Το νερό από τη βρύση εξοικονομεί πλαστικό και προστατεύει το περιβάλλον

By | May 4, 2023

Τι κοινό έχουν οι αριθμοί 2, 47 και 17,4 όσον αφορά το νερό

Σύμφωνα με έρευνα της German Environmental Aid, κάθε ώρα μόνο στη Γερμανία 2 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης μεθυσμένος ξηρός Αυτό είναι ανά ημέρα 47 εκατομμύρια μπουκάλια και υπολόγισε για ένα έτος το άθροισμα περίπου 17,4 δισεκατομμύρια μπουκάλια από πλαστικό. Κάθε Γερμανός καταναλώνει περίπου 210 πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης το χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η μορφή συσκευασίας ποτών έχει συνολικό μερίδιο αγοράς 52,2%.

Αν σκεφτείτε ότι περίπου το 70 τοις εκατό των φιαλών μονής κατεύθυνσης που παράγονται στη Γερμανία είναι κατασκευασμένα από νέο υλικό, γίνεται σαφές πόσο επιβλαβές είναι αυτό για το κλίμα και το περιβάλλον. Επομένως, είναι λογικό να κάνετε εκστρατεία για περισσότερη βιωσιμότητα στο δικό σας περιβάλλον. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πίνοντας λιγότερο νερό σε πλαστικά μπουκάλια από το σούπερ μάρκετ και περισσότερο νερό από τη βρύση στο σπίτι. Ο Jörn Lohmann, Διευθύνων Σύμβουλος της HYTECON Development and Production GmbH, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην επεξεργασία νερού, λέει σχετικά με το θέμα του πόσιμου νερού: «Όποιος πίνει νερό από τη βρύση αποφεύγει την παραγωγή και τη μεταφορά φιαλών μεταλλικού νερού και έτσι ανακουφίζει από το βάρος το περιβάλλον και προστατεύει το κλίμα».

Τεχνολογία UVC LED – Αποτελεσματική επεξεργασία νερού στους δικούς σας τέσσερις τοίχους

Οι περιφερειακοί προμηθευτές νερού κάνουν ήδη ό,τι μπορούν για να καθαρίσουν το νερό που προορίζεται για νοικοκυριά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να πίνεται απευθείας από τη βρύση χωρίς δισταγμό. Ωστόσο, ειδικά οι απαρχαιωμένες γραμμές και σωλήνες στα κτίρια διασφαλίζουν, αν και ακούσια, ότι τα βαρέα μέταλλα, οι ρύποι ή οι χημικές ουσίες εισέρχονται στα υπόγεια ύδατα. Οι ουσίες που είναι δύσκολο να βιοαποικοδομηθούν απαιτούν ειδική επεξεργασία προκειμένου να διηθηθούν από το πόσιμο νερό.

Μια εντελώς νέα τεχνολογία είναι τα UVC LED σε συνδυασμό με το ήδη γνωστό φίλτρο ενεργού άνθρακα. Η εταιρεία HYTECON με έδρα το Χέρφορντ, για παράδειγμα, έχει αναπτύξει μια συσκευή που είναι εύκολη στην εγκατάσταση και τη λειτουργία, η οποία συνδυάζει και τις δύο μεθόδους και με αυτόν τον τρόπο αφαιρεί το 99,99 τοις εκατό όλων των ακαθαρσιών από το νερό. Το φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι υπεύθυνο για τα μικρότερα μέρη όπως υπολείμματα φαρμάκων, βαρέα μέταλλα ή άλλες ακαθαρσίες, ενώ τα UVC LED με την πατενταρισμένη τεχνολογία Dynamic Twist είναι διαθέσιμα για βακτήρια, ιούς και άλλα μικροσκοπικά μικρόβια και αναλαμβάνουν την απολύμανση.

Αυτό που δεν αφαιρείται από το νερό με αυτόν τον τύπο επεξεργασίας νερού είναι σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός. Παραμένουν στο πόσιμο νερό και μπορούν να απορροφηθούν με το νερό.

Ένα τέτοιο βελτιωτικό νερού μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς μπροστά από τη βρύση με λίγα απλά βήματα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν όχι μόνο να απολαμβάνουν απόλυτα καθαρό πόσιμο νερό, αλλά και να παίρνουν νερό με γεύση και άρωμα. Το πλεονέκτημα της τοποθέτησης είναι ότι η μόλυνση, η οποία εμφανίζεται μόνο στα τελευταία μέτρα των παλιών σωληνώσεων λόγω των σωματιδίων που διαχωρίζονται από το υλικό του σωλήνα, απομακρύνεται αξιόπιστα από τη συσκευή επεξεργασίας νερού.

Μια σημαντική πτυχή του πόσιμου νερού είναι η υγεία. Όσο καλύτερα επεξεργάζεται το πόσιμο νερό, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος απορρόφησης επιβλαβών ουσιών που μπορεί στη συνέχεια να συσσωρευτούν στον οργανισμό και, στη χειρότερη περίπτωση, να προκαλέσουν ασθένειες ή παράπονα. Ειδικά τα βαρέα μέταλλα μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

Το πόσιμο νερό από τη βρύση προστατεύει τους πόρους και το περιβάλλον και εξοικονομεί χρήματα

Αν και το μεταλλικό νερό είναι συνήθως φθηνό, η συνεχής αγορά νερού επιβαρύνει τα πορτοφόλια των νοικοκυριών. Έχει αποδειχθεί ότι η επεξεργασία του νερού στη δική σας κουζίνα και η χρήση του πόσιμου νερού που λαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι περίπου 260 φορές φθηνότερη ανά λίτρο από την αγορά πόσιμου νερού σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ποσότητες πλαστικών φιαλών μιας χρήσης που αναφέρθηκαν στην αρχή, γίνεται σαφές ότι η χρήση πόσιμου νερού από τη βρύση οδηγεί σε σημαντική μείωση του αριθμού των πλαστικών φιαλών, γεγονός που συμβάλλει στην προστασία των πόρων και του περιβάλλοντος. Ωστόσο, εάν πρέπει να παραχθούν και να γεμιστούν λιγότερα μπουκάλια, δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στο σημείο πώλησης. Και τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών CO₂, πράγμα που σημαίνει ότι τα νοικοκυριά συμβάλλουν στην προστασία του κλίματος.