4 σημάδια ανδρόπαυσης

By | May 27, 2023

Εμμηνόπαυση στους άνδρες: 4 σημάδια ανδρόπαυσης

1. Μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης

Από την ηλικία των 40 ετών, η παραγωγή τεστοστερόνης στο ανδρικό σώμα μειώνεται κατά μέσο όρο περίπου ένα έως δύο τοις εκατό ετησίως. Δεδομένου ότι η ανδρική ορμόνη του φύλου είναι ένα από τα λεγόμενα ανδρογόνα, η εμμηνόπαυση στους άνδρες ονομάζεται επίσης ανδρόπαυση ή εναλλακτικά αναφέρεται ως κλιμακτηριακό αρσενικό. Όπως και με την εμμηνόπαυση στις γυναίκες, ο χρόνος, η έκταση και η πορεία της εμμηνόπαυσης είναι επίσης εξαιρετικά εξατομικευμένες στους άνδρες. Επιπλέον, η πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης δεν χρειάζεται απαραίτητα να συνοδεύεται από εμφανή συμπτώματα. Ωστόσο, εάν μια ανεπάρκεια τεστοστερόνης και το ακόλουθο σύμπτωμα είναι παρόντα ταυτόχρονα στη μέση ή μεγάλη ηλικία, αυτό υποδηλώνει την κλιμακτηριακή αρρενωπότητα.

2. Σεξουαλική δυσλειτουργία

Ως αποτέλεσμα του χαμηλού επιπέδου τεστοστερόνης, πολλές σεξουαλικές δυσλειτουργίες μπορεί να εμφανιστούν ταυτόχρονα: Εκτός από σωματικά συμπτώματα όπως προβλήματα στύσης – επίσης γνωστά ως στυτική δυσλειτουργία – μπορεί επίσης να υπάρχουν ψυχολογικά και ψυχικά συμπτώματα όπως μειωμένη λίμπιντο ή λιγότερο συχνή εμφάνιση σεξουαλικών σκέψεων. Τα συμπτώματα παίζουν επίσης ρόλο στη διάγνωση και τη θεραπεία της εμμηνόπαυσης: Εάν έχετε χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης αλλά δεν έχετε σεξουαλικές βλάβες, δεν χρειάζεστε καμία θεραπεία στην αρχή.

Σπουδαίος: Δεδομένου ότι παράγοντες όπως το άγχος ή η παχυσαρκία επηρεάζουν επίσης το επίπεδο τεστοστερόνης, είναι δύσκολο να διαφοροποιηθούν τα αίτια και τα συμπτώματα δεν οφείλονται πάντα στην ηλικία.

Βίντεο: Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρών μαθημάτων Covid 19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *