Τηγάνια που ανήκουν σε κάθε νοικοκυριό

By | May 24, 2023

Δεν χρειάζεστε όλων των ειδών τα τηγάνια στην κουζίνα σας. Δύο τηγάνια είναι αρκετά για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων. Ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο, χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα είναι κατάλληλο για ψήσιμο και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Πριν χρησιμοποιήσετε ένα μαντεμένιο τηγάνι για πρώτη φορά, πρέπει να το αλατοπιπερώσετε θερμαίνοντας λάδι μέχρι το σημείο καπνίσματος. Αυτό δίνει στο τηγάνι μια πατίνα ως φυσική αντικολλητική επίστρωση. Θα πρέπει να έχετε ένα επικαλυμμένο τηγάνι για αργό, απαλό τηγάνισμα. Η θερμοκρασία κατά τη θέρμανση των τηγανιών τεφλόν δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 360 βαθμούς Κελσίου, διαφορετικά η επίστρωση θα καταστραφεί. Τα τηγάνια δεν πρέπει ποτέ να θερμαίνονται άδεια για περισσότερο από τρία λεπτά, καθώς οι ατμοί που προκύπτουν θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρετό τεφλόν, ο οποίος εμφανίζεται με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη. Αν θέλετε συχνά να ετοιμάζετε διαφορετικές ποσότητες φαγητού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηγάνια σε διαφορετικά μεγέθη. Ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατοστών είναι κατάλληλο για νοικοκυριό δύο ατόμων, ενώ θα πρέπει να αγοράσετε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκατοστών για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων. Ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, για παράδειγμα, αν ετοιμάζετε συχνά κρέπες ή ολόκληρα ψάρια, αγοράστε επίσης ένα τηγάνι για κρέπες ή ένα τηγάνι ψαριών.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε ένα τηγάνι

Όταν αγοράζετε ένα τηγάνι, η καλή ποιότητα και η υψηλή ποιότητα κατασκευής είναι σημαντικές για να μπορείτε να το απολαύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ποιότητα οδηγεί επίσης σε αποτελεσματική χρήση, καθώς το τηγάνι στέκεται καλύτερα και καθαρίζεται ευκολότερα. Αν ένα τηγάνι είναι μόνο ελαφρύ, είναι κατασκευασμένο από λεπτό υλικό και δεν στέκεται σταθερά στη σόμπα. Το δάπεδο μπορεί να παραμορφωθεί γρήγορα. Ωστόσο, ούτε το τηγάνι πρέπει να είναι πολύ βαρύ, διαφορετικά θα δυσκολέψει τον χειρισμό. Κατά κανόνα, ένα τηγάνι με διάμετρο 24 εκατοστών πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 800 γραμμάρια αλλά όχι περισσότερο από 1,5 κιλό. Ένα ταψί με διάμετρο 28 εκατοστών πρέπει να έχει βάρος 1,0 έως 1,8 κιλά. Όταν αγοράζετε το τηγάνι, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολο στη φροντίδα του. Ένα ταψί από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να καθαριστεί στο πλυντήριο πιάτων, ενώ ένα μαντεμένιο σκεύος πρέπει να σκουπιστεί μόνο με χαρτί κουζίνας και λίγο λάδι. Το απορρυπαντικό μπορεί να καταστρέψει τη φυσική αντικολλητική επίστρωση. Η λαβή του τηγανιού είναι καλύτερα καρφωμένη, ώστε να είναι πραγματικά σφιχτή και να μην χαλαρώνει με τον καιρό. Ένα ταψί με μεταλλική λαβή που μπορείτε να βάλετε και στο φούρνο είναι το καλύτερο.

Γιατί η ποιότητα αποδίδει

Τα τηγάνια μπορούν να βρεθούν σε πολλά εύρη τιμών, αλλά δεν χρειάζεται πάντα να είναι ένα τηγάνι από το ανώτερο τμήμα τιμών. Εάν αγοράζετε ποιότητα, μπορείτε μερικές φορές να χρησιμοποιήσετε το τηγάνι για μια ζωή. Μπορείτε να περάσετε ένα ταψί από χυτοσίδηρο στα εγγόνια σας. Εάν εκτιμάτε την προσεκτική και υγιεινή διατροφή, ένα τηγάνι υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητο. Ετοιμάζετε το φαγητό πιο υγιεινά γιατί κατά τη θέρμανση δεν απελευθερώνονται βλαβερές ουσίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *