Σπιτικές θεραπείες: περιτυλίγματα λάχανου για προβλήματα στις αρθρώσεις

By | May 16, 2023

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για αρθροπάθεια, ρευματισμούς ή ουρική αρθρίτιδα – ο πόνος στις αρθρώσεις κάνει την καθημερινότητα μια πραγματική πρόκληση. Ακόμα και η πιο μικρή κίνηση φαίνεται επώδυνη, η απλή δουλειά στη δουλειά ή στο σπίτι είναι ξαφνικά αδύνατη. Ένα καθιερωμένο οικιακό φάρμακο που υπόσχεται γρήγορη ανακούφιση είναι τα λεγόμενα περιτυλίγματα λάχανου. Μπορείτε να μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα το περιτύλιγμα μόνοι σας εδώ.

Εδώ θα βρείτε ακόμα περισσότερες σπιτικές θεραπείες για προβλήματα αρθρώσεων >>

Έτσι λειτουργούν τα περιτυλίγματα λάχανου ενάντια σε προβλήματα στις αρθρώσεις

Στην καταπολέμηση του πόνου στις αρθρώσεις, το λάχανο είναι μια πραγματική ασημένια σφαίρα. Περιέχει πολλά φλαβονοειδή και γλυκοσίδες μουστάρδας, το ένα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα περιτυλίγματα λάχανου έχουν επίσης ένα δροσιστικό, ανακουφιστικό και αποσυμφορητικό αποτέλεσμα. Για να επωφεληθείτε από αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λάχανο σαβαγιάρ ή λευκό λάχανο. Τα περιτυλίγματα στα γόνατα λειτουργούν ιδιαίτερα καλά – εδώ η φλούδα είναι ιδιαίτερα λεπτή, πράγμα που σημαίνει ότι ο χυμός του λάχανου απορροφάται εύκολα. Παρεμπιπτόντως, ως μέρος μιας μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Ντούισμπουργκ-Έσσεν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα περιτυλίγματα λάχανου στο γόνατο ανακουφίζουν από τον πόνο στις αρθρώσεις στον ίδιο βαθμό με μια αλοιφή πόνου με το δραστικό συστατικό δικλοφενάκη.

Πώς να φτιάξετε περιτυλίγματα από λάχανο

Αν θέλετε να φτιάξετε περιτυλίγματα από λάχανο για να θεραπεύσετε τον πόνο στις αρθρώσεις, χρειάζεστε φρέσκα, πράσινα φύλλα λάχανου. Τα εξωτερικά φύλλα ενός λάχανου είναι καλύτερα, καθώς περιέχουν πολύ χυμό. Αφαιρέστε το κεντρικό στέλεχος και χρησιμοποιώντας έναν μαρμάρινο ή πλαστικό πλάστη, τυλίξτε τα φύλλα μέχρι να βγει ο χυμός. Μην χρησιμοποιείτε ξύλινο πλάστη γιατί θα απορροφήσει υπερβολικά τον χυμό του λάχανου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα γυάλινο μπουκάλι. Τοποθετήστε τα φύλλα στην πληγείσα περιοχή σαν πλακάκια στέγης και τυλίξτε τα με μεμβράνη. Τώρα τυλίξτε άλλο ένα στρώμα επίδεσμου γάζας και αφήστε το περιτύλιγμα να δράσει όλη τη νύχτα.

Επίσης συναρπαστικό: Πώς να διατηρήσετε τις αρθρώσεις σας σε φόρμα >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *