Συμβουλές για την πρόληψη της τριχόπτωσης κατά την εμμηνόπαυση

By | May 5, 2023

Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και συστατικά για υγιή μαλλιά κατά την εμμηνόπαυση

Τα μαλλιά μας χρειάζονται ορισμένα θρεπτικά συστατικά για να παραμείνουν υγιή. Τα φυσικά συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα menoelle δίνουν στα αραιά μαλλιά περισσότερη δύναμη, όγκο και λάμψη.

Το σαμπουάν καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής, υποστηρίζει την παραγωγή σμήγματος και έτσι εξασφαλίζει λεία μαλλιά. Ο σχολαστικός καθαρισμός προετοιμάζει τα μαλλιά για την επακόλουθη εφαρμογή του μαλακτικού κατά της τριχόπτωσης. Αυτή η εντατική φροντίδα βελτιώνει τη λάμψη της τρίχας μετά την πρώτη εφαρμογή και είναι ιδανική για στρεσαρισμένα μαλλιά. Μαλακώνει τα εύθραυστα και τραχιά μαλλιά και επίσης δυναμώνει το τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια, μπορείτε να το ενισχύσετε με το τονωτικό. Με απαλό μασάζ μετά το λούσιμο των μαλλιών σας, προσφέρει ένα δροσιστικό, αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Με τακτική χρήση, το τριχωτό της κεφαλής γίνεται πιο ελαστικό και με τη σειρά του προάγει όμορφα και πιο γεμάτα μαλλιά.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κάτι καλό για τα μαλλιά σας από μέσα προς τα έξω με ορισμένες βιταμίνες. Από τη μία πλευρά, η λήψη βιταμινών έχει θετική επίδραση στην υγεία σας, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει ή να αποτρέψει την τριχόπτωση. Σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για το δέρμα και τα μαλλιά είναι

  • Βιταμίνη C,
  • Βιταμίνη D,
  • βιταμίνη Ε,
  • βιοτίνη,
  • ψευδάργυρο και
  • Σίδερο.

Αυτά τα λαμβάνετε είτε μέσω της καθημερινής σας διατροφής είτε, εάν χρειάζεται, μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Εκτός από τη λήψη βιταμινών, είναι επίσης σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό.

Συμβουλές για υγιή περιποίηση μαλλιών κατά την εμμηνόπαυση

Εκτός από τις συμβουλές που έχουν ήδη αναφερθεί, θα θέλαμε να προτείνουμε μερικά ακόμη σημεία. Γιατί δεν είναι μόνο η χρήση των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Η ρουτίνα περιποίησης μαλλιών είναι επίσης σημαντική. Το πολύ συχνά πλύσιμο των μαλλιών σας κατά την εμμηνόπαυση μπορεί, για παράδειγμα, να προάγει το στέγνωμα των μαλλιών. Αργά ή γρήγορα αυτό θα οδηγήσει επίσης σε σπάσιμο των μαλλιών. Εάν προηγουμένως πλένετε τα μαλλιά σας πολλές φορές την εβδομάδα, τώρα θα πρέπει να προσπαθήσετε να μειώσετε το λούσιμο σε μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι να πηγαίνετε τακτικά στο κομμωτήριο για να κόψετε τις άκρες. Αυτό είναι ένα απλό μέτρο για να αποτρέψετε το σχηματισμό σχιστών άκρων και να κάνετε τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή συνολικά.

Συμπέρασμα: Η σωστή περιποίηση μαλλιών βοηθά στην ορμονική τριχόπτωση

Όποιος επηρεάζεται από την ορμονική τριχόπτωση συνήθως δεν αισθάνεται άνετα στο δικό του δέρμα. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Μια καλή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών και η χρήση κατάλληλων προϊόντων περιποίησης μαλλιών είναι δύο από αυτά. Είτε σαμπουάν, μαλακτικό είτε μάσκα μαλλιών – τα προϊόντα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με τα προϊόντα περιποίησης menoelle. Αυτά αποτελούνται από φυσικά, κλινικά ελεγμένα συστατικά και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνιμα χωρίς δισταγμό.

Είναι επίσης σημαντικό να κόβετε τακτικά τα μαλλιά σας ή τις άκρες των μαλλιών σας, να πίνετε αρκετά και να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή. Σημαντικό ρόλο παίζει η πρόσληψη ορισμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως οι βιταμίνες C, D και E, η βιοτίνη, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος. Δεν έχουν μόνο θετική επίδραση στη γενική υγεία σας, υποστηρίζουν επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών και εξασφαλίζουν γερά μαλλιά.