3 συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

By | May 17, 2023

Επίσης ενδιαφέρον: Πώς να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας αποτελεσματικό σιρόπι για τον βήχα > >

Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια μας που μειώνεται. Εάν το σώμα μας καταγράφει παρατεταμένο κρύο, η κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα αλλάζει. Το κέντρο του σώματός μας, όπου βρίσκονται όλα τα ζωτικά όργανα, τροφοδοτείται πλέον με περισσότερο αίμα. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα μας διασφαλίζει ότι τα όργανά μας συνεχίζουν να τροφοδοτούνται με αρκετό οξυγόνο ακόμα και όταν κάνει κρύο. Λιγότερο αίμα μεταφέρεται σε άλλα μέρη – για παράδειγμα στους βλεννογόνους στο λαιμό και τη μύτη μας. Εδώ, ωστόσο, οι ιοί του κρυολογήματος που απορροφώνται με αερολύματα αποτρέπονται πρώτα και κύρια. Εάν οι βλεννογόνοι μας δεν τροφοδοτούνται πλέον σωστά με αίμα, οι ιοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξουδετερώσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Οι Ερευνητές Claire Johnson και Ronald Eccles εξέτασε το Συσχέτιση ανάμεσα στα κρύα πόδια και την ευαισθησία στο κρυολόγημα ήδη από το 2005 σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη ελέγχου. Το πείραμά τους είχε ως εξής: Επέλεξαν 180 υγιείς συμμετέχοντες και τους χώρισαν σε δύο ομάδες. Η ομάδα 1 πέρασε 20 λεπτά ξυπόλητη σε ένα μπολ με κρύο νερό, ενώ η ομάδα 2 δεν χρειάστηκε να βουτήξει πουθενά τα ζεστά πόδια της με παπούτσια. Πέντε ημέρες αργότερα, οι συμμετέχοντες έπρεπε να αναφέρουν την τρέχουσα κατάσταση της υγείας τους στους ερευνητές. Το αποτέλεσμα: Ενώ μόνο πέντε άτομα από την ομάδα των θερμών ποδιών εμφάνισαν συμπτώματα κρυολογήματος, ήταν 13 άτομα από την ομάδα των κρύων ποδιών άρρωστα με κρυολόγημα.

Το συμπέρασμα των ερευνητών: Οι ιοί με τους οποίους όλοι οι συμμετέχοντες ήρθαν φυσικά σε επαφή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πείραμα φάνηκαν να ξεγελούν ευκολότερα το ανοσοποιητικό σύστημα των ατόμων με κρύα πόδια. Θεωρείται ότι η κακή κυκλοφορία του αίματος στους βλεννογόνους που προκαλείται από το κρύο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κρυολογήματος. Αν λοιπόν θέλετε να είστε οπλισμένοι ενάντια στις ιώσεις το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα πρέπει να φοράτε χοντρές κάλτσες και ζεστά παπούτσια.

3 συμβουλές για τα κρύα πόδια στο κρεβάτι

Βάλτε ένα μπουκάλι ζεστού νερού στην άκρη του κρεβατιού

Τα κρύα πόδια στο κρεβάτι είναι μια πραγματική ενόχληση και μας δυσκολεύουν να κοιμηθούμε. Οι ζεστές κάλτσες στο κρεβάτι είναι μια καλή λύση για να ζεστάνετε αυτά τα παγωμένα πόδια. Αλλά το κόλπο με το μπουκάλι ζεστού νερού λειτουργεί ακόμα καλύτερα. Τοποθετήστε ένα ζεστό μπουκάλι ζεστού νερού στα πόδια του κρεβατιού ή βάλτε το στο πάπλωμα. Αυτό εξασφαλίζει ωραία, στεγνή ζεστασιά και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος.

Βραδινό τελετουργικό με τσάι τζίντζερ

Πιείτε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι τζίντζερ λίγες ώρες πριν τον ύπνο. Ο αιχμηρός κόνδυλος κάνει πολλά για την κυκλοφορία του αίματος σας. Το περιεχόμενο αιθέριο έλαιο τζιντζερόλη έχει θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα πόδια σας όμορφα και ζεστά.

Χρησιμοποιήστε θρεπτική κρέμα ποδιών

Ένα γρήγορο κόλπο για περισσότερη κυκλοφορία και ζεστασιά στα πόδια σας: δυνατά μασάζ ποδιών. Χρησιμοποιήστε μια θρεπτική κρέμα ποδιών με αιθέρια έλαια. Το στρεσαρισμένο δέρμα στις μπάλες των ποδιών και στις φτέρνες θα χαρεί για τη θεραπεία περιποίησης, ενώ το μασάζ βοηθάει στο να πάει το αίμα στα πόδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *