Τι επίδραση έχουν τα μήλα στο έντερο σας;

By | May 4, 2023

Είτε κόκκινο, πράσινο, τραγανό γλυκό είτε με ξινή νότα: Οι Γερμανοί λατρεύουν τα μήλα. Κατά μέσο όρο, τρώμε περισσότερα από 20 κιλά φρούτων φρούτων ανά άτομο το χρόνο. Εξηγούμε τα οφέλη για την υγεία και πώς τα φρούτα επηρεάζουν το έντερο σας.

Τα μήλα είναι τόσο υγιεινά

Τα μήλα είναι γεμάτα μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε βιταμίνη C – Η φλούδα ενός μήλου κανονικού μεγέθους περιέχει συνολικά 8,4 χιλιοστόγραμμα. Όσοι προτιμούν να απολαμβάνουν τα φρούτα με τη φλούδα τους παίρνουν 6,4 χιλιοστόγραμμα της υδατοδιαλυτής βιταμίνης. Το ανοσοποιητικό σύστημα και το σώμα ωφελούνται επειδή: Η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει την κούραση και να προστατεύσει τα κύτταρα μας από τις λεγόμενες ελεύθερες ρίζες.

>> Αυτό συμβαίνει όταν τρώτε ένα μήλο κάθε μέρα

Επιπλέον, τα μήλα σκοράρουν με τις λίγες θερμίδες τους. Σχεδόν 50 kcal έχουν 100 γραμμάρια το φρούτο. Ένα μήλο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από νερό, περίπου το 85 τοις εκατό για την ακρίβεια. Το φρούτο λοιπόν είναι κατάλληλο για μια ισορροπημένη και χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα.

Ωστόσο: Η αναλογία της φρουκτόζης μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το προϊόν. Εδώ θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά. Ένα κανονικό μήλο περιέχει περίπου 6 γραμμάρια φρουκτόζης. Ένα τέταρτο λίτρου χυμού μήλου, από την άλλη πλευρά, περιέχει περίπου 25 γραμμάρια φρουκτόζης. Με πάνω από 50 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια, οι αποξηραμένοι δακτύλιοι μήλων ξεπερνούν σαφώς το πεδίο εφαρμογής. Ο κανόνας είναι: Απολαύστε το με μέτρο και ρίξτε μια ματιά στον πίνακα διατροφικής αξίας.

>> Τα πιο υγιεινά φρούτα – πρέπει να γνωρίζετε αυτές τις ποικιλίες