4 συμβουλές για ευκολότερο τοκετό

By | May 8, 2023

Αυτές οι συμβουλές διευκολύνουν τον τοκετό

1. Πιείτε τσάι από φύλλα βατόμουρου

Αυτή είναι μια παλιά σπιτική θεραπεία που προτείνουν πολλές μαίες. Από την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μπορείτε να πίνετε καθημερινά ένα φλιτζάνι τσάι βατόμουρο, το οποίο είναι γνωστό για την προκλητική και αντισπασμωδική του δράση. Θα πρέπει επίσης να χαλαρώσει το πυελικό έδαφος, το οποίο θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τα δάκρυα και τους τραυματισμούς του περινέου.

2. Φάτε χουρμάδες

Μια άλλη κοινή συμβουλή είναι να τρώτε χουρμάδες. Τέσσερις εβδομάδες πριν από τη γέννηση, περίπου έξι ραντεβού (75 γραμμάρια) την ημέρα λέγεται ότι προάγουν τον τοκετό και συντομεύουν την λανθάνουσα φάση του τοκετού – μια ιορδανική ερευνητική ομάδα μπόρεσε να το προσδιορίσει. Επιπλέον, τα πυρηνόκαρπα προάγει την πέψη, η οποία αποτρέπει αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα.

3. Μασάζ περίνεου

Η ρήξη του περινέου ή η επισιοτομή είναι ο πιο συχνός τραυματισμός κατά τη γέννηση που υφίστανται οι γυναίκες. Για να αποφευχθεί αυτό, οι έγκυες γυναίκες μπορούν να κάνουν τακτικά μασάζ στο περίνεό τους, δηλαδή στην περιοχή μεταξύ του πρωκτού και των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, τις τελευταίες εβδομάδες. Η εκτασιμότητα και η ελαστικότητα του περινεϊκού ιστού προωθείται ώστε να αντέχει καλύτερα τις καταπονήσεις του τοκετού.

Και έτσι λειτουργεί το περινεϊκό μασάζ:
Είναι καλύτερο να κάνετε μασάζ στο περίνεό σας μετά το ντους, όταν ο ιστός είναι ήδη χαλαρός. Απλώστε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο στα χέρια σας και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ στο περίνεό σας με κυκλικές κινήσεις. Αν αυτό το μεγάλο χτύπημα είναι εμπόδιο, βάλτε τον σύντροφό σας να εμπλακεί.

4. Ετοιμάστε μια τσάντα νοσοκομείου

Υπολογίζεται ότι θα πρέπει να ετοιμάσετε την τσάντα του νοσοκομείου σας οκτώ έως τέσσερις εβδομάδες πριν από τη γέννα. Εάν το μωρό είναι καθ’ οδόν, μπορείτε απλά να το πιάσετε και να οδηγήσετε στο νοσοκομείο. Σκεφτείτε σημαντικά έγγραφα όπως η ταυτότητα, η κάρτα μητρότητας, η κάρτα ασφάλισης υγείας και το πιστοποιητικό γάμου ή το πιστοποιητικό γέννησης. Δεν πρέπει επίσης να λείπουν είδη υγιεινής όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμα, βούρτσες μαλλιών και επίδεσμοι. Θα πρέπει επίσης να συσκευάζονται άνετα ρούχα, ενδύματα ύπνου και ένα σετ βρεφικών ρούχων.

Σπουδαίος: Κάθε εγκυμοσύνη και γέννηση είναι ατομική και μοναδική. Μιλήστε λοιπόν με τη μαία σας για τις συμβουλές που μπορεί να λειτουργήσουν για εσάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *