3 καλύτερες υπαίθριες ασκήσεις για το φθινόπωρο

By | April 26, 2023

Fitness 2022: 3 υπαίθριες ασκήσεις για το φθινόπωρο

1. Βουτιές

Εάν προπονείστε στο πάρκο, σίγουρα θα συναντήσετε έναν ή δύο πάγκους στο δρόμο σας – και όχι μόνο μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα πάνω τους, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ακόμη και για την προπόνησή σας. Μια άσκηση για την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν πάγκο είναι οι βυθίσεις, οι οποίες δουλεύουν τους μύες των ώμων, του στήθους και των χεριών σας. Να πώς λειτουργεί: Καθίστε στον πάγκο και στηρίξτε τα χέρια σας αριστερά και δεξιά από τους γλουτούς σας – το πίσω μέρος των χεριών σας να δείχνει προς τα πάνω. Τεντώστε τα πόδια σας μέχρι οι γλουτοί σας να βγουν από τον πάγκο. Λυγίστε τα χέρια σας μέχρι το κάτω μέρος σας να αγγίξει σχεδόν το πάτωμα και μετά σπρώξτε προς τα πίσω. Επαναλάβετε 10 φορές σε τρία σετ.

2. Push-ups

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα αντίστροφα με το push-up: στηρίξτε τον εαυτό σας με τα χέρια σας στην επάνω ή στην κάτω άκρη του πάγκου. Τώρα λυγίστε τα χέρια σας και χαμηλώστε αργά το σώμα σας μέχρι ο κορμός σας να αγγίξει σχεδόν τον πάγκο. Κρατήστε για λίγο και μετά σπρώξτε προς τα πάνω. Η άσκηση εκπαιδεύει κυρίως τους μύες του στήθους, των ώμων και των χεριών. Επαναλάβετε 10 φορές σε τρία σετ.

3. Lunges

Μια άσκηση για τα πόδια και τους γλουτούς δεν πρέπει να λείπει σε μια υπαίθρια προπόνηση. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα lunges, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως lunges και εκπαιδεύουν ολόκληρους τους μύες των μηρών και ειδικότερα το πίσω μέρος των ποδιών σας. Δείτε πώς λειτουργεί: Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, την πλάτη σας ίσια και τα μάτια σας ίσια μπροστά. Τότε κάντε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε το πίσω πόδι σας μέχρι να αγγίξει σχεδόν το πάτωμα. Επιστρέψτε με ελεγχόμενο τρόπο και επαναλάβετε το όλο πράγμα σε τρία περάσματα, 10 φορές το καθένα. Στη συνέχεια αλλάξτε τα πόδια.