Φλεγμονή των φωνητικών χορδών: Αυτές οι σπιτικές θεραπείες βοηθούν

By | May 1, 2023

10. Ενυδατώστε τους βλεννογόνους

  • πιπιλίζοντας καραμέλα
    Το φασκόμηλο, τα βρύα Ισλανδίας, το λεμόνι ή η γλυκόριζα διεγείρουν τη ροή του σάλιου έτσι ώστε ο βλεννογόνος του λάρυγγα να ξεπλένεται, να υγραίνεται και να περιποιείται.
  • να πιεις τσάι
    Το τσάι και το νερό υγραίνουν τους βλεννογόνους και εμποδίζουν τους ιούς και τα βακτήρια να εξαπλωθούν περαιτέρω.
  • Αποφύγετε τον ξηρό αέρα
    Ειδικά τον χειμώνα, ο ξηρός αέρας θέρμανσης είναι πρόβλημα και επομένως πραγματική πρόκληση για τις φωνητικές μας χορδές. Τοποθετήστε υγρά πανιά στη θερμάστρα για να υγρανθεί ο αέρας ή απλώστε μπολ με νερό. Οι αυτόματοι υγραντήρες είναι επίσης χρήσιμοι.

11. Τζίντζερ

Το τζίντζερ, με τα αντιβακτηριακά και αντιικά του αποτελέσματα, είναι επίσης ένα δημοφιλές σπιτικό φάρμακο για τη φλεγμονή των φωνητικών χορδών. Το φαρμακευτικό φυτό καταπραΰνει τους φλεγμονώδεις βλεννογόνους και επίσης ανακουφίζει από τον πονόλαιμο και τη δυσκολία στην κατάποση. Απλώς βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό και αφήστε το να βράσει για δέκα λεπτά. Πίνετε τρεις φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες!

Παρεμπιπτόντως: Ακόμα κι αν μια συνεδρία σάουνας είναι συνήθως καλή για την αναπνευστική οδό και για τον βήχα, δεν πρέπει ποτέ να επισκεφτείτε μια σάουνα εάν έχετε λοίμωξη. Ειδικά όχι εάν ο πυρετός είναι επίσης ένα από τα συμπτώματά σας. Μια συνεδρία σάουνας είναι μια τεράστια πίεση για τον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

12. Σκόρδο

Το σκόρδο όχι μόνο έχει καλή γεύση, είναι επίσης ένα χρήσιμο σπιτικό φάρμακο για τη φλεγμονή των φωνητικών χορδών και άλλα παρόμοια. Λόγω της αλισίνης που περιέχει και των διάφορων σουλφιδίων έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Μπορείτε να πάρετε το αντιφλεγμονώδες ως χυμό ή να το μασήσετε στην ακατέργαστη μορφή του.

Είναι μεταδοτική η φλεγμονή των φωνητικών χορδών;

Ανάλογα με την αιτία, η λαρυγγίτιδα είναι επίσης μεταδοτική. Στην περίπτωση μιας οξείας φλεγμονής, τα βακτήρια ή οι ιοί είναι συχνά τα ερεθίσματα, τα οποία μεταδίδονται, για παράδειγμα, μέσω σταγονιδίων κατά την ομιλία. Ωστόσο, το πόσο σοβαρή και πόσο μακρά είναι μεταδοτική η φλεγμονή των φωνητικών χορδών ποικίλλει ανάλογα με το παθογόνο.

Αποτρέψτε τη φλεγμονή των φωνητικών χορδών

Ειδικά οι επαγγελματικές ομάδες που είναι ευαίσθητες στη φλεγμονή των φωνητικών χορδών μπορούν να εκπαιδεύσουν τη φωνή τους και να την κάνουν πιο ανθεκτική μέσω τακτικών ασκήσεων φωνής και αναπνοής. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί επίσης να αποτρέψει τη φλεγμονή, γι’ αυτό η υγιεινή διατροφή και η επαρκής άσκηση στον καθαρό αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Επιπλέον, η ευαισθησία αυξάνεται σε ξηρό αέρα.

Όχι εάν έχετε μόλυνση φωνητικών χορδών

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από φλεγμονή των φωνητικών χορδών προσπαθούν να μιλούν όσο το δυνατόν πιο ήσυχα. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να ψιθυρίζετε – αυτό δεν προστατεύει τη φωνή, αλλά το απαιτεί μόνο επιπλέον. Προσπαθήστε να αποφύγετε να μιλήσετε και να μιλήσετε όσο πιο κανονικά γίνεται, ανεξάρτητα από τη βραχνάδα.
Τα ποτά που είναι πολύ ζεστά ή πολύ κρύα θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Ειδικά από τον άλλοτε δημοφιλή Σπιτικές θεραπείες για τη φλεγμονή και τη βραχνάδα των φωνητικών χορδών, το ζεστό γάλα, δεν συνιστάται. Ο φάρυγγας γίνεται βλεννογόνος από το γάλα και η διαδικασία επούλωσης παρεμποδίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι η βραχνάδα και ο πονόλαιμος μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο. Τα ζεστά ροφήματα όπως τα αφεψήματα από βότανα με μέλι είναι καλύτερα, έχουν ηρεμιστική δράση και βοηθούν στην ανακούφιση από τη φλεγμονή.

Βίντεο: Πονόλαιμος – τι βοηθάει;