Ένα τέτοιο ψηφιακό αρχείο έχει ότι χρειάζεται για να ανανεώσει το σύστημα υγείας μας. Και μάλιστα, ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών για όσους έχουν νόμιμη ασφάλιση υγείας υπάρχει από την 1η Ιανουαρίου 2021. Το πρόβλημα; Οι ασφαλισμένοι έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για το ηλεκτρονικό αρχείο από την ασφαλιστική τους εταιρεία. Επιπλέον, η διατήρηση του αρχείου και η συμπλήρωσή του με ψηφιακά αντίγραφα συνεπάγεται μέχρι στιγμής πολλή χειρωνακτική εργασία και πρωτοβουλία από την πλευρά του ασφαλισμένου. Μέχρι στιγμής, μόνο το 1% περίπου όλων των ατόμων με νόμιμη ασφάλιση υγείας χρησιμοποιεί τα αρχεία ηλεκτρονικών ασθενών των εταιρειών ασφάλισης υγείας τους, δηλαδή περίπου 570.000 άτομα.
Τα αρχεία ηλεκτρονικών ασθενών πρέπει να έρχονται για όλους
Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί ώθηση στο E-Akte σε αυτή τη νομοθετική περίοδο της σημερινής ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Αναμένεται λοιπόν για το 2023ότι η Τα ψηφιακά αρχεία ασθενών προσφέρονται ως η λεγόμενη λύση εξαίρεσης γίνεται. Τι σημαίνει αυτό?
Μάθε περισσότερα: Αλλαγές αναρρωτικής άδειας για όλους τους εργαζόμενους > >
Προηγουμένως, οι ασφαλισμένοι έπρεπε να επικοινωνούν προληπτικά με τις ασφαλιστικές εταιρείες υγείας τους για να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό αρχείο. Το 2023 – ή το αργότερο το 2024 πριν από τη λήξη της νομοθετικής περιόδου – θα δημιουργηθεί ο ηλεκτρονικός φάκελος για όλους τους ασφαλισμένους. Όποιος δεν το θέλει πρέπει να αντιταχθεί ενεργά. Αυτή η ενεργητική αντίφαση ονομάζεται “λύση εξαίρεσηςΜπορείτε να μάθετε πώς ακριβώς λειτουργεί η ένσταση από την εταιρεία ασφάλισης υγείας σας.