3 υπέροχες ασκήσεις για αρχάριους

By | May 2, 2023

Η εκπαίδευση EMS προσφέρεται σε επιλεγμένα γυμναστήρια και συνήθως πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη εκπαιδευτή. Αυτό ρυθμίζει επίσης το αντίστοιχο αμπέρ, το οποίο εκφράζεται με ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα. Φορέστε ειδικά, αγώγιμα ρούχα για αυτό. Τα ηλεκτρόδια συνδέονται με τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με μια κονσόλα με ένα καλώδιο.

Οι μύες διεγείρονται επιπλέον από τις ηλεκτρικές παρορμήσεις, γι’ αυτό διεγείρεται αποτελεσματικά η μυϊκή ανάπτυξη και η μυϊκή μάζα συσσωρεύεται – και αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από ό,τι με μια συμβατική προπόνηση. Αλλά: Με την προπόνηση EMS, η εστίαση είναι στους μύες. Ελάχιστη προσοχή δίνεται στη φυσική κατάσταση και τον συντονισμό. Αν λοιπόν θέλετε να βελτιώσετε την αντοχή σας και να προωθήσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα, θα πρέπει να κάνετε και αθλήματα αντοχής όπως τζόκινγκ, ποδηλασία ή κολύμπι.

Οι καλύτερες ασκήσεις EMS για αρχάριους

Με την προπόνηση EMS, δεν προπονείστε για πολύ – αρκούν μόνο 30 λεπτά. Κάνουν κυρίως ισομετρικές ασκήσεις. Αυτό σημαίνει ότι κρατάτε το σώμα σας σε μία θέση.

Παρακάτω είναι μερικές δημοφιλείς και φιλικές για αρχάριους ασκήσεις. Επαναλάβετε κάθε άσκηση 10 φορές για συνολικά 2 σετ.

1. Οκλαδόν

Φυσικά, αυτό το κλασικό fitness δεν πρέπει να λείπει από την προπόνησή σας στο EMS.

  • Σταθείτε στο πλάτος των ώμων. Καθίστε οκλαδόν και χαμηλώστε τους γλουτούς σας προς το πάτωμα.
  • Σε αντίθεση με το συνηθισμένο, κρατήστε το squat για λίγα δευτερόλεπτα πριν ανεβείτε.

2. Δικεφάλους μπούκλες

Και τα μπράτσα θέλουν επίσης να ενισχυθούν. Σήκωσε μεγάλα βάρη; Δεν το χρειάζεστε με αυτήν την άσκηση και χάρη στην εκπαίδευση EMS!

  • Στέκεσαι όρθιος, με τα χέρια σου να κρέμονται χαλαρά στο σώμα σου.
  • Λυγίστε τα χέρια σας και φέρτε τα προς το στήθος σας. Μείνετε ψηλά για μερικά δευτερόλεπτα

3. Standing Crunch

Η δημοφιλής κοιλιακή άσκηση εκτελείται συνήθως ξαπλωμένη, αλλά η λεγόμενη κοιλιακή πρέσα ασκείται όρθια κατά τη διάρκεια της προπόνησης EMS.

  • Σταθείτε σε απόσταση μέχρι το πλάτος των γοφών και λυγίστε τα χέρια σας μπροστά από το στήθος σας. Συσπάστε το στομάχι σας τραβώντας τον αφαλό σας προς την πλάτη σας. Κρατήστε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά ισιώστε.