Όσοι έχουν εμβολιαστεί αναγνωρίζουν τη μόλυνση από κορωνοϊό από αυτά τα συμπτώματα

By | May 2, 2023

Όσο περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του Covid-19, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των εμβολιασμών. Δεδομένου ότι τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά, αλλά δεν προστατεύουν 100 τοις εκατό από τη μόλυνση με τον κορωνοϊό, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά στατιστικά απολύτως φυσιολογικό. Ευτυχώς, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού προστατεύει από μια σοβαρή πορεία στις περισσότερες περιπτώσεις, γι’ αυτό και τα εμβολιασμένα μολυσμένα άτομα έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο από τα μη εμβολιασμένα μολυσμένα άτομα. Για παράδειγμα τα εμβόλια αποτρέπουν τουλάχιστον το 94 τοις εκατό των εισαγωγών στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), η πιθανότητα μόλυνσης από κορωνοϊό σε εμβολιασμένα άτομα είναι «χαμηλή, αλλά όχι μηδενική». Η προστασία από τον εμβολιασμό μειώνεται επίσης αργά μετά από μερικούς μήνες, γι’ αυτό και συνιστάται σε όλους τους ενήλικες να κάνουν αναμνηστικό εμβολιασμό μετά από 6 μήνες. Πώς όμως εσείς, ως εμβολιασμένο άτομο, γνωρίζετε εάν έχετε μολυνθεί; Τα ακόλουθα συμπτώματα είναι τυπικά μιας ανακάλυψης εμβολίου.

Λοίμωξη από κορωνοϊό παρά τον εμβολιασμό: συμπτώματα ανακάλυψης εμβολιασμού

Σε μια μελέτη, μια ομάδα ερευνητών από το King’s College του Λονδίνου ανέλυσε δεδομένα από πάνω από 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους που εμβολιάστηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Εξετάστηκαν τα συμπτώματα όσων βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά τον πρώτο ή τον δεύτερο εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Οι έρευνες έδειξαν ότι κυρίως πέντε από τα τυπικά συμπτώματα, που εμφανίζονται σε μη εμβολιασμένα άτομα όταν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, εμφανίστηκαν και σε εμβολιασμένα άτομα. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Καταρροή,
  • Πονοκέφαλο,
  • Φτάρνισμα,
  • Πονόλαιμος,
  • Βήχας.

Το αυξημένο φτάρνισμα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για τις ανακαλύψεις εμβολίων. Ωστόσο, η διάρκεια και η σοβαρότητα των συμπτωμάτων είναι λιγότερο έντονη στους εμβολιασμένους παρά στους μη εμβολιασμένους και οι ασυμπτωματικές πορείες είναι σημαντικά πιο συχνές.

Επίσης ενδιαφέρον: Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού – τι να κάνετε με τις παρενέργειες; >>

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει επίσης να ελέγχονται εάν έχουν συμπτώματα

Ωστόσο, οι επιστήμονες προειδοποίησαν επίσης ότι τόσο το αυξημένο φτέρνισμα όσο και η δύσπνοια μπορούν επίσης να εμφανιστούν με άλλες ασθένειες. Ακόμη και οι διογκωμένοι λεμφαδένες δεν υποδηλώνουν απαραίτητα μόλυνση από κορώνα, καθώς είναι γενικά τυπικό σημάδι μόλυνσης. Ωστόσο, τα άτομα που υποψιάζονται ότι έχουν μολυνθεί με βάση αυτά τα συμπτώματα θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις. Ωστόσο, οι επιστήμονες εξάγουν το συμπέρασμα ότι εμβολιάστηκαν άτομα με λοίμωξη στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν συμπτώματα εμφάνιση και αν ναι, τότε σε πιο ήπια μορφή από τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Επίσης ενδιαφέρον: Μπορούν τα εμβολιασμένα άτομα να μεταδώσουν τον κορονοϊό; >>

Βίντεο: Κορωνοϊός παρά τον εμβολιασμό – αυτά τα συμπτώματα τον εξαφανίζουν