Τα κύπελλα μπαμπού είναι τόσο επιβλαβή για τους ανθρώπους και το περιβάλλον

By | May 15, 2023

Επειδή οι κάδοι απορριμμάτων στους δρόμους ξεχείλιζαν, πολλοί πολίτες αποφάσισαν να στραφούν σε θερμός και μπαμπού κούπες. Τα τελευταία είναι ιδανικά για ταξίδια. Είναι ελαφριά, στιβαρά, μπορούν να γεμιστούν οπουδήποτε και είναι καλά για το περιβάλλον. Αλλά όπως ανακάλυψε τώρα το Stiftung Warentest, τα πολύχρωμα κύπελλα μπαμπού δεν είναι σε καμία περίπτωση μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση επειδή είναι πάρα πολλά Ρύποι περιέχω, δηλώθηκε λανθασμένα είναι και επίσης πλαστική ύληδηλαδή πλαστικό, στο υλικό.

Αυτό είναι πραγματικά στα κύπελλα

Τα κύπελλα διαφημίζονται ως ένα καθαρά φυσικό προϊόν, το οποίο αποτελείται από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και μπορεί ακόμη και να υποβαθμιστεί πλήρως. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει: Οι κούπες καφέ μπαμπού αποτελούνται από λεπτή σκόνη από αλεσμένο μπαμπού, μια κόλλα και ρητίνη μελαμίνης. Αυτή η ρητίνη είναι ένα πλαστικό που αποτελείται από φορμαλδεΰδη και μελαμίνη. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες κατασκευής και συγκεκριμένη συμπεριφορά κατά τη χρήση, η μελαμίνη δεν είναι επιβλαβής και χρησιμοποιείται ακόμη και για παιδικά σερβίτσια. Μέχρι τη θερμοκρασία των 70°C, η ουσία δεν απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες ρύπων.

Πιθανώς επιβλαβές για την υγεία

Σε θερμοκρασίες άνω των 70° C, υπάρχει υποψία μελαμίνης Ασθένειες στο σύστημα της ουροδόχου κύστης και των νεφρών για να προκαλεσει. μπορεί η φορμαλδεΰδη ερεθισμός στο δέρμα, την αναπνευστική οδό και τα μάτια και αυξάνει τον κίνδυνο εισπνοής Καρκίνος στο ρινοφάρυγγα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν συνιστάται η τοποθέτηση της κούπας μπαμπού στο φούρνο μικροκυμάτων.

Έτσι εξέτασε τα κύπελλα το Stiftung Warentest

Για να ελέγξετε πόσους ρύπους απελευθέρωσαν τα κύπελλα από μπαμπού, τα κύπελλα γεμίστηκαν με οξικό οξύ 3% και διατηρήθηκαν ζεστά στους 70°C για δύο ώρες. Το ξύδι πρέπει να προσομοιάζει ένα ελαφρώς όξινο υγρό όπως ο καφές. Τα κύπελλα ξαναγεμίστηκαν συνολικά επτά φορές. Στο τρίτο και έβδομο γέμισμα, μετρήθηκαν τα επίπεδα μελαμίνης και φορμαλδεΰδης στο υγρό.

Το αποτέλεσμα

Το Stiftung Warentest βρήκε πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε μελαμίνη σε τέσσερα από τα δώδεκα φλιτζάνια μετά το τρίτο γέμισμα και σε άλλα τρία φλιτζάνια μετά το έβδομο. Η φορμαλδεΰδη περιλαμβανόταν επίσης υψηλά ποσά βρέθηκαν. Με κάθε επιπλέον χρήση των φλιτζανιών, συσσωρεύεται περισσότερη φορμαλδεΰδη στο ποτό.

Επιβλαβή για το περιβάλλον κύπελλα;

Δεδομένου ότι τα κύπελλα μπαμπού περιέχουν πλαστικό, κάθε άλλο παρά βιοδιασπώμενα είναι. Το Stiftung Warentest επικρίνει την ανεπαρκή δήλωση των φλιτζανιών, άλλωστε το σύμβολο της ανακύκλωσης (το τρίγωνο των τριών βελών) δεν έχει θέση στα κύπελλα. Τα εξαρτήματα των φλιτζανιών δεν μπορούν πλέον να διαχωριστούν κατά την ανακύκλωση. Η ενεργειακή ανακύκλωση προκύπτει από αυτό: η αποτέφρωση, η οποία δεν έχει νόημα για τους αγοραστές που έχουν συνείδηση ​​του περιβάλλοντος.

Ποια φλιτζάνια μπορώ να χρησιμοποιήσω ακόμα;

Για κούπες μπαμπού, δείτε τη δομή του υλικού. Σε αντίθεση με τα κύπελλα μπαμπού με πλαστικό, αυτό μπορεί να φανεί στα καθαρά προϊόντα μπαμπού. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια κούπα θερμός. Το μέταλλο κρατάει πολλά χρόνια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *