3 ιδέες για γλυκές συνταγές για να συνεχίσετε

By | May 11, 2023

Η πρόκληση των 30 ημερών χωρίς ζάχαρη στοχεύει να παρακινήσει τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση ζάχαρης μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουμε πάρα πολύ ζάχαρη κάθε μέρα. Ιδιαίτερα δυσάρεστο: Πολλά προϊόντα από το σούπερ μάρκετ κρύβουν παγίδες ζάχαρης που δεν βλέπετε να έρχονται: για παράδειγμα, πολλά είδη κέτσαπ, έτοιμα γεύματα, ακόμη και κονσερβοποιημένα λαχανικά περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.

>> Κουάκερ: Έτσι γίνεται πραγματικότητα το όνειρο της βρώμης χωρίς οικιακή ζάχαρη

Σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Διατροφής (DGE), δεν πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από 50 γραμμάρια δωρεάν ζάχαρη την ημέρα. Αυτή η σύσταση είναι για έναν μέσο ενήλικα με περίπου 2000 kcal την ημέρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι ακόμη πιο αυστηρός και συνιστά μόλις 25 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα. Όποιος του αρέσει να τρώει γιαούρτι με φρούτα το πρωί, ήδη σπάει αυτό το όριο στο τραπέζι του πρωινού, επειδή πολλά από αυτά τα προϊόντα περιέχουν έως και 11 κύβους ζάχαρης – δηλαδή 33 γραμμάρια καθαρής ζάχαρης.

>> 5 συμβουλές για να ξεκινήσετε μια δίαιτα χωρίς ζάχαρη

Στην παρακάτω συλλογή φωτογραφιών μας θα βρείτε 3 γλυκές λιχουδιές που έχουν υπέροχη γεύση ακόμα και χωρίς λευκή επιτραπέζια ζάχαρη. Αυτό κάνει την πρόκληση 30 ημερών χωρίς ζάχαρη παιδικό παιχνίδι!

Στο βίντεο: Το κέικ χωρίς ζάχαρη έχει καλύτερη γεύση;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *