Ταξιδέψτε βιώσιμα με αυτές τις 5 συμβουλές

By | May 13, 2023

Ο Όμιλος Lufthansa πρόσφατα έγινε αρνητικός τίτλος σε σχέση με τη βιωσιμότητα. Η εταιρεία πραγματοποίησε συνολικά 18.000 κενές πτήσεις προκειμένου να μην χάσει κανένα δικαίωμα κυκλοφορίας. Με 380g CO₂ ανά km, το αεροπλάνο είναι ένα από τα πιο καταστροφικά για το κλίμα μέσα μεταφοράς. Όμως τα ταξίδια και η βιωσιμότητα δεν αλληλοαποκλείονται. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι μόνο καλές για το περιβάλλον, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν τα ταξίδια πιο εύκολα για τους ανθρώπους.

Διακοπές 2022: Ταξιδέψτε βιώσιμα με αυτές τις 5 συμβουλές

1. Ανακαλύψτε τοπικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς

Harz, Βαλτική Θάλασσα, Άλπεις, λίμνες ή πόλεις αιώνων – για μια υπέροχη εμπειρία διακοπών δεν χρειάζεται πάντα να πάτε στο Μπαλί, τις Μπαχάμες ή τη Νότια Αφρική. Η Γερμανία έχει επίσης πολλά να προσφέρει. Και: Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί είναι προσβάσιμοι με ένα φιλικό προς το κλίμα και άνετο τρόπο με το τρένο. Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι στο Halligen στη Βόρεια Θάλασσα, για παράδειγμα; Ή με ένα διάλειμμα στο Mecklenburg Lake District; Όσοι ταξιδεύουν στην περιοχή κάνουν χάρη στο κλίμα και μπορούν επίσης να ανακαλύψουν εντελώς νέες γωνιές της χώρας τους. Επιπλέον, οι περιφερειακές διακοπές είναι συνήθως εύκολο στο πορτοφόλι.

Διαβάστε εδώ: Τα 3 πιο όμορφα ταξίδια με τρένο στη χώρα σας >>

2. Συσκευάστε ελαφριές αποσκευές

Να είστε ειλικρινείς: Έχουμε την τάση να βάζουμε πάρα πολλά στη βαλίτσα ή στην τσάντα ταξιδιού μας. Αλλά μόνο για σύντομες διακοπές δεν χρειάζεστε σχεδόν 15 πουκάμισα και άλλα τόσα παπούτσια. Εάν πακετάρετε με μινιμαλιστικό τρόπο, θα είναι πιο εύκολο με την πραγματική έννοια της λέξης. Επιπλέον, οι ελαφριές αποσκευές είναι πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Γιατί: Λόγω του πρόσθετου βάρους, κάθε πουλόβερ αυξάνει την προσωπική ισορροπία CO₂. Πρόσθετη συμβουλή: Αν τυλίγετε τα ρούχα σας σε ρολό, τα πακετάρετε με τρόπο ιδιαίτερα εξοικονομώντας χώρο και χωρίς ζάρες. Επομένως, συνιστάται να συσκευάζετε ρούχα που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους όσο το δυνατόν πιο ευέλικτα. Οι ζακέτες σε ουδέτερα χρώματα μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με τα πάντα, δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορούν να φορεθούν σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *