3 συμβουλές για σωστό μπάνιο

By | May 18, 2023

3 συμβουλές για σωστό μπάνιο

3 συμβουλές για σωστό μπάνιο

Μπορείτε να χαλαρώσετε καλύτερα με ένα ζεστό μπάνιο; Ωστόσο, αποφύγετε αυτά τα τρία λάθη που μπορούν εύκολα να συμβούν όταν κάνετε μπάνιο.

Το μπάνιο είναι χαλαρωτικό και ευεργετικό.

Είχατε μια κουραστική και κουραστική μέρα; Τώρα ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα πόδια σας και να κλείσετε το κεφάλι σας. Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε ένα ζεστό μπάνιο. Το άγχος πέφτει, η ένταση διαλύεται, οι σκέψεις ξεκουράζονται. Τα αρωματικά πρόσθετα μπάνιου, τα άνετα αξεσουάρ και η απαλή μουσική μπορούν να αυξήσουν την ευεξία ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό νιώστε πραγματικά άνετα, χαμηλώστε τα φώτα, ανάψτε ένα λιβάνι και προσθέστε μια-δυο σταγόνες λάδι στο νερό. Τα μπλε ή πράσινα πρόσθετα μπάνιου έχουν ιδιαίτερα ηρεμιστικό και εξισορροπητικό αποτέλεσμα. Οι κίτρινοι τόνοι, από την άλλη, αναζωογονούν το πνεύμα και έχουν αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

1. Μην κάνετε μπάνιο πολύ ζεστό

Για να μπορέσετε πραγματικά να χαλαρώσετε, το νερό στην μπανιέρα δεν πρέπει να είναι πιο ζεστό από 36 βαθμούς. Το νερό που είναι πολύ ζεστό αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα σας. Εάν η θερμοκρασία είναι πάνω από αυτό, η καρδιά μπορεί να αρχίσει να τρέχει και να αισθάνεστε αδύναμοι και κουρασμένοι. Όταν βγαίνετε από την μπανιέρα, φροντίστε να μην χάσετε την κυκλοφορία σας.

2. Μην κάνετε μπάνιο για πολύ

Στο ζεστό νερό, τα αιμοφόρα αγγεία σας διαστέλλονται και οι μύες σας χαλαρώνουν. Μην μένετε στο μπάνιο για περισσότερο από 20 λεπτά, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Όταν τα δάχτυλά σας ζαρώνουν, είναι ώρα να βγείτε από την μπανιέρα. Διαφορετικά το δέρμα σας θα στερηθεί υπερβολικής υγρασίας.

3. Κάντε κρέμα το δέρμα σας

Για να μην στεγνώσει άσκοπα το δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λουτρά με λάδι. Τα αιθέρια έλαια εξασφαλίζουν μια πραγματική εμπειρία αρώματος με εγγύηση καλής αίσθησης. Βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε λοσιόν από το κεφάλι μέχρι τα νύχια μετά τη διασκέδαση στο κολύμπι. Μια λοσιόν σώματος τροφοδοτεί το δέρμα σας με επιπλέον υγρασία.

Λούσιμο σωστά: συμβουλές για ακόμα περισσότερη χαλάρωση στην μπανιέρα

  • Φτιάξτε μια λίστα με τραγούδια ή ήχους που απολαμβάνετε να ακούτε ενώ κάνετε μπάνιο και που θα σας χαλαρώσουν.
  • Κλείστε το φωτιστικό οροφής σας και χαλαρώστε με τα κεριά και τα νεραϊδάκια.
  • Πάρτε ένα βιβλίο και διαβάστε χαλαρώνοντας στο ζεστό νερό του μπάνιου.
  • Ένα μαξιλάρι στο λαιμό στηρίζει το κεφάλι και χαλαρώνει τους ώμους.
  • Βάλτε φυτά στο μπάνιο που συμβάλλουν σε μια όαση ευεξίας.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *