4 εξωτικά toppings με μούρα που σχεδόν κανείς δεν ξέρει

By | April 28, 2023

Πλιγούρι βρώμης: Σχεδόν κανένας γνωρίζει 4 εξωτικές επικαλύψεις μούρων

1. Jabuticaba

Το φυτό jabuticaba είναι εγγενές στη Βραζιλία. Αλλά με λίγη κηπευτική ευαισθησία, μπορείτε επίσης να φυτέψετε το σταφύλι στον δικό σας κήπο. Ωστόσο, χρειάζεστε υπομονή και άφθονο χώρο: το δέντρο μεγαλώνει αργά, αλλά μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 10 μέτρα. Όταν το φυτό αρχίζει να ανθίζει, αναπτύσσεται ένα εντυπωσιακό οπωροφόρο δέντρο – ένα πραγματικό εντυπωσιακό μάτι στον κήπο σας, επειδή ο κορμός και τα κλαδιά καλύπτονται με πολλά μικρά μούρα. Οι καρποί θυμίζουν σταφύλι και έχουν γλυκόξινη γεύση. Περιέχουν πολύ σίδηρο και φώσφορο, καθώς και πολλές βιταμίνες. Τα φρούτα κόβουν λεπτή φιγούρα σε ζελέ και μαρμελάδες ιδιαίτερα.

>> Αυτή η τοπική υπερτροφή κερδίζει τα γκότζι μπέρι

2. Cherimoya

Το δέντρο cherimoya αισθάνεται πιο άνετα στην περιοχή των Άνδεων από την Κολομβία έως τη Βολιβία. Η σάρκα των cherimoyas, γνωστή και ως μήλα κρέμας, έχει μια αρωματική γλυκόξινη νότα και γεύση που θυμίζει αχλάδια ή μπανάνες. Το εξωτικό φρούτο έχει υπέροχη γεύση σε χυλό, αλλά και σε smoothies, επιδόρπια ή φρουτοσαλάτες. Στην περιοχή μας οι καρποί θεωρούνται ένα εξωτικό, σπάνιο χειμωνιάτικο φρούτο. Αλλά το τροπικό φυτό μπορεί επίσης να ευδοκιμήσει στο σπίτι. Τόσο οι σπόροι όσο και τα εμβολιασμένα δέντρα διατίθενται στο εμπόριο. Ωστόσο, εδώ απαιτούνται επίσης δύναμη, εξάσκηση και εμπειρία. Μπορεί να χρειαστούν έως και 6 χρόνια για να καρποφορήσει το φυτό.

>> Διανυκτέρευση βρώμης σε 5 λεπτά

3. Ροζ σταφίδα

Ομολογουμένως, η σταφίδα είναι πολύ λιγότερο «εξωτική» από τη jabuticaba και την cherimoya. Ωστόσο, αυτός ο άγνωστος, συχνά ξεχασμένος εκπρόσωπος από τα γεωγραφικά πλάτη του σπιτιού μας αξίζει προσοχής. Επειδή η ροζ σταφίδα είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής από τους συγγενείς της, την κόκκινη και τη μαύρη σταφίδα. Η ροζ εκδοχή των μούρων δεν εντυπωσιάζει μόνο με το λεπτό χρώμα της, αλλά και με τη γλυκόξινη γεύση της. Ένα κομμάτι του θάμνου είναι πραγματικά εντυπωσιακό στο κουάκερ και προσφέρει μια φρουτώδη γευστική εμπειρία.

>> Ο χορταστικός χυλός έχει τόσο καλή γεύση

4. Κεράσια Acerola

Το κεράσι acerola μας προσφέρει φυσική βιταμίνη C σε μεγάλες ποσότητες. Το φρούτο, που καλλιεργείται κυρίως στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Παναμά και το Μεξικό, συγκαταλέγεται μάλιστα στις «τρεις κορυφαίες πηγές βιταμίνης C στον κόσμο». Με το μωβ χρώμα και την απαλή τους σύσταση, τα φρούτα μοιάζουν σχεδόν με μικρές ντομάτες – αλλά έχουν ελαφρώς ξινή γεύση. Μπορείτε να πάρετε το ενισχυτικό βιταμίνης C μόνο φρέσκο ​​στη χώρα καταγωγής του. Σε αυτή τη χώρα, τα φρούτα καταλήγουν στο ράφι με τη μορφή σκόνης ή χυμού. Πάνω από όλα, μπορείτε να πασπαλίσετε υπέροχα τη σκόνη πάνω από τον χυλό σας.