Χαμηλή αρτηριακή πίεση: συμπτώματα, αιτίες και θεραπείες στο σπίτι

By | May 11, 2023

3. Κόπωση

Εάν ο εγκέφαλος ειδικότερα επηρεάζεται από χαμηλή αρτηριακή πίεση και έλλειψη οξυγόνου, μπορεί να εμφανιστεί αυξημένη κόπωση εκτός από τα κυκλοφορικά προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Μπορεί επίσης να είναι Απώλεια της ικανότητάς σας να συγκεντρωθείτε και εναλλαγές διάθεσης. Λόγω της κούρασης και της εξάντλησης, αρκετοί από αυτούς που επηρεάζονται είναι πιο εύκολα ευερέθιστοι.

4. Αίσθημα παλμών

Όταν η αρτηριακή πίεση στα αγγεία πέφτει πολύ, το σώμα σας συνήθως προσπαθεί να το αντισταθμίσει με ταχύτερο καρδιακό παλμό. Έτσι φαίνεται Μειωμένη ροή αίματος στα όργανά σας εξουδετερώνει και διασφαλίζει την τροφοδοσία όλων των σημαντικών περιοχών του σώματος με αίμα και οξυγόνο. Ως εκ τούτου, μπορεί να εμφανιστεί υψηλότερος καρδιακός ρυθμός και ακόμη και ταχυκαρδία εάν η αρτηριακή πίεση είναι πολύ χαμηλή.

5. Πόνος στο στήθος

Όταν η αρτηριακή πίεση είναι τόσο χαμηλή που η καρδιακός μυς Εάν η παροχή αίματος δεν είναι πλέον επαρκής, μπορεί να εμφανιστεί πόνος στο στήθος, σφίξιμο στο στήθος (στηθάγχη) ή δύσπνοια. Ωστόσο, αυτό είναι μάλλον σπάνιο και συνήθως συμβαίνει μόνο όταν η αρτηριακή πίεση είναι σημαντικά μειωμένη.

Υπόδειξη: Εκτός από τις κανονικές μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης, ο γιατρός που σας θεραπεύει μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει άλλες εξετάσεις, όπως το τεστ Schellong, για να διαπιστώσει εάν η αρτηριακή σας πίεση είναι φυσιολογική σε καθημερινές και αγχωτικές καταστάσεις ή εάν χρειάζεται θεραπεία.

Χαμηλή αρτηριακή πίεση: σπιτικές θεραπείες για την υπόταση

Μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή αρτηριακή πίεση με απλές σπιτικές θεραπείες χωρίς να καταφύγετε σε φάρμακα. Η υπόταση μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με διάφορα μέτρα.

Τονώστε την κυκλοφορία μέσω του αθλητισμού και κίνηση: Ασκηθείτε τακτικά και ασκηθείτε καρδιο ή με βάρη. Ακόμη και η ελαφριά άσκηση, όπως το περπάτημα ή το ανέβασμα σκαλοπατιών, μπορεί να βοηθήσει να χτυπήσει η καρδιά και να αντλήσει το αίμα πιο δυναμικά μέσω του σώματος. Ακόμη και με καθιστικές δραστηριότητες, όπως η εργασία στο γραφείο, μπορείτε να τονώσετε την κυκλοφορία σας με απλές ασκήσεις κίνησης. Σηκώστε τα πόδια σας κάτω από το τραπέζι, περιστρέψτε τα πόδια σας ή σφίξτε εναλλάξ τους μηρούς σας. Εάν το αίμα σας πέφτει, τα συμπτώματα της υπότασης όπως ζάλη ή κρύα χέρια και πόδια μπορούν να ανακουφιστούν.

ντους αντίθεσης: Μια πατέντα σπιτική θεραπεία για τη χαμηλή αρτηριακή πίεση είναι τα ντους με σκιαγραφικό. Η εναλλαγή ζεστού και κρύου νερού διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται όταν είναι ζεστό και συστέλλονται ξανά όταν είναι κρύο. Αυτές οι συσπάσεις ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνουν την αρτηριακή πίεση.

Πιείτε αρκετά: Η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική για άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση. Εάν το σώμα έχει αρκετό διαθέσιμο υγρό, ο όγκος του αίματος αυξάνεται. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του αίματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η αρτηριακή πίεση. Εάν δυσκολεύεστε να πιείτε αρκετό νερό, μπορείτε επίσης να πιείτε τσάι από φρούτα, καφέ, πράσινο τσάι, τσάι oolong ή μαύρο τσάι. Η καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν τα αγγεία.

Ρυθμίστε την κατανάλωση αλατιού: Για την υπόταση, μια ελαφρώς αυξημένη πρόσληψη αλατιού μπορεί να βοηθήσει. Το αλάτι δεσμεύει το υγρό στο σώμα και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του όγκου του αίματος. Η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και συμπτώματα όπως ζάλη, πόνος στο στήθος, αίσθημα παλμών, κόπωση ή ακόμα και λιποθυμία μπορούν να εξαλειφθούν. Μην το παρακάνετε όμως με το αλάτι. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 γραμμάρια την ημέρα ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *