Συμβουλές για το πρησμένο πρόσωπο το πρωί

By | April 27, 2023

Παρά το γεγονός ότι πηγαίνετε νωρίς για ύπνο και έχετε έναν καλό ύπνο, ξυπνάτε το πρωί με πρησμένο πρόσωπο; Τα μάγουλα φαίνονται πολύ πιο γεμάτα από το συνηθισμένο και δύσκολα μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου. Για αυτό φταίει το λεμφικό μας σύστημα. Χάρη στη βαρύτητα, το λεμφικό υγρό εισέρχεται στα πόδια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το βράδυ, όταν ξαπλώνουμε και το σώμα μας είναι οριζόντιο, το υγρό φτάνει και σε άλλα σημεία του σώματος και κατά συνέπεια στο πρόσωπό μας. Δεδομένου ότι το δέρμα του προσώπου μας είναι ιδιαίτερα ελαστικό, είναι ιδιαίτερα εύκολο να συσσωρευτεί υγρό.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές άλλες αιτίες που προκαλούν ένα πρησμένο πρόσωπο:

11 αιτίες πρησμένου προσώπου

1. Πολύ αλάτι στο φαγητό

Αν έχετε αλατίσει πολύ το βραδινό σας, μπορεί να είναι λόγος για το πρησμένο πρόσωπο. Το αλάτι δεσμεύει το νερό στον οργανισμό, προκαλώντας τη συσσώρευσή του ανάμεσα στα κύτταρα και προκαλώντας το λεγόμενο οίδημα, δηλαδή κατακράτηση υγρών στον ιστό. Ήδη οκτώ γραμμάρια αλάτι δένουν ένα λίτρο νερό στο σώμα. Μας Υπόδειξη: Αντί να προσθέτετε αλάτι κατά το μαγείρεμα, πάρτε την αλατιέρα μαζί σας στο τραπέζι και προσθέστε περισσότερα καρυκεύματα. Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για το πώς να καρυκεύετε χωρίς αλάτι εδώ.

2. Ήπιε πάρα πολύ

Στην πραγματικότητα, η κατακράτηση νερού μπορεί να προκύψει από την υπερβολική κατανάλωση νερού. Το να πίνετε πολύ είναι υγιεινό, αλλά θα πρέπει να απλώνεται όλη την ημέρα. Εάν πίνετε μεγάλες ποσότητες το βράδυ, το υγρό μπορεί να μεταφερθεί πιο άσχημα λόγω της θέσης ύπνου. Συσσωρεύεται σε διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό σε άτομα που κοιμούνται στο στομάχι, καθώς η παλινδρόμηση υγρού είναι πιο δύσκολη από ό,τι σε άτομα που κοιμούνται πίσω ή στο πλάι.

Η συμβουλή μας: Πίνετε αρκετό τσάι κατά τη διάρκεια της ημέρας, π.χ. Β. Τσάι τσουκνίδας από τη Biotiva ή νερό για να διατηρήσετε την ισορροπία των υγρών σας σε ισορροπία. Εάν κοιμάστε στο στομάχι, προσπαθήστε να ξαπλώσετε με τέτοιο τρόπο ώστε το κεφάλι σας να μην είναι σε ευθεία γραμμή με το σώμα σας, ώστε το υγρό να μπορεί επίσης να στραγγίσει από τους ιστούς του προσώπου σας. Ένα μαξιλάρι ύπνου στο στομάχι μπορεί να αποτρέψει το ίσιο κεφάλι κατά τη διάρκεια του ύπνου.

3. Ευαισθησία σε ενισχυτικά γεύσης

Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι τα άτομα που είναι ευαίσθητα σε ενισχυτικά γεύσης όπως το γλουταμικό ή το εκχύλισμα μαγιάς συχνά παλεύουν με πρησμένα πρόσωπα. Η συμβουλή μας: Προτιμήστε φρέσκα και μη επεξεργασμένα τρόφιμα αντί για έτοιμα γεύματα.

4. Διακυμάνσεις ορμονών

Για πολλές γυναίκες, ο χρόνος πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου τους οδηγεί σε κατακράτηση νερού στο πρόσωπο, το στήθος, τα πόδια και τις γάμπες. Αυτό συμβαίνει επειδή το επίπεδο της προγεστερόνης στο αίμα πέφτει όταν το ωάριο δεν γονιμοποιηθεί. Αυτή η πτώση πυροδοτεί επίσης την περίοδο περίπου 14 ημέρες μετά την ωορρηξία. Ως παρενέργεια, τα χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης και τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων φέρνουν κατακράτηση νερού, καθώς και φούσκωμα και φούσκωμα. Η συμβουλή μας: Πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας και μειώστε το αλάτι στο φαγητό σας. Τα σπαράγγια, ο ανανάς, η τσουκνίδα και το τσάι ματέ έχουν αποστραγγιστική δράση και διεγείρουν τη δραστηριότητα των νεφρών. Η άσκηση και ο αθλητισμός βοηθούν επίσης.

Επίσης συναρπαστικό: Θα πρέπει να αποφεύγετε αυτές τις τροφές με PMS >>

5. Πολύ λίγη άσκηση

Πέρασες όλη μέρα καθισμένος; Αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι αιτία κατακράτησης νερού, καθώς η έλλειψη άσκησης σημαίνει ότι το υγρό συσσωρεύεται στο σώμα και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Μας Υπόδειξη: Πηγαίνετε μια βόλτα ή ασκηθείτε με μια προπόνηση. Η εφίδρωση είναι μια καλή λύση για να απαλλαγείτε από την κατακράτηση νερού, μεταξύ άλλων. Αν κάθεστε πολύ στο γραφείο σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να σηκώνεστε κάθε ώρα.

6. Πρήξιμο από αλλεργίες

Τρίχες ζώων, γύρη, σκόνη, ακάρεα, δυσανεξία στην ισταμίνη ή στη λακτόζη – υπάρχουν πολλά ερεθίσματα για μια αλλεργία. Απορροφούμε αυτές τις ουσίες ιδιαίτερα καλά από το δέρμα, το στόμα και τη μύτη, έτσι ώστε να εμφανιστούν αλλεργικές αντιδράσεις, κοκκίνισμα και πρήξιμο, ειδικά στο πρόσωπο. Η φαγούρα στα μάτια και η καταρροή χωρίς αίσθημα αδιαθεσίας είναι ένα σίγουρο σημάδι αλλεργίας.

Η συμβουλή μας: Διευκρινίστε με το γιατρό εάν και ποια αλλεργία είναι. Αλλεργικά δισκία, ρινικά σπρέι, π.χ. από το Livocab, και οφθαλμικές σταγόνες, π.χ. Β. από Vividrin, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Μέχρι τότε, δοκιμάστε ένα δροσερό πανί ή κρύο πακέτο. Επίσης, αλλάζετε τακτικά κλινοσκεπάσματα και πλένετε τα μαλλιά σας πριν πάτε για ύπνο για να ελαχιστοποιήσετε τα αλλεργιογόνα στο κρεβάτι.

7. Ένα μαξιλάρι που είναι πολύ μαλακό

Όταν το σώμα σας βρίσκεται σε οριζόντια θέση ύπνου, το λεμφικό σύστημα του σώματος δυσκολεύεται να αφαιρέσει υγρό. Συνέπεια: Συσσωρεύεται στο πρόσωπο. Η συμβουλή μας: Ξαπλώστε με το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο για καλύτερη κυκλοφορία του υγρού. Εδώ προτείνονται εργονομικά μαξιλάρια, π.χ. B. από την Power of Nature, που μεταξύ άλλων μειώνουν και τον πόνο στον αυχένα και τη δυσκαμψία.

8. Κατανάλωνε πάρα πολλούς υδατάνθρακες

Η κατανάλωση πολλών υδατανθράκων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και πρησμένο πρόσωπο. Το συκώτι αποθηκεύει έως και 150 γραμμάρια υδατανθράκων ενώ τα μυϊκά κύτταρα τους αποθηκεύουν με τη μορφή γλυκογόνου. Αυτό μπορεί να φτάσει τα 600 γρ. Ωστόσο, ένα γραμμάριο γλυκογόνου δεσμεύει περίπου 2,7 έως 3 γραμμάρια νερού στο σώμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού. Ειδικά αν τρώτε πολλούς υδατάνθρακες και αλάτι το βράδυ και πίνετε πολύ, το πρησμένο πρόσωπο το πρωί είναι πολύ πιθανό.

9. Δίαιτα φτωχή σε κάλιο

Το μεταλλικό κάλιο είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για τη ρύθμιση της ισορροπίας του νερού στον οργανισμό. Η κατανάλωση υπερβολικού νατρίου και ανεπαρκούς καλίου μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και πρησμένο πρόσωπο. Φρόντισε λοιπόν να το κάνεις κάθε μέρα Καταναλώστε 2000 έως 2500 mg καλίου. Τρόφιμα όπως:

 • αποξηραμένα φρούτα π.χ. Β. από την KoRo
 • μπανάνες
 • σμέουρα
 • ακτινίδια
 • ποικιλίες λάχανου
 • πάπρικα
 • ντομάτες
 • κολοκύθι

10. Δυσανεξία στη λακτόζη

Το πρήξιμο στο πρόσωπό σας θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει δυσανεξία στη λακτόζη ή απλώς υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία της λακτόζης παράγεται λιγότερο με την ηλικία. Οι ατέλειες στο πηγούνι, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και τα πρησμένα βλέφαρα είναι το αποτέλεσμα. Η συμβουλή μας: Προσπαθήστε να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα για λίγο ή τουλάχιστον να μειώσετε την κατανάλωσή σας. Εάν το δέρμα σας έχει βελτιωθεί μετά από μερικές εβδομάδες και φαίνεται λιγότερο φουσκωμένο, θα πρέπει ιδανικά να απολαμβάνετε τυρί και co με μέτρο μακροπρόθεσμα.

11. Νεφροπάθεια

Μια άλλη εξήγηση μπορεί επίσης να είναι ασθένειες των νεφρών – πιο συγκεκριμένα μια φλεγμονή των νεφρικών σωματιδίων. Μια τέτοια μόλυνση μπορεί να εκδηλωθεί, μεταξύ άλλων, με θολά και κοκκινωπά ούρα, υψηλή αρτηριακή πίεση και κατακράτηση νερού στο πρόσωπο. Ο πόνος δεν εμφανίζεται όταν τα νεφρικά σωμάτια είναι φλεγμονώδη. Για να ανιχνεύσετε μια φλεγμονή των νεφρικών σωματιδίων όσο το δυνατόν νωρίτερα, θα πρέπει να κάνετε τακτικές εξετάσεις ρουτίνας.

Να απαλλαγείτε από το πρησμένο πρόσωπο; 12 συμβουλές SOS κατά του πρησμένου προσώπου

 1. Πόσιμο νερό: Αφού σηκωθείτε, πιείτε αρκετό υγρό για να ξεπλύνετε την κατακράτηση νερού από το σώμα και από τον ιστό. Είναι καλύτερο να πίνετε ένα ποτήρι νερό, το οποίο επίσης βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού και της πέψης.
 2. κρύο: Τοποθετήστε δύο κουταλάκια του γλυκού στην κατάψυξη για 10 λεπτά και μετά βάλτε τα κουτάλια κάτω από τα μάτια σας.
 3. Σακουλάκι τσαγιού: Εάν αντιμετωπίζετε τακτικά προβλήματα με την κατακράτηση νερού το πρωί, μπορείτε να βράσετε δύο φακελάκια τσαγιού (πράσινο ή μαύρο τσάι) το βράδυ και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Τοποθετήστε δροσερά φακελάκια τσαγιού πάνω από τα μάτια σας για λίγα λεπτά, τα οποία θα ανακουφίσουν άνετα το πρήξιμο του προσώπου. Εάν πρέπει να είστε γρήγοροι το πρωί, αυτό το δοκιμασμένο κόλπο θα σας βοηθήσει: πλύνετε το πρόσωπό σας με παγωμένο νερό.
 4. φέτες αγγουριού: Οι φέτες αγγουριού προσφέρουν μια επιπλέον μερίδα φρεσκάδας και υγρασίας. Τοποθετήστε το στην περιοχή των ματιών για 10-15 λεπτά για να ανακουφίσετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους.
 5. καφεΐνη: Μια μάσκα προσώπου με καφεΐνη έχει αποτέλεσμα σύσφιξης του δέρματος και προάγει την κυκλοφορία του αίματος. Ένα ελαφρύ τζελ με υαλουρονικό οξύ, π.χ. B. από Satin Naturel, έχει αναζωογονητικό και ενισχυτικό αποτέλεσμα.
 6. μασάζ: Ένα μασάζ, π.χ. Β. με το πινέλο μασάζ της Foreo, προωθεί την κυκλοφορία του αίματος, που χαλαρώνει τη λεμφική συμφόρηση και εξαφανίζονται οι συσσωρεύσεις υγρών.
 7. ρολό νεφρίτη: Ακόμη και ένας κύλινδρος νεφρίτη που διατηρείται στο ψυγείο μπορεί να κάνει θαύματα! Ένα μασάζ προσώπου με το ρολό διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και έχει δροσιστικό αποτέλεσμα.
 8. Γιόγκα προσώπου: Αυτή η διασκεδαστική αντιγηραντική συμβουλή υπόσχεται επίσης μόνιμα πιο σφριγηλό δέρμα με καλύτερη κυκλοφορία και λιγότερο πρήξιμο.
 9. αποκρύπτων: Τα αντιαισθητικά πρηξίματα μπορούν εύκολα να κρυφτούν με ένα concealer. Για να επιτύχετε το πιο φυσικό φινίρισμα, μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ προϊόν. Για επιπλέον φρεσκάδα, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο από πριν.
 10. Περιτύλιγμα τυριού cottage: Όχι μόνο για το ηλιακό έγκαυμα – Το Quark είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για ένα πρησμένο πρόσωπο. Απλώστε το κουάρκ γενναιόδωρα σε ένα καθαρό πανί, διπλώστε το και τοποθετήστε το στο πρόσωπό σας. Το περιτύλιγμα κουάρκ δεν έχει μόνο ένα δροσιστικό και αποσυμφορητικό αποτέλεσμα, αλλά είναι επίσης αντιφλεγμονώδες και ανακουφιστικό από τον πόνο.
 11. Κίνηση: Η άσκηση στον καθαρό αέρα βοηθά στην τόνωση της λεμφικής ροής. Οπότε κατεβείτε μια στάση νωρίτερα στο δρόμο για τη δουλειά ή αντ’ αυτού με το ποδήλατο.
 12. Αντιισταμινικά: Εάν το πρήξιμο σας προκαλείται από αλλεργία (σκόνη, τρίχωμα ζώων ή γύρη), μπορείτε να πάρετε αντιισταμινικά για να ανακουφίσετε την αλλεργική αντίδραση.

Εξαιρετικός βοηθός για μια λαμπερά όμορφη επιδερμίδα