Χάστε βάρος έξυπνα με το life hack

By | April 29, 2023

Έτσι λειτουργεί ο κανόνας 80/20

Ο κανόνας 80/20 ή η αρχή 80:20 είναι μια πρακτική προσέγγιση για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Ο κανόνας εξηγείται γρήγορα: Τρώτε 80 τοις εκατό υγιεινά, με το υπόλοιπο 20 τοις εκατό να προορίζεται για λιγότερο υγιεινές λιχουδιές.

Τις περισσότερες φορές τρώτε κυρίως φυσικά και βασίζονται σε ιδιαίτερα θρεπτικά και φυτικά τρόφιμα. Γι’ αυτό τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, λιπαρά ψάρια και λευκό κρέας. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως κουάρκ ή γιαούρτι. Από την άλλη πλευρά, αποφύγετε τα βαριά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα μαλακά προϊόντα ή τα λουκάνικα.

Το άλλο 20 τοις εκατό του χρόνου μπορείτε να χορτάσετε με φαγητά και πιάτα λιγότερο φιλικά προς τη σιλουέτα – έτσι μερικές φορές μπορεί να είναι μια πίτσα ή ένα παγωτό. Χάνετε βάρος με υγιεινό τρόπο, δεν χρειάζεται να πεινάτε ή να κάνετε χωρίς συγκεκριμένες τροφές. Μακροπρόθεσμα, η μέθοδος 80/20 σάς δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε και να εφαρμόσετε μια συνειδητή και υγιεινή διατροφή.

Αρχή 80/20 στη φυσική κατάσταση

Εάν θέλετε να χάσετε βάρος υγιεινά, δεν θα πρέπει μόνο να τρώτε υγιεινά, αλλά και να ασκείστε και να ασκείστε τακτικά. Τώρα, σύμφωνα με τον κανόνα 80/20, πρέπει να μην κάνετε τζόκινγκ ή να ιδρώνετε στο γυμναστήριο κάθε μέρα. Φτάνει αν εσύ ασκηθείτε δύο με τρεις φορές την εβδομάδααλλά στη συνέχεια πολύ εντατική. Στη συνέχεια, προτείνουμε ιδρωμένες ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα ή προπονήσεις HIIT.

Συμβουλές για την εφαρμογή του κανόνα 80/20

Η αρχή 80/20 υπόσχεται ένα ευέλικτη και εύκολη εφαρμογή. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράψετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής. Εάν υποθέτετε 4 γεύματα την ημέρα (3 κύρια γεύματα και 1 σνακ), τότε έχετε 28 γεύματα την εβδομάδα. Από αυτά, 6 μπορεί να είναι ανθυγιεινά.

Μια άλλη επιλογή: εφαρμόζετε την αρχή 80/20 σε κάθε γεύμα. Το 80 τοις εκατό των συστατικών και των τροφίμων σας πρέπει επομένως να είναι υγιεινά, ενώ τα υπόλοιπα μπορεί να είναι λιγότερα.