Τι θα συμβεί αν τρώτε πολύ λίγο;

By | May 10, 2023

Συμπτώματα: Αυτό σας λέει ότι τρώτε πολύ λίγο

Αυτά τα τυπικά συμπτώματα συνήθως δείχνουν ότι τρώτε πολύ λίγο φαγητό, για παράδειγμα όταν κάνετε δίαιτα:

 • απώλεια μαλλιών
 • Κρύα χέρια και πόδια
 • δυσκοιλιότητα
 • αλλαγές διάθεσης
 • προβλήματα συγκέντρωσης
 • κούραση
 • λείπει ενέργεια
 • Εσωτερική αναταραχή
 • Τρέμω
 • ζάλη
 • εύθραυστα νύχια
 • χαμένη περίοδος
 • εξάντληση

Αυτό συμβαίνει όταν τρώτε πολύ λίγο

ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών

Εάν τρώτε πολύ λίγο, κινδυνεύετε να μην τροφοδοτήσετε το σώμα σας με αρκετά θρεπτικά συστατικά. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ειδικά με μια μη ισορροπημένη διατροφή. Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να είναι διαφορετικές συμπτώματα όπως κόπωση, εξάντληση, πονοκεφάλους, τριχόπτωση και αδυναμία.

Τι βοηθάει;

Επομένως, φροντίστε πάντα να τρώτε μια ποικίλη διατροφή και να καλύπτετε λίπη καθώς και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Επίσης, τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα. Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε τα πάντα για τον κόσμο των θρεπτικών συστατικών >>

ορμονικό χάος

Πολύ λίγο φαγητό μπορεί να διαταράξει σοβαρά την ευαίσθητη ορμονική ισορροπία στις γυναίκες. Ο υποσιτισμός σε συνδυασμό με πολύ λίγους μύες και σωματικό λίπος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Εκτός από την έλλειψη θρεπτικών συστατικών, το σώμα μπορεί να σταματήσει την παραγωγή ορμονών, πράγμα που σημαίνει ότι η έμμηνος ρύση σταματά γρήγορα. Μια χαμένη περίοδος είναι συχνά ένα σημάδι ότι το σώμα έχει έλλειψη οιστρογόνων, τα οποία με τη σειρά τους επηρεάζουν τη σταθερότητα των οστών. Η οστική μάζα διασπάται, η οποία μπορεί αργότερα να οδηγήσει σε οστεοπόρωση.

Τι βοηθάει;

Είναι σημαντικό να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό εάν παρατηρήσετε ότι κάτι δεν πάει καλά με το ενδοκρινικό σας σύστημα. Είναι σημαντικό να προστατεύετε τις ορμόνες και τα οστά σας.

Πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Ένα χαμηλό και έντονα κυμαινόμενο επίπεδο σακχάρου στο αίμα έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική και σωματική υγεία. βυθίζει το επίπεδα σακχάρου στο αίμα πάρα πολύ, οι συνέπειες μπορεί να είναι:

 • ανησυχία
 • κούραση
 • προβλήματα συγκέντρωσης
 • ερεθισμός
 • Τρέμω
 • ζάλη

Τι βοηθάει;

Τρώτε τακτικά και θρεπτικά για να αποφύγετε μεγάλες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα!

Κέρδισε βάρος παρά το ότι δεν τρώει αρκετά

Παίρνετε βάρος παρόλο που τρώτε λίγο; Είναι εντάξει. Ο λόγος: Δεν είναι λίπος που αποθηκεύει το σώμα γιατί χρειάζεται περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνει. Στην πραγματικότητα, είναι νερό από το οποίο περνά το σώμα πολύ υψηλά επίπεδα κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες) τραβάει και αποθηκεύει. Αυτό κάνει το σώμα να φαίνεται φουσκωμένο και σπογγώδες. Το αποτέλεσμα: το βάρος αυξάνεται και νιώθετε πιο παχύσαρκοι και λιγότερο άνετοι. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ο δικός μας μεταβολισμός είναι. Όσο μεγαλώνει, επιβραδύνει. Το αποτέλεσμα: η μυϊκή μάζα μειώνεται ενώ η περιεκτικότητα σε λίπος αυξάνεται – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους παρά το ότι τρώτε λίγο.

Τι βοηθάει;

Βοηθά στην πρόληψη των εναποθέσεων, φροντίζοντας να έχετε αρκετό κάλιο και μαγνήσιο στη διατροφή σας, καθώς αυτά τα μέταλλα ρυθμίζουν την ισορροπία του νερού. Θα πρέπει επίσης να πίνετε πολύ και να χαλαρώνετε τακτικά για να μειώσετε το επίπεδο της ορμόνης του στρες. Αυτό το εργαλείο σας υπενθυμίζει να πίνετε αρκετά >>
Για να ρυθμίσετε το μεταβολισμό σας, θα πρέπει πάνω από όλα να πίνετε αρκετά, να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή, να αποφεύγετε τη ζάχαρη και να ασκείστε τακτικά.

διάσπαση των μυών

Το να τρώτε πολύ λίγο μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή καταστροφή. Το σώμα χρειάζεται ενέργεια και την αντλεί από τους μύες. Το αποτέλεσμα: ο βασικός μεταβολικός ρυθμός πέφτει, καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες και γίνεσαι πιο αδύναμος. Η απώλεια μυών μπορεί επίσης να έχει το αποτέλεσμα γιο-γιο να τρώτε ξανά κανονικά αργότερα και να παίρνετε βάρος καθώς το σώμα καταναλώνει λιγότερο.

Τι βοηθάει;

Για να αποτρέψετε την υποβάθμιση, τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες με αρκετές θερμίδες και ασκηθείτε, κατά προτίμηση προπόνηση με βάρη.

παγωνιά και αίσθηση κρύου

Ένα συνεχές έλλειμμα θερμίδων μπορεί να σας αφήσει με κρύα χέρια και πόδια όλη την ώρα. Το σώμα χρησιμοποιεί τη λίγη ενέργεια που παρέχεται για να κυκλοφορήσει το αίμα στα όργανα, αφού αυτά έχουν κορυφαία προτεραιότητα για την επιβίωση. Ως αποτέλεσμα, τα χέρια και τα πόδια τροφοδοτούνται λιγότερο με αίμα, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα άβολο το χειμώνα. Η κακή κυκλοφορία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε θρόμβωση, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή.

Τι βοηθάει;

Επομένως, προσπαθήστε να τονώσετε την κυκλοφορία σας με αρκετή ενέργεια, κίνηση και θερμότητα.

πόθους

Το να τρώτε πολύ λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας το τροφοδοτεί πόθους το απόγευμα. Για να αντισταθμίσει ένα μεγάλο έλλειμμα, το σώμα απαιτεί περισσότερα θερμιδικα υψηλο και κυρίως τρόφιμα φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. Τέτοιες διατροφικές συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους

Τι βοηθάει;

Για να αποφύγετε να πέσετε σε αυτή την παγίδα, θα πρέπει να προσπαθείτε να τρώτε τακτικά τη χορταστική σας. Εάν έχετε λιγούρες, πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό και ετοιμάστε ένα θρεπτικό γεύμα. Η σοκολάτα επιτρέπεται και ως επιδόρπιο. Είναι σημαντικό να παρέχετε στο σώμα σας επαρκή θρεπτικά συστατικά, διαφορετικά η αδηφάγη πείνα θα επιστρέψει ξανά και ξανά. Οι πικρές ουσίες είναι επίσης αποτελεσματικές κατά της λαχτάρας.

κακός ύπνος

Ο ύπνος υποφέρει επίσης από ανεπαρκή πρόσληψη τροφής. Όταν πηγαίνετε για ύπνο πεινασμένοι, η ορμόνη της πείνας γκρελίνη θέτει το σώμα σας σε εγρήγορση. Αυτό οδηγεί σε προβλήματα ύπνου ή παραμονής στον ύπνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *