Το καθημερινό ζύγισμα βοηθά στην απώλεια περισσότερου βάρους – η μελέτη παρέχει στοιχεία

By | May 26, 2023

Επίσης συναρπαστικό: Πώς λειτουργεί ο κανόνας απώλειας βάρους 80/20 > >

Όμως, όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές σε μια μελέτη το 2013, για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά, δεν χρειάζεστε περισσότερο από μια ζυγαριά που να πατάτε καθημερινά. Οι επιστήμονες και οι επιστήμονες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες διατροφής. Και οι δύο ομάδες έτρωγαν όσο το δυνατόν πιο υγιεινά και ασκούνταν τακτικά για να χάσουν βάρος. Οι δίαιτες ήταν αυτοδύναμες. Η μόνη διαφορά μεταξύ των ομάδων: Τα άτομα της πρώτης ομάδας ζυγίζονταν καθημερινά για να παρακολουθούν την πρόοδο της διατροφής τους. Τα άτομα της δεύτερης ομάδας ζυγίστηκαν ακανόνιστα, όπως τους ήρθε στο μυαλό.

Τα αποτελέσματα στους τρεις και έξι μήνες ήταν εκπληκτικά. Οι συμμετέχοντες της ομάδας, που ζυγίζονταν καθημερινά, πήρε κατά μέσο όρο

  • μετά από 3 μήνες έχασε 4,41 τοις εκατό περισσότερο βάρος από την ομάδα που ζύγιζε μόνο ακανόνιστα.
  • μετά από 6 μήνες έχασε 6,55 τοις εκατό περισσότερο βάρος από την ομάδα που ζύγιζε μόνο ακανόνιστα.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η ομάδα που ζυγιζόταν καθημερινά έχασε περισσότερο βάρος επειδή η ζυγαριά τους έδινε ενημερωμένη ανατροφοδότηση σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές ήταν οι προσπάθειές τους. Όσοι ακολουθούν καθημερινά ότι αξίζει να παραμείνουν στην μπάλα με τη δίαιτα θα διαρκέσουν περισσότερο και θα χάσουν ακόμη περισσότερο βάρος στο τέλος.

Πόσο νόημα έχει η μελέτη;

Τα ερευνητικά ευρήματα της μελέτης έχουν ήδη επιβεβαιωθεί από πολλές άλλες, ανεξάρτητες έρευνες. Στην εισαγωγή της μελέτης τους, οι ερευνητές αναφέρουν ήδη μετα-αναλύσεις και μελέτες βιβλιογραφίας που επιβεβαιώνουν το φαινόμενο ότι οι άνθρωποι που ζυγίζονται τακτικά χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν ζυγίζονται ή ζυγίζονται μόνο ακανόνιστα.

Ωστόσο, αυτό που ήθελαν να μάθουν οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη ήταν πόσο μεγάλη είναι η διαφορά στην απώλεια βάρους όταν κοιτάς τον εαυτό σου ζυγίζει καθημερινά ενώ κάνετε δίαιτα. Τα καθορισμένα στοιχεία και τα αποτελέσματα είναι απολύτως αξιόπιστα. Το μόνο μειονέκτημα της μελέτης: ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μικρός. Τελικά πήρε μόνο 91 θέματα συμμετέχουν στην έρευνα.

Με ζύγισμα ή χωρίς, αν θέλετε να χάσετε βάρος, χρειάζεστε ένα σχέδιο

Η απώλεια βάρους δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Μη χάνετε χρόνο σε δίαιτες τρακαρισμένων ή υποτιθέμενες θαυματουργές θεραπείες που λιώνουν το λίπος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χάστε 10 κιλά σε δύο εβδομάδες; Με τέτοιες δίαιτες, το φαινόμενο γιο-γιο είναι άμεσα προγραμματισμένο. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να σκεφτείτε μακροπρόθεσμα. Κάντε ένα ρεαλιστικό σχέδιο και σκεφτείτε σε στάδια των 6, 9 και 12 μηνών.

Μάθε περισσότερα: Πόσος χρόνος χρειάζεται πραγματικά για να χάσεις 10 κιλά > >

Δεν λειτουργεί χωρίς αλλαγή στη διατροφή και την άσκηση. Το ίδιο ισχύει και εδώ: όσο πιο βιώσιμο και κατάλληλο για καθημερινή χρήση, τόσο το καλύτερο. Ετοιμάστε τα γεύματα έγκαιρα για να αποφύγετε τα ανθυγιεινά σνακ και πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή ασκείστε στον καθαρό αέρα μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αφού αναπτύξετε μια ρουτίνα μετά από μερικές εβδομάδες, μη διστάσετε να αυξήσετε το πρόγραμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *