Το Öko-Test βρίσκει χρώμιο και νιτρικό άλας

By | May 25, 2023

Επίσης συναρπαστικό: Σύμφωνα με το Öko-Test, μόνο ένα vegan λουκάνικο είναι «καλό» > >

Και επειδή όλοι χρειαζόμαστε τόσο πολύ νερό καθημερινά, οι υποστηρικτές των καταναλωτών ελέγχουν τακτικά την ποιότητα του μεταλλικού νερού που βρίσκουμε παντού στα σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα οι συνήγοροι των καταναλωτών από το Öko-Test εξέτασαν 50 μεταλλικά νερά. Το καθησυχαστικό αποτέλεσμα: 24 του δοκιμασμένου νερού είναι “πολύ καλά”.


ÜΠαρεμπιπτόντως: Η ποιότητα του νερού της βρύσης ελέγχεται τακτικά από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Έτσι, εάν προτιμάτε να πίνετε απευθείας από τη βρύση και θέλετε να μάθετε πώς είναι η ποιότητα του πόσιμου νερού στη Γερμανία και την περιοχή σας, μπορείτε να πάρετε το Έκθεση πόσιμου νερού της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ρολόι > >


Αυτά τα μεταλλικά νερά είναι μεταξύ των νικητών

  • Το μεταλλικό νερό Viva Con Agua υποτονικό
  • Πρίγκιπας Μπίσμαρκ Μέντιουμ
  • Gerolsteiner Media
  • Güstrow Castle Spring Medium

Ολόκληρη η λίστα και Μπορείτε να βρείτε το ολοκληρωμένο τεστ στο Öko-Test > >

Μαύρο πρόβατο στη δοκιμή νερού: χρώμιο και νιτρικό σε μεταλλικό νερό

Η Öko-Test ανέλαβε επίσης το μεταλλικό νερό που διαφημιζόταν με ειδικές υποσχέσεις ποιότητας. Αυτό το μεταλλικό νερό πωλείται στη συνέχεια ως “BIO” ή συνιστάται “για την παρασκευή παιδικών τροφών”. Από τα δέκα μεταλλικά νερά που δοκιμάστηκαν με ειδική αξίωση, τα έξι σημείωσαν «πολύ καλό», αλλά έπεσαν δύο νερά με «φτωχά» και «ανεπαρκή» διά μέσου.

Μάθε περισσότερα: Αυτή η επώνυμη σκόνη κακάο κροταλίζει μέσω του Öko-Test > >

Στα νερά του Oppacher και του Berg Quelle, οι συνήγοροι των καταναλωτών έκαναν εργαστηριακές αναλύσεις αυξημένα επίπεδα νιτρικών σταθερά. Στο νερό της πηγής του Μπεργκ υπήρχε και μια άλλη αυξημένη τιμή χρωμίου (VI) καθιερωμένος. Η ουσία εισέρχεται στο νερό από το βράχο και θεωρείται πιθανώς καρκινογόνος. Δεδομένου ότι τα δύο νερά χαρακτηρίζονται ως «κατάλληλα για την παραγωγή βρεφικής τροφής», οι ομάδες προστασίας των καταναλωτών τα τιμωρούν δεόντως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *