Σφίξτε το στήθος σας με το άθλημα; Μπορείτε να το κάνετε με αυτές τις ασκήσεις

By | May 7, 2023

Περισσότερες συμβουλές για σφιχτό στήθος

1. Φορέστε το σωστό σουτιέν

Πολλές γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν. Ένα σουτιέν που δεν εφαρμόζει σωστά μπορεί να προκαλέσει τριβή, σκάψιμο και κακή στάση του σώματος – όλοι οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στη χαλάρωση του στήθους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνετε χωρίς αθλητικό σουτιέν κατά τη διάρκεια των προπονήσεων σας, ώστε να μην επιβαρύνετε επιπλέον τον συνδετικό ιστό και να αποφύγετε τον πόνο. Αφήστε μας να σας συμβουλεύσουμε και να σας μετρήσουμε σωστά πριν αγοράσετε τα ρούχα σας.

2. Ή μερικές φορές δεν φοράει σουτιέν

Καλό είναι επίσης αν αφήνετε συχνά το σουτιέν στην καθημερινή ζωή. Χωρίς σουτιέν, το βάρος του στήθους κατανέμεται ομοιόμορφα στο στήθος και στο άνω μέρος της πλάτης, παρά στους ώμους. Οι μύες του θώρακα πρέπει να φέρουν μόνοι τους το φορτίο και ως αποτέλεσμα ενισχύονται. Το στήθος ανεβαίνει λίγο μόνο του.

3. Η υγιεινή διατροφή ενισχύει τον συνδετικό ιστό

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής με μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση έχει θετική επίδραση στον συνδετικό σας ιστό, ο οποίος αποτελείται κυρίως από ελαστίνη και κολλαγόνο. Για να συσφίξετε φυσικά το δέρμα, θα πρέπει να τρώτε ορισμένες τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά που προάγουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου στο σώμα. Αυτά περιλαμβάνουν όσπρια, ξηρούς καρπούς, πλιγούρι βρώμης, μπρόκολο ή σολομό. Θα πρέπει επίσης να πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και να δείχνει λαμπερό.

4. Το απαλό μασάζ στο στήθος προάγει την κυκλοφορία του αίματος

Προκειμένου να τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος στο στήθος και επομένως η κυτταρική ανανέωση, θα πρέπει να κάνετε τακτικά ένα ελαφρύ μασάζ με χτύπημα ή μάδημα. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε έλαια ελιάς, αμυγδάλου ή jojoba καθώς περιέχουν λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη σύσφιξη του συνδετικού σας ιστού. Καθόλου χρόνος? Ένα σύντομο, κρύο ντους μετά το ντους προάγει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και εξασφαλίζει ροδαλό δέρμα.

5. Αποφύγετε τον πολύ ήλιο και μην καπνίζετε

Ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί επίσης να επηρεάσει το μέγεθος του στήθους σας. Όποιος καπνίζει τακτικά τσιγάρο ή κάνει ηλιοθεραπεία υπερβολικά αποδυναμώνει τον συνδετικό ιστό και προάγει τη χαλάρωση του μαστού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *