Υπάρχουν τέτοιοι τύποι θηλών

By | May 25, 2023

Κάθε θηλή είναι διαφορετική

Σχήμα, μήκος και χρώμα – υπάρχει μεγάλη ποικιλία θηλών με διαφορετική εμφάνιση. Η θηλή και η θηλή έχουν συνήθως ροζ έως καφέ χρώμα. Συχνά υπάρχουν μικρά εξογκώματα στην άλω. Πρόκειται για σμηγματογόνους αδένες που εκκρίνουν ένα έκκριμα που ενυδατώνει την θηλαία άλω.

Το στήθος και οι θηλές μπορούν να αλλάξουν

Μπορεί να σκουρύνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς αυξάνεται η μελάγχρωση. Κατά την εμμηνόπαυση, οι θηλές μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες λόγω των ορμονικών αλλαγών και το στήθος μερικές φορές να πονάει ελαφρά.

Οι Αρεόλα είναι επίσης ατομικοί

Το μέγεθος και το σχήμα της θηλαίας άλω είναι επίσης διαφορετικά – για παράδειγμα, ενώ ορισμένες αρεόλες είναι μάλλον μικρές και στρογγυλές, άλλες μπορεί να είναι πιο επιμήκεις και μεγαλύτερες.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτές οι φόρμες στήθους είναι διαθέσιμες >>

Υπάρχουν τέτοιοι τύποι θηλών

  1. επίπεδες μυρμηγκιές
    Οι επίπεδες θηλές, γνωστές και ως επίπεδες θηλές, βρίσκονται επίπεδες πάνω στην θηλή και σχηματίζουν ένα επίπεδο με τον περιβάλλοντα ιστό. Οι θηλές συνήθως στέκονται όρθιες μόνο όταν είναι ενθουσιασμένες ή κρύες.
  2. ανεστραμμένες θηλές
    Οι ανεστραμμένες, στραμμένες προς τα μέσα θηλές ονομάζονται ανεστραμμένες θηλές. Αυτό το σχήμα της θηλής προκαλείται από βραχείς αγωγούς γάλακτος που τραβούν τη θηλή μέσα στον ιστό. Από ιατρικής άποψης, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά ο θηλασμός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Όταν διεγείρεται, η ανεστραμμένη θηλή αποσύρεται, καθιστώντας δύσκολο για το βρέφος να πιει.
  3. ανεστραμμένες θηλές
    Η ανεστραμμένη θηλή είναι μια μορφή της ανεστραμμένης θηλής. Εδώ λείπουν οι πραγματικές θηλές – αντί για αυτές υπάρχει μια κοιλότητα στη μέση της θηλής της θηλής, η οποία συστέλλεται ακόμη περισσότερο όταν διεγείρεται. Αυτό το σχήμα της θηλής είναι πολύ σπάνιο.
  4. Θηλές που προεξέχουν
    Όπως υπάρχουν θηλές με εσοχή, υπάρχουν και αυτές που προεξέχουν. Τόσο η ίδια η θηλή όσο και η θηλή μπορεί να προεξέχουν – ακόμα και όταν δεν διεγείρονται.
  5. Θηλές με μικρά εξογκώματα
    Ορισμένες γυναίκες έχουν επίσης πιο εμφανή εξογκώματα στην θηλαία άλω από άλλες. Δεν πρόκειται για δυσπλασίες, αλλά συνήθως για σμηγματογόνους αδένες, των οποίων η έκκριση υγραίνει την θηλαία άλω. Προσοχή: Δεν πρόκειται για σπυράκια που μπορούν να συμπιεστούν – η συμπίεσή τους μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στους αδένες.
  6. Άνισες θηλές
    Συμβαίνει συχνά και οι δύο θηλές να φαίνονται διαφορετικές. Για παράδειγμα, το ένα μπορεί να είναι πιο επίπεδο ή μικρότερο από το άλλο. Οι ανεστραμμένες θηλές ή οι ανεστραμμένες θηλές μπορούν να εμφανιστούν μόνο στη μία πλευρά. Οι ανομοιόμορφες θηλές δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Μόνο εάν οι αλλαγές συμβούν ξαφνικά, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

Παρεμπιπτόντως Οι μικρές τρίχες μπορούν επίσης να αναπτυχθούν έξω από το δέρμα γύρω από τις θηλές στις γυναίκες. Αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό – οι αιτίες είναι είτε γενετικές είτε ορμονικές. Αν σας ενοχλούν, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε τις τρίχες με ένα τσιμπιδάκι.

Επίσης ενδιαφέρον: Έτσι αλλάζει το στήθος με την ηλικία >>

Αιτίες μεγάλων θηλών

Το ακριβές μέγεθος των θηλών μας καθορίζεται γενετικά. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν τη μεγέθυνσή τους, όπως οι ακραίες διακυμάνσεις του βάρους, η εγκυμοσύνη και ο επακόλουθος θηλασμός.

Περισσότερες από δύο θηλές; Είναι επίσης δυνατό

Πρόκειται για μια συγγενή διαταραχή που είναι σπάνια, αλλά αβλαβής και καλοήθης. Στην τεχνική ορολογία, οι υπεράριθμες θηλές αναφέρονται επίσης ως πολυθηλία. Αυτή η δυσπλασία επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες, αλλά μπορεί να προσβληθεί και οι άνδρες. Οι άλλες θηλές μπορεί να βρίσκονται κατά μήκος της «ράχης γάλακτος», η οποία εκτείνεται από τη μασχάλη μέσω της βουβωνικής χώρας μέχρι τα μεγάλα χείλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *