυγιεινές συνέπειες για την ψυχική υγεία ενός ατόμου. Γιατί: Συναισθήματα όπως η λύπη, ο φόβος, ο θυμός ή η απελπισία έχουν σκοπό και αποτελούν μέρος της ζωής. Μην τους αγνοήσετε, δώστε τους τον χώρο που χρειάζονται. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για βιώσιμη βελτίωση της ευημερίας.