Σπιτικές θεραπείες και φάρμακα για μωρά στον πρώτο χρόνο της ζωής τους

By | May 8, 2023

Η εγκυμοσύνη τελείωσε, η μητέρα κρατά το μωρό της στην αγκαλιά της. Αφού επιτευχθεί αυτό το ορόσημο, οι πρώτες εβδομάδες και μήνες έρχονται στο σπίτι. Ο πρώτος χρόνος με ένα παιδί προσφέρει πολλές περιπέτειες και προκλήσεις, ειδικά για τους πρώτους γονείς. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις κύριες και τις δευτερεύουσες ασθένειες που μπορούν να εμφανίσουν τα μωρά κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί εδώ. Με τα σωστά φάρμακα και τις οικιακές θεραπείες, σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Την πρώτη φορά – μικρές ασθένειες στο κρεβάτι του παιδιού

Μετά τον τοκετό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι η περίοδος μετά τον τοκετό. Τις πρώτες έξι έως οκτώ εβδομάδες μετά τον τοκετό, η μητέρα και το παιδί θα πρέπει να το πάρουν χαλαρά. Είναι λογικό να μην υπερβάλλετε και να δίνετε προτεραιότητα στην ξεκούραση. Μαμά και μωρό περνούν πολύ χρόνο στο κρεβάτι μαζί, αναρρώνοντας από τις κακουχίες του νοσοκομείου. Η ιστοσελίδα Γυναικολόγοι στο Διαδίκτυο συνοψίζει τα τυπικά συμπτώματα της επιλόχειας περιόδου. Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι να αφιερώσετε πραγματικά τον χρόνο σας και να μην ασκήσετε αδικαιολόγητη πίεση στο σώμα.

Ενώ η περίοδος μετά τον τοκετό είναι κυρίως εκεί για τη σωματική ανάκαμψη και την οικοδόμηση μιας καλής σχέσης θηλασμού, μπορεί ακόμα να προκύψουν προβλήματα. Οι ασθένειες αυτής της περιόδου επηρεάζουν κυρίως τη μητέρα. Στην περίπτωση των παιδιών, το κύριο πρόβλημα είναι ο υποσιτισμός. Τα μωρά δεν πρέπει να χάσουν περισσότερο από το 10 τοις εκατό του βάρους γέννησής τους τις πρώτες ημέρες μετά τον τοκετό. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι μητέρες υποφέρουν από επιλόχειο κατάθλιψη. Τα προβλήματα με το στήθος εμφανίζονται πιο συχνά και η διόγκωση του μαστού και οι φλεγμονώδεις θηλές είναι τυπικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του τοκετού. Εδώ είναι σημαντικό να μην απελπίζεστε και να απαλύνετε το στήθος με μια κρέμα θηλής. Τα περιτυλίγματα τυριών κότατζ και τα ζεστά ντους μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Συμβουλή: Για να μην υπερβάλλετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του τοκετού, μπορεί να έχει νόημα να παραγγείλετε οποιοδήποτε φάρμακο μέσω Διαδικτύου. Το φαρμακείο ταχυδρομικής παραγγελίας Sanicare προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για τη μητέρα και το παιδί, έτσι ώστε μικρές και σοβαρές ασθένειες να μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα.

Θεέ μου, το πρώτο κρύο είναι εδώ!

Το πρώτο κρυολόγημα συχνά ξεσπά μερικές εβδομάδες έως μήνες μετά τον τοκετό. Το μωρό βήχει, βραχνά και έχει βλέννα στη μύτη. Δυσκολεύεται να κοιμηθεί και μερικές φορές έχει πυρετό. Στη ζωή των νέων γονέων, αυτή είναι συχνά η πρώτη στιγμή που αισθάνονται καταβεβλημένοι. Δεν ξέρουν αν πρέπει να πάνε στο γιατρό για λίγο βήχα ή τι μπορούν να δώσουν με ασφάλεια στο νεογέννητό τους. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να παραμείνεις ήρεμος. Ένα κρυολόγημα στο μωρό είναι συχνά μόνο το μισό κακό και μπορεί να καταπολεμηθεί με σπιτικές θεραπείες.

  • Ένα κρεμμύδι σε φέτες δίπλα στο κρεβάτι κάνει θαύματα ενάντια στα τυπικά συμπτώματα κρυολογήματος.
  • Πολλές μητέρες ορκίζονται σε ένα σπιτικό σιρόπι για τον βήχα που παρασκευάζεται από ένα κρεμμύδι και μέλι (ή ζάχαρη, ειδικά τον πρώτο χρόνο της ζωής).
  • Το κεφάλι του παιδιού πρέπει να ανασηκωθεί έτσι ώστε η βλέννα να μπορεί να αποστραγγίζεται καλύτερα τη νύχτα. Μια τυλιγμένη πετσέτα κάτω από το στρώμα είναι αρκετή.
  • Οι σταγόνες μύτης με φυσιολογικό ορό βοηθούν στην ανακούφιση από τη βουλωμένη μύτη. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και το μητρικό γάλα. Συνιστάται να πίνετε πολύ εάν έχετε βήχα ή βραχνάδα. Για τα βρέφη, το μητρικό γάλα εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Στα παιδιά που λαμβάνουν ήδη συμπληρωματική τροφή μπορεί επίσης να δοθεί νερό.

Εάν το παιδί έχει πυρετό ή οι γονείς έχουν την αίσθηση ότι πονάει, τα υπόθετα πυρετού θα βοηθήσουν. Αυτά πρέπει πάντα να δοσολογούνται με βάση το βάρος. Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό φάρμακο. Οι γονείς θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν τη ρινική αναρρόφηση τακτικά εάν η μύτη τους είναι βουλωμένη από βλέννα. Αυτό διευκολύνει το παιδί σας να αναπνέει.

Κωλικοί τριών μηνών και άλλες κοιλιακές ενοχλήσεις

Ο πόνος στο στομάχι είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα των μικρών παιδιών. Ο γαστρεντερικός σωλήνας πρέπει να συνηθίσει τη ζωή έξω από τη μήτρα. Οι περισσότεροι γονείς είναι εξοικειωμένοι με τους κλασικούς κολικούς τριών μηνών: το παιδί κλαίει και ουρλιάζει, τσακίζεται και δύσκολα μπορεί να ηρεμήσει. Ο τρίμηνος κολικός δεν οφείλεται πάντα σε πεπτικό πρόβλημα. Για το λόγο αυτό, καλό είναι πρώτα να διευκρινιστούν αυτά τα συμπτώματα από γιατρό. Το BzgA εξηγεί διαδικτυακά για πιθανές αιτίες και βοήθεια για τους κολικούς τριών μηνών. Αν είναι γνωστό ότι το μωρό έχει πεπτικά προβλήματα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν το μικρό τους.

  • Το τσάι μάραθου ή το τσάι μέντας βοηθούν στον οξύ πόνο στην κοιλιά. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον επώδυνο μετεωρισμό.
  • Ένα απαλό μασάζ στην κοιλιά μπορεί να κάνει θαύματα. Εδώ είναι λογικό να βγάλετε την πάνα για να μην πιέζει τίποτα το στομάχι.
  • Η ποδηλασία με τα πόδια σας διεγείρει την πέψη. Οι γονείς ξαπλώνουν το παιδί τους ανάσκελα και γυρίζουν τα πόδια τους πάνω-κάτω όπως όταν κάνουν ποδήλατο. Έτσι τα κόπρανα κινούνται μέσα από τα έντερα.
  • Εάν το παιδί κάνει εμετό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πίνει πολλά υγρά. Για τα μωρά που θηλάζουν, το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη επιλογή, στα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν επίσης να χορηγηθούν τσάι και μπανάνες ή παξιμάδια.
  • Τα παιδιά που υποφέρουν από διάρροια θα πρέπει επίσης να πίνουν πολύ.

Εάν η διάρροια ή ο έμετος διαρκέσει περισσότερο από έξι ώρες και συνοδεύεται από πυρετό ή άλλα σοβαρά συμπτώματα, η επίσκεψη στο γιατρό είναι αναπόφευκτη.

πόνος και εξανθήματα

Ο πόνος στο κάτω μέρος είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα από τα οποία υποφέρουν τα μικρά παιδιά. Ειδικά τα παιδιά που φορούν ακόμη πάνα τείνουν να έχουν προβλήματα εδώ. Εάν ο πονεμένος πυθμένας δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε εξάνθημα από την πάνα ή άλλα εξανθήματα. Ούτε τα εξανθήματα στο πρόσωπο δεν μπορούν πάντα να αποφευχθούν, ειδικά σε παιδιά με πιπίλες. Ορισμένα φάρμακα και σπιτικές θεραπείες βοηθούν στο κοκκινισμένο και σκασμένο δέρμα γρήγορα και εύκολα:

  • Μια κλασική κρέμα πληγών από το φαρμακείο ή το φαρμακείο υποστηρίζει τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στην περιοχή της πάνας. Μερικές μητέρες τα εφαρμόζουν και στη δική τους πονεμένη μύτη, για παράδειγμα.
  • Ο καθαρισμός ενός πονεμένου πάτου πρέπει να γίνεται με νερό και καθαρά πανάκια. Εδώ είναι λογικό να μην καταφεύγουμε σε αρωματικά προϊόντα.
  • Ένα εξάνθημα στο πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια ήπια κρέμα βρεφικού δέρματος. Επιπλέον, το πρόσωπο θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά, ώστε να μην καθιζάνουν βακτήρια.
  • Μερικές ώρες χωρίς πιπίλα την ημέρα διευκολύνουν την αναπνοή του δέρματος.
  • Εάν το δέρμα στο κάτω μέρος είναι ραγισμένο, το παιδί θα πρέπει να μείνει χωρίς πάνα για μερικές ώρες. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά κατά τον απογευματινό ύπνο. Αυτό επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και να αναγεννάται.

Για πιο σοβαρά εξανθήματα που δεν υποχωρούν με κανονικές κρέμες, καλό είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό. Αυτό μπορεί να γράψει μια κρέμα κορτιζόνης και να αποκλείσει σοβαρές αιτίες. Το μωρό σύντομα θα είναι καλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *