Πώς φαίνεται η έκκριση μετά την εμφύτευση του ωαρίου;

By | April 27, 2023

Έτσι αλλάζει το έκκριμα μετά την εμφύτευση

Το ήξερες? Μόλις ένα ωάριο εμφυτευτεί επιτυχώς, το σώμα αλλάζει. Ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης είναι η απόρριψη. Προσέξτε τα ακόλουθα σημάδια:

  • Μετά την εμφύτευση, η συνοχή είναι λεπτή και υδαρή.
  • Το χρώμα του είναι γαλακτώδες και διάφανο.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ελαφριά, έντονο κόκκινο αιμορραγία. Πρόκειται για αιμορραγία εμφύτευσης, η οποία εκτιμάται ότι εμφανίζεται σε κάθε τέταρτη γυναίκα. Κατά την ενσωμάτωση του ωαρίου στο τοίχωμα της μήτρας, μπορεί να τραυματιστούν μικρά αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σύντομη και αδύναμη αιμορραγία.

Επίσης συναρπαστικό: Έχω PMS ή είμαι έγκυος; Πώς να πεις τη διαφορά >>

Αλλαγμένη μυρωδιά εκκρίματος μετά την εμφύτευση

Η μυρωδιά της τραχηλικής βλέννας μπορεί επίσης να αλλάξει. Έτσι μπορεί να μυρίζει λίγο πιο γλυκό και πιο έντονο από το συνηθισμένο.
Σπουδαίος: Εάν η έκκρισή σας μυρίζει έντονα ή ψάρια, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον OB/GYN σας. Κατά πάσα πιθανότητα, μια πάθηση όπως η κολπίτιδα ή άλλη λοίμωξη κρύβεται πίσω από αυτό.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ: Οσμές εκκρίσεων: Αυτές οι ασθένειες βρίσκονται πίσω από τη μυρωδιά >>

Πώς νιώθετε όταν η εμφύτευση είναι επιτυχής;

Αλλά όχι μόνο το εκκρίμα παρέχει πληροφορίες για μια επιτυχημένη εμφύτευση. Μερικές γυναίκες αισθάνονται πόνο εμφύτευσης που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά ή μπορεί να γίνει αντιληπτός ως ελαφρύ τράβηγμα για αρκετές ημέρες.

Η αντίληψη για τα σημάδια της εγκυμοσύνης διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και ως εκ τούτου μπορεί να είναι διαφορετικά. Τα λεγόμενα «αβέβαια» σημάδια εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν

  • συναρπαστικό και διευρυμένο στήθος
  • πόθους
  • αλλαγές διάθεσης
  • κούραση

Η απώλεια περιόδου είναι ένα σίγουρο σημάδι εγκυμοσύνης. Μια εξέταση αίματος από τον γυναικολόγο σας ή ένα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να σας δώσει βεβαιότητα για το εάν η εμφύτευση ήταν επιτυχής.

Συνέχεια ανάγνωσης: Τεστ εγκυμοσύνης: Πότε μπορώ να το κάνω; >>

Πότε εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια μετά την εμφύτευση;

Μπορείτε να παρατηρήσετε τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης πέντε έως έξι ημέρες μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου το νωρίτερο.

Τι προωθεί την εμφύτευση;

Για να πλησιάσετε ένα βήμα πιο κοντά στην επιθυμία να κάνετε παιδιά, μπορείτε να στηρίξετε το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης. Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν είναι ποτέ λάθος και δημιουργεί καλές συνθήκες για επιτυχημένη εμφύτευση.

Φροντίστε να τρώτε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Για να έχει καλή παροχή αίματος η επένδυση της μήτρας, να είναι επαρκώς παχιά και να έχει δομή δύο στρωμάτων, χρειάζεται θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Ε και C, το αμινοξύ L-αργινίνη, ψευδάργυρος, σίδηρος και μαγνήσιο. Οι γυναικολόγοι συνιστούν στις γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες να λαμβάνουν φυλλικό οξύ πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να προωθήσουν την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και να αποτρέψουν γενετικές ανωμαλίες.

Ο επαρκής ύπνος και η άσκηση είναι επίσης ευεργετικές. Η κυκλοφορία σας τονώνεται και το άγχος μειώνεται. Συνιστώμενα αθλήματα είναι η γιόγκα, το τζόκινγκ, η ποδηλασία, η πεζοπορία ή το κολύμπι. Συνιστάται προσοχή σε ανταγωνιστικά αθλήματα. Επειδή μπορεί να στρεσάρει το σώμα σας.

Τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την εμφύτευση;

Για επιτυχή εμφύτευση και στη συνέχεια για υγιή ανάπτυξη του εμβρύου, θα πρέπει να αποφεύγετε το αλκοόλ και το τσιγάρο. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε το άγχος όσο το δυνατόν περισσότερο – κάτι που συνήθως είναι πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε.