Όταν τα παιδιά έχουν συνεχώς πυρετό

By | May 10, 2023

Θεραπεία του συνδρόμου PFAPA

Η θεραπεία του συνδρόμου PFAPA στοχεύει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των εξάρσεων. Αυτό γίνεται συνήθως με φαρμακευτική θεραπεία, η οποία εξαρτάται από τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και πρέπει να προσαρμόζεται εξατομικευμένα στον ασθενή.

Οι πιθανές θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν:

1. Κορτικοστεροειδή

Μια σύντομη θεραπεία με τεχνητά παραγόμενες ορμόνες (κορτικοστεροειδή), όπως με το αντιφλεγμονώδες και αντιαλλεργικό δραστικό συστατικό Η πρεδνιζόνη μπορεί να προσφέρει ταχεία συμπτωματική ανακούφιση κατά τη διάρκεια μιας οξείας έξαρσης. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, αυτά τα φάρμακα μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

2. Κολχικίνη

Η κολχικίνη είναι α αρχικά φυτική ιατρική, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας για περισσότερα από 2000 χρόνια. Λόγω των αντιφλεγμονωδών επιδράσεών του, έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των εξάρσεων του PFAPA.

3. ΜΣΑΦ

Το ΜΣΑΦ σημαίνει “Μη Στεροειδές Αντιφλεγμονώδες Φάρμακο”. Αυτά τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως ιβουπροφαίνη ή ναπροξένη μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και τον πυρετό που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης.

4. Αμυγδαλεκτομή

ο χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών μπορεί να μειώσει τις εξάρσεις σε ορισμένους ασθενείς με σύνδρομο PFAPA.

Ενδιαφέρων: Μονοπυρήνωση: τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νόσο >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *