4 συμβουλές για το πώς να αρχίσετε να κοιμάστε καλύτερα

By | May 5, 2023

2. Πίνετε πολύ νερό

Αυτό που ακούγεται παράξενο στην αρχή είναι σημαντικό: αν συνεχίζετε να ξυπνάτε ιδρωμένοι, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το αλκοόλ και ο καφές, από την άλλη πλευρά, δεν είναι τα σωστά μέσα για να ξεδιψάσετε: Διεγείρουν πραγματικά την παραγωγή ιδρώτα.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτό συμβαίνει όταν κάνεις χωρίς καφέ >>

3. Ρυθμίστε τη σωστή θερμοκρασία ύπνου

Η βέλτιστη θερμοκρασία ύπνου προτείνεται από τους ειδικούς 16 και 19 μοίρες συνιστάται? Ωστόσο, είναι σημαντικό να ανακαλύψετε την προσωπική σας αίσθηση-καλή θερμοκρασία. Αν νιώθετε κρύο ακόμα και με μια χοντρή κουβέρτα ή ιδρώνετε κάτω από ένα λεπτό σεντόνι, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ωστόσο, η θερμοκρασία πρέπει ποτέ κάτω από 12 ή πάνω από 23,9 μοίρες λαϊκός. Βασικά, αν το περιβάλλον ύπνου είναι πιο δροσερό, η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει αυτόματα και κοιμόμαστε πιο βαθιά και πιο χαλαρά.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ: Καλύτερος ύπνος: Αυτή είναι η βέλτιστη θερμοκρασία ύπνου >>

4. Προωθήστε τη χαλάρωση

Όποιος εκτίθεται σε ψυχικό στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας το επεξεργάζεται τη νύχτα: οι νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να είναι το αποτέλεσμα. Η αυτογενής προπόνηση, η γιόγκα ή άλλες τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του άγχους της ημέρας και στον καλύτερο ύπνο. Ένα καλό βιβλίο, μια χαλαρωτική μουσική και ένα φλιτζάνι τσάι μπορούν επίσης να βοηθήσουν το σώμα να κλείσει και έτσι να προετοιμαστεί καλύτερα για τη νύχτα.