4 συμβουλές για αποτελεσματική προπόνηση χεριών

By | May 26, 2023

Πώς να εκπαιδεύσετε σωστά τα χέρια σας

Σας λέμε τι πρέπει να προσέξετε στην προπόνηση των χεριών σας για να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Συμβουλή 1: Μην προπονείτε μόνο τους δικέφαλους μυς

Πολλοί άνθρωποι συχνά πιστεύουν λανθασμένα ότι ειδικά οι δικέφαλοι πρέπει να ενισχυθούν για να αποκτήσουν τονισμένο τους βραχίονες. Ο τρικέφαλος είναι η μεγαλύτερη μυϊκή ομάδα και επομένως δεν πρέπει να παραμελείται στην προπόνηση. Οι συνιστώμενες ασκήσεις τρικεφάλου είναι, για παράδειγμα, βυθίσεις, σφιχτά push-ups ή γαλλική πρέσα.

Διαβάστε απευθείας: «Bye-bye, wave arms»: Εδώ είναι η καλύτερη άσκηση στον κόσμο >>

Συμβουλή 2: Οι ασκήσεις ποικίλλουν

Οι μύες χρειάζονται ένα πράγμα για να μπορέσουν να αναπτυχθούν: νέα ερεθίσματα! Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να κάνετε την προπόνηση των χεριών σας όσο το δυνατόν πιο ποικίλη και να διαφοροποιείτε την επιλογή των ασκήσεων σας. Θα πρέπει επίσης να προπονείστε με βάρη για να χτίσετε αποτελεσματικά μυϊκή μάζα.

Συμβουλή 3: Υποστηρίξτε το χτίσιμο των μυών με πρωτεΐνη

Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται μια ισορροπημένη και πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή. Οι μύες χρειάζονται πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν και να αναγεννηθούν. Σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Αθλητικής Διατροφής, συνιστώνται περίπου 1,4 g έως 1,6 g πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, ανάλογα με την ένταση. Εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης είναι τα αυγά, το κουάρκ με χαμηλά λιπαρά, το κοτόπουλο, το ψάρι και το άπαχο βοδινό κρέας. Προμηθευτές λαχανικών είναι το πλιγούρι βρώμης, τα όσπρια και το μπρόκολο.

Συμβουλή 4: Η ποιότητα πάνω από την ποσότητα

Θέλετε να έχετε τα χέρια σας σε φόρμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και παλεύετε με τις βουτιές, τις μπούκλες και τα push-ups κάθε μέρα; Δώστε κι εσείς ένα διάλειμμα στα χέρια σας. Αν και οι μύες του δικεφάλου αναγεννώνται γρηγορότερα και μπορούν να προπονηθούν περίπου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, οι τρικέφαλοι μας χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνουν σε φόρμα και να μπορούν να ασκηθούν ξανά. Φτιάξτε λοιπόν ένα πλάνο προπόνησης που να μην υπερφορτώνει τα χέρια σας και να παρέχει αποκατάσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *