4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη φλεγμονή των αρθρώσεων

By | April 26, 2023

Τι είναι το κρύο στο ισχίο;

Το κρυολόγημα του ισχίου είναι μια προσωρινή φλεγμονή της εσωτερικής επένδυσης της άρθρωσης του ισχίου. Η φλεγμονή προκαλεί διόγκωση αυτού του λεπτού αρθρικού αρθρικού υμένα, προκαλώντας έντονο πόνο όταν η άρθρωση του ισχίου κινείται στην υποδοχή. Η φλεγμονή της άρθρωσης του ισχίου δεν προκαλείται από βακτήρια, αλλά φαίνεται να είναι μια καθυστερημένη ανοσολογική απάντηση σε ασθένειες που μερικές φορές έχουν ήδη ξεπεραστεί.

Επίσης ενδιαφέρον: Ποιοι εμβολιασμοί κατά των παιδικών ασθενειών είναι σημαντικοί; > >

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα βρέφη και τα παιδιά επηρεάζονται από κρυολογήματα ισχίου. Η χωρίς μικρόβια φλεγμονή στην άρθρωση του ισχίου εμφανίζεται συχνότερα μεταξύ πέντε και έξι ετών. Δεν είναι σαφές γιατί εμφανίζεται η φλεγμονή. Υπάρχει υποψία σύνδεσης με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Το κρυολόγημα του ισχίου είναι μια από τις προσωρινές ασθένειες που υποχωρούν από μόνες τους μετά από λίγο.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το κρυολόγημα του ισχίου

συμπτώματα

Ως αποτέλεσμα της φλεγμονής, όλο και περισσότερο υγρό συγκεντρώνεται στην κάψουλα της άρθρωσης. Υπάρχει διάταση, πρήξιμο και τελικά έντονος πόνος όταν η άρθρωση του ισχίου κινείται. Αυτό κάνει το περπάτημα, την ορθοστασία και επίσης την κίνηση του προσβεβλημένου ποδιού ή των ποδιών ενώ κάθεστε και ξαπλώνετε εξαιρετικά επώδυνο. Ως εκ τούτου, τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • ξαφνικός πόνος στο ισχίο
  • πόνος στην κίνηση
  • πόνος που ακτινοβολεί στη βουβωνική χώρα, τους μηρούς και τα γόνατα
  • Τα παιδιά κουτσαίνουν όταν περπατούν
  • κάποια παιδιά αρχίζουν πάλι να σέρνονται

Ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι η φλεγμονή της άρθρωσης, μπορεί να υπάρχει και ελαφρύς πυρετός.

ΜΜάθε περισσότερα: Με αυτές τις σπιτικές θεραπείες μπορείτε να μειώσετε γρήγορα τον πυρετό > >

αιτίες

Δεν είναι σαφές γιατί αναπτύσσεται το κρυολόγημα του ισχίου. Ωστόσο, οι γιατροί γνωρίζουν ότι η φλεγμονή της άρθρωσης δεν πυροδοτείται άμεσα από μικρόβια. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι η παιδική ασθένεια είναι μια καθυστερημένη ανοσοαπόκριση, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε μια λοίμωξη που έχει ήδη ξεπεραστεί. Το κρυολόγημα του ισχίου εμφανίζεται συχνά μερικές εβδομάδες μετά από λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού ή του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, οι ακριβείς συνδέσεις δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

διάγνωση

Οι παιδίατροι διαγιγνώσκουν κρυολόγημα ισχίου με απεικονιστικές μεθόδους. Κατά κανόνα, μια υπερηχογραφική εξέταση, που ονομάζεται επίσης υπερηχογράφημα, χρησιμοποιείται για να ρίξει μια ματιά στην αντίστοιχη άρθρωση του ισχίου. Οι γιατροί μπορούν να πουν με σχετική βεβαιότητα αν πρόκειται για κρυολόγημα ισχίου. Το οίδημα της άρθρωσης είναι συνήθως ορατό στην υπερηχογραφική εικόνα. Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακτίνες Χ για να αποκλείσουν άλλες πιθανές αιτίες του οιδήματος. Αυτό θα έδειχνε τυχόν προβλήματα και ανωμαλίες στα οστά και τη δομή των οστών. Οι εξετάσεις αίματος είναι επίσης χρήσιμες. Κατά τη διάρκεια της διαφορικής διάγνωσης – δηλαδή για να αποκλειστούν άλλες αιτίες πόνου στο ισχίο – το δείγμα αίματος μπορεί να εξεταστεί για την παρουσία ορισμένων φλεγμονωδών τιμών. Εάν εντοπιστούν τέτοιοι δείκτες στο αίμα, οι βακτηριακές λοιμώξεις της άρθρωσης του ισχίου θα μπορούσαν επίσης να πυροδοτήσουν τα συμπτώματα.

Διαβάστε αμέσως: Αυτό σημαίνουν τα επίπεδα φλεγμονής στο αίμα > >

Θεραπεία

Αρχικά, οι γιατροί πρέπει να διαγνώσουν ποιος τύπος φλεγμονής των αρθρώσεων υπάρχει. Στην περίπτωση βακτηριακής φλεγμονής, επιπλέον του πόνου εμφανίζεται πυρετός και καυτό κοκκίνισμα του δέρματος στην περιοχή του ισχίου. Τέτοιες φλεγμονές πρέπει να αντιμετωπίζονται χωρίς αποτυχία.

Ωστόσο, εάν ένας γιατρός έχει διαγνώσει μη βακτηριακό κρυολόγημα ισχίου, δεν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Η φλεγμονή συνήθως υποχωρεί από μόνη της μέσα σε λίγες μέρες. Την περίοδο της ενεργού φλεγμονής όμως είναι λογικό να προστατεύουμε τις αρθρώσεις του ισχίου των παιδιών και να δίνουμε εντολή στα μικρά να ξεκουραστούν.

Επίσης συναρπαστικό: Τι βοηθά με τον πόνο στους καρπούς κατά τη διάρκεια του αθλητισμού > >