Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες τώρα

By | May 17, 2023

Πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά την εμμηνόπαυση: οι γυναίκες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό

Για να αποφύγετε όσο το δυνατόν καλύτερα την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, υπάρχουν κάθε είδους συστάσεις και συμβουλές:

  • Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να κάνετε τακτικό έλεγχο: Οι γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες άνω των 45 να το κάνουν δύο φορές το χρόνο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης να επιτρέψει.
  • Για σταθερή αρτηριακή πίεση, η γερμανική ένωση υπέρτασης συμβουλεύει τις μεσήλικες γυναίκες, να είστε σωματικά δραστήριοι και να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Στην ιδανική περίπτωση, βασίζεστε σε έναν συνδυασμό προπόνησης αντοχής και βάρη. Το τακτικό τρέξιμο, το ποδήλατο ή το κολύμπι προάγει την κατάστασή σας και βελτιώνει το μεταβολισμό και τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα. Μειώνεται επίσης ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων. Η προπόνηση δύναμης αυξάνει την οστική πυκνότητα, η οποία αποτρέπει αποτελεσματικά την οστεοπόρωση. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή και τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Τρώτε λιγότερο κρέας, τρανς λιπαρά και ζάχαρη. Επίσης, θα πρέπει να σας αρέσουν τα διεγερτικά Αποφύγετε το αλκοόλ και το τσιγάρο και έχουν κανονικό βάρος.
  • Δοκιμάστε και εσείς στρες να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Επειδή αυτό μπορεί επίσης να επιταχύνει την αρτηριακή σας πίεση και να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή, η οποία με τη σειρά της προάγει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Επομένως, επιτρέψτε στον εαυτό σας τακτικά διαλείμματα και κοιμηθείτε αρκετά.

Σπουδαίος: Εάν, παρόλα αυτά, τα επίπεδά σας παραμένουν υψηλά, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ειδική αντιυπερτασική φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, παρασκευάσματα όπως οι β-αναστολείς, τα διουρητικά ή οι αναστολείς ΜΕΑ μπορεί να οδηγήσουν σε παρενέργειες. Τα πιο συνηθισμένα παράπονα περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ζάλη ή γαστρεντερικά προβλήματα.

Επιστρέφει η αρτηριακή πίεση στο φυσιολογικό μετά την εμμηνόπαυση;

Εάν λάβετε όλα τα μέτρα που αναφέρθηκαν, οι πιθανότητες είναι περισσότερες από καλές η αρτηριακή σας πίεση να επανέλθει στο φυσιολογικό. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι θα πρέπει να διατηρήσετε έναν ολιστικά υγιεινό τρόπο ζωής μακροπρόθεσμα, καθώς και να ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση από τον οικογενειακό σας γιατρό.

Εμμηνόπαυση: Προσοχή σε αυτούς τους πρόσθετους κινδύνους

Αλλά όχι μόνο ο κίνδυνος υψηλής αρτηριακής πίεσης αυξάνεται κατά την εμμηνόπαυση. Αυξάνεται επίσης ο κίνδυνος οστεοπόρωσης. Επειδή τα οιστρογόνα ευνοούν την οικοδόμηση της οστικής μάζας. Αν λοιπόν πέσει η παραγωγή της ορμόνης, τα οστά μπορεί να γίνουν πιο πορώδη. Δεδομένου ότι η προστατευτική δράση των οιστρογόνων μειώνεται κατά την εμμηνόπαυση, αυξάνεται και ο κίνδυνος καρκίνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *