Τι επίδραση έχει ο λιναρόσπορος στα έντερα;

By | May 3, 2023

Τι επίδραση έχει ο λιναρόσπορος στα έντερα;

Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τον αντίκτυπο που έχει η υγεία του εντέρου στο υπόλοιπο σώμα μας. Για παράδειγμα, το πεπτικό μας όργανο δεν επηρεάζει μόνο την πέψη μας – περίπου το 80 τοις εκατό των κυττάρων του ανοσοποιητικού βρίσκονται επίσης στο έντερο. Επομένως, εντερικά προβλήματα όπως η εξασθενημένη εντερική χλωρίδα μπορεί επίσης να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας κάνουν ευάλωτους σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Ένα σημαντικό μέτρο για την ενίσχυση της εντερικής μας χλωρίδας είναι μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες.

Οι διαιτητικές ίνες είναι συστατικά τροφίμων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εν μέρει, τα οποία προσλαμβάνουμε μέσω τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, όπως ο λιναρόσπορος. Στο έντερο δεσμεύουν το νερό και διογκώνονται, γεγονός που αυξάνει τον όγκο των κοπράνων. Αυτό διεγείρει την πέψη. Επιπλέον, τα «καλά» βακτήρια του παχέος εντέρου τρέφονται με τη χονδροειδή ύλη, η οποία με τη σειρά της ενισχύει τη λειτουργία φραγμού του εντέρου. Ως εκ τούτου, συνιστάται η ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών 30 γραμμαρίων για υγιή πέψη.

Προσοχή όμως: Για να μπορεί ο οργανισμός μας να χρησιμοποιήσει τον λιναρόσπορο, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένο λιναρόσπορο. Επιπλέον, δεν πρέπει να τρώτε περισσότερες από δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα, αφού οι λιναρόσποροι περιέχουν υδροκυανικό οξύ, το οποίο πρέπει να καταναλώνεται μόνο σε μικρές ποσότητες.

Επίσης ενδιαφέρον: Αυτό συμβαίνει όταν τρώτε λιναρόσπορο κάθε μέρα >>