Τρίχες στο στήθος: Πώς ξεφορτώνονται οι γυναίκες

By | May 15, 2023

Η εξήγηση για τις τρίχες στο στήθος είναι ορμονική. Οι γυναίκες με υπερτρίχωση έχουν περισσότερες ανδρικές ορμόνες από τις γυναίκες χωρίς υπερτρίχωση. Μια τέτοια ορμονική ανισορροπία μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, άλλες αιτίες μπορεί να ευθύνονται για την περίσσεια των ανδρικών ορμονών – η παχυσαρκία, μια διαταραχή των επινεφριδίων, η παχυσαρκία ή το σύνδρομο PCO μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Πώς φαίνονται οι τρίχες στο στήθος;

Οι τρίχες είναι συνήθως σκούρες και απαλές. Εάν η τριχοφυΐα είναι υπερβολική ή έχετε άλλες παθήσεις, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Πίσω από αυτό μπορεί να κρύβεται κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Πώς θα απαλλαγείτε από τις τρίχες στο στήθος σας;

Μια επιλογή θεραπείας μπορεί να είναι τα αντισυλληπτικά χάπια. Αυτό αντισταθμίζει την ορμονική ανισορροπία. Ωστόσο, δεν ενδείκνυται για γυναίκες που διανύουν την εμμηνόπαυση, καθώς η ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Εάν δεν σας ενοχλούν οι τρίχες στο στήθος γύρω από τη θηλή και την θηλή, δεν χρειάζεται να τις αφαιρέσετε. Ωστόσο, αν συμβαίνει το αντίθετο, μπορείτε είτε να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με ένα διαμορφωτή φρυδιών είτε να την αφαιρέσετε απαλά με μια συσκευή λέιζερ. Το τρίψιμο των μαλλιών με τσιμπιδάκια είναι επώδυνο και δεν συνιστάται. Μπορείτε να τραυματίσετε τους θύλακες των τριχών και να πάθετε φλεγμονή. Δεδομένου ότι το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο, θα πρέπει επίσης να μείνετε μακριά από κρύες ταινίες κεριού και αποτριχωτική συσκευή. Ίσως η πιο ανώδυνη και φθηνότερη λύση είναι αν κάνεις παρέα με τις μικρές τρίχες και απλά τις αφήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *