3 λόγοι που πέφτουν τα κιλά

By | May 8, 2023

Γι’ αυτό τα σπαράγγια είναι τόσο υγιεινά

Η άνοιξη είναι η εποχή των σπαραγγιών. Το δημοφιλές λαχανικό, που ανήκει στην οικογένεια των κρίνων, μπορεί να συγκομιστεί ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η περίοδος και οι μήνες αιχμής είναι ο Απρίλιος και ο Μάιος. Η πιο κοινή ποικιλία σπαραγγιών στη Γερμανία είναι τα λευκά σπαράγγια, αλλά διατίθενται σε διάφορα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του πράσινου και του μωβ. Το δόρυ τρώγεται παραδοσιακά με πατάτες, ζαμπόν και σάλτσα hollandaise, αλλά μπορεί επίσης να τηγανιστεί ή στη σχάρα, να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες ή σε πιάτα ζυμαρικών.

Μπορείτε να μάθετε πώς να ετοιμάσετε τη νόστιμη σάλτσα μόνοι σας στο άρθρο μας: Αυτή η κρεμώδης σάλτσα hollandaise είναι γρήγορη και εύκολη στην παρασκευή και ακαταμάχητα νόστιμη.

Τα σπαράγγια δεν έχουν μόνο απίστευτα νόστιμη γεύση, αλλά το ανοιξιάτικο λαχανικό προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών A, C, E, K και B6, φυλλικού οξέος, σιδήρου, καλίου, χαλκού, ασβεστίου και πρωτεΐνης, ενώ περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Αυτές οι χημικές ουσίες βοηθούν στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών στο σώμα μας. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη φλεγμονών και πιθανών ασθενειών, όπως ο καρκίνος, και να προάγει τη συνολική υγεία.

Αλλά η απώλεια βάρους μπορεί επίσης να υποστηριχθεί με τη βοήθεια των σπαραγγιών. Μάθετε γιατί στο παρακάτω άρθρο.

Αλλά: Εάν θέλετε να αποκομίσετε τα οφέλη για την υγεία από τα σπαράγγια, προσέξτε να μην παραβράσετε τα σπαράγγια γιατί μπορεί να χαθούν οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

>>Ανοιξιάτικη συνταγή: Εδώ τα πράσινα σπαράγγια βγαίνουν τραγανά από το τηγάνι

Στο βίντεο: Γιατί πρέπει να τρώτε πολλά σπαράγγια τώρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *