Το πιο ακριβό αφρώδες κρασί χωρίς αλκοόλ είναι «ανεπαρκές»

By | April 29, 2023

Τι δοκιμάστηκε;

Συνολικά, το περιοδικό καταναλωτών δοκίμασε 20 αφρώδεις οίνους χωρίς αλκοόλ για το τεύχος Ιανουαρίου 2023. Από αυτά, 16 προϊόντα βασίζονται σε μη αλκοολισμένο κρασί, τέσσερα από τα μη αλκοολούχα αφρώδη κρασιά παρασκευάζονται με χυμό σταφυλιού ή εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού και προσθήκη ανθρακικού οξέος.

Τα αποτελέσματα θα βγουν ακριβώς στην ώρα τους για την επερχόμενη αλλαγή του έτους. Με εκπληκτικές ανακαλύψεις.

Öko-Test 2023: Οι δύο πιο ακριβές μάρκες αφρώδους μη αλκοολούχου κρασιού αποτυγχάνουν

Τα καλά νέα πρώτα: Περισσότερα από τα μισά μη αλκοολούχα αφρώδη κρασιά μπορούν να περάσουν το Öko-Test. Ωστόσο, οι δύο πιο ακριβές μάρκες που δοκιμάστηκαν είναι κάθε άλλο παρά καλές.

Η ετυμηγορία «ανεπαρκής» παραδέχθηκε Cuvée blanc No.1 αφρώδες μη αλκοολούχο από τη στήλη μηδέν. Το εργαστήριο που ανατέθηκε ήταν σε θέση να ανιχνεύσει ίχνη δύο αμφισβητήσιμων φυτοφαρμάκων. Επιπλέον, η προστιθέμενη οικιακή ζάχαρη (σακχαρόζη) είχε αρνητική επίδραση στη συνολική αξιολόγηση. Όσον αφορά τη γεύση, ο αφρώδης οίνος χωρίς αλκοόλ μπορεί να πετύχει μόνο «ικανοποιητική» βαθμολογία. Συνολικά, το περιοδικό καταναλωτών του δίνει μια «κακή» βαθμολογία.

Ο χαμένος του τεστ έλαβε τον βαθμό 6

Ακόμα χειρότερο κόψιμο Zéra Profil Chardonnay Αναβράζον μη αλκοολούχο Μακριά. Το test loser περιέχει τεχνητές γεύσεις και εκχύλισμα μαγιάς. Στους εκπαιδευμένους αισθητηριακούς ειδικούς δεν άρεσαν καθόλου αυτά τα πρόσθετα.

Επιπλέον, οι ειδικοί επικρίνουν την παραπλάνηση του καταναλωτή, γιατί ο χυμός σταφυλιού, που είναι στην πραγματικότητα φθηνός, προσφέρεται σε μπουκάλι που φαίνεται ακριβό. Η παρουσίαση είναι παρόμοια με αυτή ενός εκλεκτού αφρώδους οίνου – και υποτίθεται ότι δικαιολογεί την τσουχτερή τιμή των 7,29 ευρώ. Το περιοδικό καταναλωτών έχει μια κριτική άποψη για αυτό: «Δεν είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν απλό χυμό σταφυλιού. Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για εξαπάτηση των καταναλωτών», λέει η Kerstin Scheidecker, αρχισυντάκτρια του ÖKO-TEST.

Συμπέρασμα: Η ποιότητα δεν χρειάζεται να είναι ακριβή

«Η τιμή δεν είναι προφανώς ποιοτικό χαρακτηριστικό για αφρώδες κρασί χωρίς αλκοόλ – δύο από τα «πολύ καλά» προϊόντα είναι διαθέσιμα για περίπου 2 ευρώ και τα δύο πιο ακριβά προϊόντα πέφτουν», συνεχίζει η Kerstin Scheidecker.

Στεγνώστε μέχρι τον Ιανουάριο

Ο αφρώδης οίνος χωρίς αλκοόλ είναι τέλειος για τον λεγόμενο «Ξηρό Γενάρη». Η εκστρατεία για την υγεία στοχεύει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να απέχουν από το αλκοόλ για ολόκληρο τον Ιανουάριο. Ιδιαίτερα χρήσιμο στην αρχή του χρόνου. Γιατί: Για πολλούς, το κίνητρο για μια πιο υγιεινή ζωή είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδο.