Χαντακώστε ΑΥΤΗ τη δημοφιλή μους φαρμακείου

By | April 26, 2023

Το λεγόμενο αντιοξειδωτικό βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο (αναγράφεται ως BHT στη λίστα των συστατικών) βρέθηκε στις μους που φτιάχνει η γερμανική εταιρεία καλλυντικών. Αυτή είναι μια ουσία που υπάρχει υποψία ότι προκαλεί επιδράσεις που μοιάζουν με ορμόνες. Τα προϊόντα περιέχουν επίσης παράγωγα PEG/PEG. Αυτά τα πολυμερή κατασκευάζονται από παράγωγα πετρελαίου. Πολλά παράγωγα PEG θεωρούνται καρκινογόνα.

Τρία προϊόντα που περιέχουν επίσης τεχνητό άρωμα μόσχου είχαν ακόμη χειρότερα αποτελέσματα. Bianca Puff, Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος δοκιμών έχει ξεκάθαρη στάση:

Ακόμα και για την πιο όμορφη χαίτη του λιονταριού, δεν θα ήθελα προβληματικές τεχνητές ενώσεις μόσχου στο κεφάλι.

Η συνέπεια; Βαθμός «ανεπαρκής». Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά: Θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτές τις 3 μους >>

Τι εξετάστηκε;

Το περιοδικό καταναλωτών εξέτασε συνολικά 33 μους. Οκτώ από τα προϊόντα ήταν πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά. Μεταξύ άλλων, δοκιμάστηκαν αρώματα που προκαλούν αλλεργίες, αρώματα τεχνητού μόσχου και συνθετικά πολυμερή. Η αναλογία ανακυκλωμένου υλικού στη συσκευασία έπαιξε επίσης ρόλο στη συνολική αξιολόγηση.

Φθηνά προϊόντα μεταξύ των νικητών της δοκιμής

Εκτός από τους χαμένους του τεστ, μερικά προϊόντα αναδείχθηκαν επίσης νικητές από τη δοκιμή. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πολύ φθηνές μους που σημείωσαν «πολύ καλές», όπως η Μους Alverde για κάτι λιγότερο από 2 ευρώ. Περισσότερα για αυτό εδώ >>

Χρησιμοποιήστε μους σωστά

Μια μους είναι κατάλληλη για την πρόσθετη ένταση. Ωστόσο, μπορεί να ξεδιπλώσει πλήρως την επίδρασή του μόνο εάν το χρησιμοποιήσετε σωστά. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Βρέξτε τα μαλλιά σας. Συνιστάται η χρήση του μετά το ντους (μαλλιά στεγνωμένα με πετσέτα).
  2. Ανακινήστε τη μους και βάλτε στην παλάμη σας μια ποσότητα σε μέγεθος μανταρίνι.
  3. Τώρα μοιράστε τη μους στα μήκη και φροντίστε να τροφοδοτήσετε κάθε σκέλος με το προϊόν.
  4. Στη συνέχεια στεγνώστε τα μαλλιά σας με πιστολάκι.