3 απλές ασκήσεις που θα χάσουν τα κιλά

By | May 11, 2023

Έτσι πέφτουν τα κιλά με την γυμναστική

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε αρκετά για να πετύχετε έλλειμμα θερμίδων. Η προπόνηση μπαλέτου είναι ιδανική για αυτό – καίτε πολλή ενέργεια και χτίζετε μυς κατά τη διάρκεια της. Ακολουθούν μερικές αρχικές ασκήσεις που είναι φιλικές για αρχάριους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι άνετα ρούχα (χωρίς παπούτσια), ένα κοντάρι ή κάτι παρόμοιο και ένα χαλάκι.

Άσκηση 1: Πόδια

Σταθείτε μπροστά από τη μπάρα σας ή μπροστά από την πλάτη της καρέκλας σας, με τα δάχτυλα των ποδιών να δείχνουν προς τα έξω. Εναλλακτικά τεντώστε το ένα πόδι στο πλάι. Κάθε πλευρά περίπου 10 φορές. Μετά πηγαίνετε στο plie, που είναι χαρακτηριστικό για το μπαλέτο. Μετάφραση από τα γαλλικά, plie σημαίνει «σκυφτό», οπότε κάνετε ένα μικρό squat. Μετά από οκτώ επαναλήψεις, επιστρέψτε αργά και ισιώστε τα πόδια σας.

Άσκηση 2: Po

Στέκεσαι παράλληλα με το μπαρ ή την πλάτη της καρέκλας σου. Στηρίξτε τον εαυτό σας με το ένα χέρι και σηκώστε το εξωτερικό πόδι στο πλάι. Το όρθιο πόδι παραμένει τεντωμένο. Αναπηδήστε ελαφρά με το ίσιο πόδι, το σώμα δεν χρειάζεται να είναι ίσιο, αλλά μπορεί να είναι ελαφρώς λυγισμένο προς τη μπάρα. Μετά από μισό λεπτό, χαμηλώστε το πόδι σας και αλλάξτε πλευρά. Αν θέλετε περισσότερα, μπορείτε να διαφοροποιήσετε υπέροχα την άσκηση και, για παράδειγμα, να τεντώσετε το πόδι σας προς τα εμπρός ή να το κρατήσετε στον αέρα.

Άσκηση 3: κοιλιά

Σε πολλές τάξεις barre, ασκήσεις γίνονται και στο πάτωμα. Πιάσε λοιπόν το χαλάκι γυμναστικής σου και ξαπλώστε ανάσκελα. Βάλτε και τα δύο πόδια ψηλά, τα χέρια είναι στα πλάγια. Ανυψώστε τη λεκάνη σας έτσι ώστε όλο το βάρος σας να είναι στα πόδια και στους ώμους σας. Είτε κρατήστε το για 30 δευτερόλεπτα είτε τεντώστε το ένα πόδι προς το ταβάνι.

Υπόδειξη: Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την προπόνηση barre με μπουκάλια νερού, τα οποία στη συνέχεια λειτουργούν ως πρόσθετα βάρη και αυξάνουν πραγματικά την κατανάλωση θερμίδων. Και αν μείνετε στην μπάλα, μπορείτε ήδη να δείτε καθορισμένες επιτυχίες μέσα σε λίγες εβδομάδες – σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *