Τα 3 καλύτερα ηχητικά βιβλία για να κοιμηθείτε

By | May 16, 2023

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το σώμα και η ψυχή μπορούν να ανακάμψουν και να αναγεννηθούν. Το πόσο ύπνο χρειάζεται ένα άτομο ποικίλλει. Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται κατά μέσο όρο 6 έως 9 ώρες τη νύχτα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή διάρκεια του ύπνου να προσαρμοστεί στις ατομικές ανάγκες ύπνου ενός μόνο ατόμου, τονίζει η Γερμανική Εταιρεία για την Έρευνα του Ύπνου και την Ιατρική του Ύπνου eV (DGSM).

Συνέπειες της έλλειψης ύπνου

Ο πολύ λίγος ύπνος, ωστόσο, έχει αρνητικές συνέπειες σε πολλές περιπτώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  • Κακή διάθεση
  • ερεθισμός
  • Γαστρεντερικά προβλήματα
  • Πονοκέφαλο
  • προβλήματα συγκέντρωσης
  • αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • μειωμένη προσοχή
  • μειωμένη αποτελεσματικότητα
  • Αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων, για παράδειγμα όταν οδηγείτε αυτοκίνητο ή χειρίζεστε βαριά μηχανήματα

Παρεμπιπτόντως: Όποιος κοιμάται πολύ λίγο – ή πάρα πολύ – τακτικά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυξάνει επίσης τον κίνδυνο ασθενειών όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία ή ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη.

Διαβάστε σχετικά: Πώς ο ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα >>

Η στέρηση ύπνου έχει αποτελέσματα παρόμοια με το αλκοόλ

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε έναν καλό ύπνο, ειδικά όταν οδηγείτε στο δρόμο. Γιατί: Κουρασμένος στο τιμόνι παρόμοια αποτελέσματα με την κατανάλωση αλκοόλ, αναφέρει το ADAC. Για παράδειγμα, η ικανότητα οδήγησης μετά από 17 ώρες χωρίς ύπνο είναι συγκρίσιμη με συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα 0,5 ανά χίλια.

Οφέλη από ηχητικά βιβλία για ύπνο

Τα ηχητικά βιβλία είναι ιδιαίτερα καλά για να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα. Άλλωστε, αυτό που λειτουργεί για παιδιά συνήθως λειτουργεί και για ενήλικες. Οι ιστορίες σας αποσπούν την προσοχή από τις δικές σας σκέψεις και σας μεταφέρουν σε περίεργους κόσμους – χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα ενεργά. Απλώς ακούστε την χαλαρωτική φωνή και αποκοιμηθείτε ήσυχα.

Αυτά τα 3 ακουστικά βιβλία θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε αμέσως

Υπάρχουν πολλές συμβουλές και σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκοιμηθείτε. Αυτό περιλαμβάνει ηχητικά βιβλία και ραδιοφωνικά παιχνίδια. Οι περισσότεροι από εμάς θυμούνται πιθανώς αυτό το βοήθημα ύπνου από την παιδική μας ηλικία: οι περιπέτειες του Benjamin Blümchen, της Bibi Blocksberg ή του 5 Freund ακούγονταν έξω από το κασετόφωνο. Σήμερα δεν χρειάζεστε πλέον κασετόφωνο – η επιλογή των ηχητικών βιβλίων για ενήλικες σε εφαρμογές όπως το Spotify, το Audible ή το BookBeat είναι τεράστια. Στη συλλογή εικόνων μας παρουσιάζουμε τρία ηχητικά βιβλία για ευχάριστα όνειρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *