Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγοράσετε αυτά τα Χριστούγεννα κλεμμένα από το εκπτωτικό

By | April 22, 2023

Πρώτα και κύρια, ένα χριστουγεννιάτικο στόλεν πρέπει να κάνει ένα πράγμα: να έχει πολύ καλή γεύση! Πολλά αρτοποιεία φτιάχνουν το stollen σύμφωνα με τους παραδοσιακούς κανόνες της χειροτεχνίας. Τότε ένα κιλό Stollen μπορεί να κοστίσει γύρω στα 20 ευρώ.

>> Είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλους αυτό το vegan σάλτσα

Είναι φθηνότερο στο σούπερ μάρκετ, γιατί τα Χριστούγεννα τα ράφια είναι γεμάτα με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Αλλά ποια καρφιά συνιστώνται πραγματικά – και ποια όχι; Το Stiftung Warentest έφτασε στο κάτω μέρος αυτής της ερώτησης. Θα σας πούμε τώρα ποιος υποψήφιος είναι ένας από τους χαμένους του τεστ.

Stiftung Warentest: Αυτό το χριστουγεννιάτικο κλεμμένο από τη Norma είναι μόνο “αρκετό”

Συνολικά, το Stiftung Warentest δοκίμασε φέτος 17 από τα διαχρονικά κλασικά με σταφίδες και – σε ορισμένες περιπτώσεις – marzipan. Τα πιο σημαντικά κριτήρια για τη συνολική βαθμολογία; γεύση και ποιότητα. Επτά καρφιά βαθμολογούνται “καλά”, εννέα καρφιά βαθμολογούνται “ικανοποιητικά”.

Μόνο δύο από τα δοκιμασμένα καρφιά βγήκαν από τη δοκιμή με τη συνολική βαθμολογία “επαρκής”. Αυτοί είναι οι χαμένοι του τεστ:

  • Norma Goldora fine marzipan stollen (3,80 ευρώ το κιλό)
  • Premium βούτυρο κλεμμένο από το αρτοποιείο Bärenhecke

Τόσο το premium stollen βουτύρου όσο και το Goldora Edelmarzipan stollen έλαβαν βαθμό 3,8 – και επομένως εξακολουθούν να είναι επαρκείς.

Μια θετική πτυχή, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν αμφισβητούμενοι ρύποι σε κανένα από τα χριστουγεννιάτικα κλεμμένα που εξετάστηκαν.

Ειδοποίηση: Το αμύγδαλο, το κουάρκ ή ο σπόρος παπαρούνας δεν ήταν μέρος της δοκιμής.

>> Μόνο 4 μάσκες FFP2 μπορούν να περάσουν το Stiftung Warentest

Το φθηνότερο stollen είναι ο νικητής της δοκιμής

Θα θέλατε να μάθετε ποιο χριστουγεννιάτικο stollen ήταν ο νικητής της δοκιμής στο Stiftung Warentest; Μάθετε εδώ. Μπορούμε να σας πούμε ένα πράγμα εκ των προτέρων: αυτά είναι τα φθηνότερα σχαράκια μεταξύ των προϊόντων που δοκιμάστηκαν. Και: Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αυτό το stollen στο σούπερ μάρκετ.

Στο βίντεο: Συνταγή για mini stollen σε ποτήρι

Γλυκό σαν τη ζάχαρη: Ένα mini stollen σε ένα ποτήρι είναι τέλειο ως αναμνηστικό ή δώρο για αγαπημένα πρόσωπα. Δείτε το βίντεο για να δείτε πώς γίνεται!