Φτιάξτε μόνοι σας αποσμητικό: απλές συνταγές

By | May 13, 2023

Τα κρίσιμα συστατικά όπως το αλκοόλ και το αλουμίνιο συχνά κρύβονται στο αποσμητικό. Λειτουργούν κατά της υγρασίας της μασχάλης και της μυρωδιάς του ιδρώτα, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μέσω μικρών τραυματισμών στο δέρμα, όπως αυτοί που προκαλούνται από το ξύρισμα των μασχαλών. Η αυξημένη πρόσληψη αλουμινίου λέγεται ότι έχει βλαβερή επίδραση στον οργανισμό μας. Ακόμα κι αν αυτή η δήλωση δεν έχει ακόμη αποδειχθεί πλήρως από μελέτες, η μείωση της πρόσληψης αλουμινίου δεν μπορεί να βλάψει – και εδώ είναι που έρχεται σπιτικά καλλυντικά και σε αυτή την περίπτωση σπιτικά αποσμητικά στο παιχνίδι.

Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό: πρέπει να το ξέρετε εκ των προτέρων!

Στο σπιτικό αποσμητικό μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας τα συστατικά. Μπορείτε να σας Αποσμητικό σπρέι χωρίς αρωματικά και χημικά συστατικά και προσθέστε πρόσθετα συστατικά, όπως βασικά αρώματα, κατά την κρίση σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι μόνο αβλαβή συστατικά υπάρχουν στα καλλυντικά σας και να μπουν στο δέρμα σας.

Μπορείτε να βρείτε άδεια δοχεία για υγρά ή κρεμώδη αποσμητικά, μικρά μπουκάλια σπρέι ή δοχεία με αντλία σπρέι στα φαρμακεία ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά δοχεία που πρέπει να καθαρίσετε εκ των προτέρων.

Πόσο διαρκεί το σπιτικό αποσμητικό;

Ως εμπειρικός κανόνας, μπορείτε να θυμάστε: όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε νερό, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια ζωής. Το σπιτικό σας αποσμητικό θα διατηρηθεί για περίπου τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες. Αν προσθέσετε μερικές επιπλέον σταγόνες βιταμίνη Ε προσθέστε στη ζεστή μάζα, ακόμα περισσότερο! Η βιταμίνη Ε όχι μόνο καθυστερεί το τάγγισμα των ελαίων στο αποσμητικό σας, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα θρεπτική για το δέρμα και, ως ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά squirts χυμό λεμονιού βάλε το αποσμητικό σου. Το κιτρικό οξύ που περιέχεται έχει αντιβακτηριδιακή δράση και μπορεί να παρατείνει λίγο τη διάρκεια ζωής.

Επίσης υψηλό ποσοστό αλκοόλ έχει συντηρητική δράση, είναι αποτελεσματικό κατά των βακτηρίων και αναστέλλει την ανάπτυξη μούχλας. Ωστόσο, η προσθήκη αλκοόλης μπορεί να οδηγήσει σε δυσανεξίες όπως ερεθισμό και ξηρότητα του δέρματος και επομένως συνιστάται μόνο υπό όρους. Αποθηκεύστε το αντιιδρωτικό σας σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, το ψυγείο είναι το καλύτερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *